Water drinken

Water drinken vind ik leuk en dat komt omdat er thuis rekening met me wordt gehouden. Hoe ik ben. Wat ik wil. En dan drink ik vanzelf wat meer water dan ik uit mezelf zal doen. Ik heb er pas over geblogd. Dus voor iedere kat die te weinig drinkt, heb ik vijf tips.

1 Hou je snorharen droog. Dan heb je een plat bakje of schaaltje nodig waar je boven kunt hangen zonder dat je snorharen in de knel komen of nat worden. Dus het water moet gemakkelijk bereikbaar zijn. Het moet niet te diep liggen. Gewoon, een plat schaaltje.

Drink eens iets anders. Je hebt vers water, dat komt pas uit de kraan. Soms is niks lekkerder dan vers water maar je weet nooit wanneer je het wilt. Daar ben je kat voor. Je hebt ook gewoon water, dat staat al even. En water dat er een nacht heeft gestaan, dat is rijp water. Kan ook heel erg lekker zijn.  Heb je moeite met drinken, dan kan het helpen als je eens wat anders aantreft. Niet vers maar rijp. Of juist vers. Misschien drink je wel uit een waterfonteintje.

3Drink eens ergens anders. Maanden heb ik uit mijn schaaltje gedronken dat altijd op dezelfde plaats staat. En toen, van de ene dag op de andere,  ontdekte ik dat er water lag op de flessen in de badkamer, als mijn vrouw daar klaar was. Nou wil ik alleen daar drinken. Dus je mens moet wat uitproberen. Het kan best dat je opeens liever op de slaapkamer drinkt  of achter een stapeltje boeken. Ja, doe eens gek. Het kan zomaar zijn dat je meer gaat drinken. Ik kreeg een keer water uit een glas. Ik drinken, nou!

4  Drink en eet tegelijk. Dat doe ik elke dag. Want ik krijg  door mijn avondeten wat extra water, dan heb ik meer saus. Vind ik prima. Ook omdat mijn vrouw dan voelt van hehe, hij drinkt. Ja, dat is samenwonen, je doet eens wat voor elkaar.

5 Neem poezenlimonade. Deze heb ik van mijn vrouw, zij gaf Tim (de kater die er voor mij was) dat vaak. Hij dronk heeel slecht en dan hielp dit. Het is water in een plat schaaltje en dan een beetje lekker eten erdoorheen roeren. Dan gaat de smaak in het water zitten en het eten ligt op de bodem dus daar drink je je naartoe.

Dat was het. Ik hoop dat u hier wat aan heeft.  Heeft u ook een tip? Laat dan een berichtje achter bij de reacties hieronder!! Dan helpen we elkaar verder!!

Reacties zijn welkom