Ideaal in de kattenbak: houtkorrels

Toen ik hier pas was, keek ik in mijn bak en dacht: nee. Mijn vrouw zag het en kwam meteen in actie. Er moesten houtkorrels komen en die kwamen er, dezelfde dag nog. Het is ideaal voor in de kattenbak. Dat vind ik, tenminste.

Ja het is best een persoonlijk onderwerp. Maar dat hoort er ook bij.

 

Houtkorrels vind ik fijn. Je kunt erop doen wat je wilt en zelfs als ik keihard plas  nemen ze alles op. Dan worden ze zacht. Dat is wel fijn maar het is ook opletten, het moet weg vind ik of ik wil een nieuwe bak, want in dat zachte zet ik mijn pootjes liever niet neer. Ruiken doet het trouwens niet.

Als ik wat groots erin leg ( en ik zeg trots dat ik een grote kater ben dus dan weet u het wel), dan kan ik lekker graven om de boel onder de korrels te krijgen. Ook hier geen geur.

Nou moet ik wel zeggen dat ik soms helemaal geen zin heb om te graven. Dan denk ik, klaar, ziezo, ik ga even in de vensterbank zitten, mijn vrouw doet de rest wel. En dat doet ze ook. Met zakjes haalt ze het eruit. Is wel fijn, dan kan ik later weer verder ermee.

In het asiel had ik ook houtkorrels. In het begin hier was er grind. Daar kon ik niks mee. Ik wilde hout. Dat was ik gewend, vooral daarom dus. Ik kende het. Maakt mij niet uit voor merk, als het maar die korrels zijn.

Als u dus met een kat woont die moeilijk met de bak is, probeer dan eens hout of iets anders. Niet denken dat het allemaal op elkaar lijjkt. Voor ons is dat niet zo. Hoe iets ruikt, en hoe het beweegt onder je pootjes, en wat je ermee kunt, dat verschilt enorm. En wat je wilt is per kat anders.

Ik heb twee bakken met houtkorrels, eentje staat op de badkamer en de ander in de gang en die gebruik ik altijd. Die andere is mijn reserve, dus die moet er gewoon zijn.

O ja, ik heb elke drie dagen denk ik een schone bak nodig. Want ja, mijn lichaam werkt nou eenmaal heel goed in dat opzicht!!

Wat is volgens u het ideale spul om in de bak te doen? Grind? Korrels? Of iets anders?

Reacties zijn welkom