Hoe mijn leefe nou is

mijn leefeGisteren heeft Loesje mooi geschreefe over ouder worden en ferkeering en ik dacht zo is het, ze heeft gelijk. Morgen ben ik jarig en dan heb ik ook zeven jaar ferkeering met Loesje.

Dus mijn leefe is nou best goed.
Ik find, je moet nooit fergeete waarje vandaan komt en dat is van heel froeger van de straat dat ik daar moest leefe en dat was moeilijk. Toen werd ik ziek en ik had ook angsten en zo kwam ik in het asiel. Daar heb ik mijn vrouw ontmoet en toen mocht ik meteen mee naar haar huis en dat is nou ons huis.

Dat was toen.
En nou heb ik ferkeering met de mooiste en liefste poes van het internet en ik heb vrienden die me helpen als er wat is en die blij zijn als er wat fijns is en ik met hun ook.

Zon

Als er zon is, hoef ik alleen maar in de vensterbank te gaan liggen en dan foel ik me gelukkig zo heet dat. Ik hoor de geluiden van mijn vrouw in het huis en ik weet ze is er. Van de straat hoor ik soms ook iets en ik weet ik heb nou een huis om in te woone.
Als er geen zon is, dan ga ik in mijn doos slaape of op de bank. En als de avond er is, dus voor de nacht komt, dan ga ik met mijn vrouw op mijn matje liggen voor de lange welterusten-knuffel.

Saame

Maar in die knuffel doet mijn vrouw soms moeilijk. Van dat ze hoopt dat we nog lang saame tijd hebben en dan zegt ze heel emo “O Bert” en dan kan ik geeneens meer echt ontspannen. Wat kater Bolle alteit zei dat is gewoon zo, hij zei van je hebt je leeftijd dat is je tijd van leefe en niemand weet wanneer je tijd op is. Ik ook niet. Maar ik weet wel dat ik helemaal zeker weete geniet van elke dag saame, met mijn vrouw, met Loesje en met al mijn vrienden. Saame is het belangrijkste woord, dat zei Bolle ook.

12 thoughts on “Hoe mijn leefe nou is

 1. Hoi Bert,

  Wat onwijs mooi geschreven en ook zo heel erg waar, SAMEN zijn is het allerbelangrijkste in het leven.
  Zelf kom ik van een opvangmevrouw, mijn mama is daar opgevangen en ik ben daar geboren.
  Mijn baasje wilde mij heel graag meenemen naar huis, en ik woon dus al weer 13 jaar bij mijn baasje.

  Maar jij hebt ook verkeering met Loesje en dat alweer 7 jaar, wat fijn en mooi.
  Dat is echt pure liefde vind ik, op naar de 8 jaar verkeering.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Bert,

   mij hart tintel van mij geluk en mij wang bloos van wattie ons allemaal fertel. En jij zeg het zofeel goed van wat Bolle ons heb gezeg. Jou leeftijd is jou tijd van leefe en niemand weet wanneer jou leeftijd op is. Morge wor jij sestien jaar van jou leeftijd Bert. Onse verkering wor seefe jaar van ze leeftijd. Van mij heele hart hoop ik dat onse leeftijd nog lang nie op is van leefe en dat wij nog lang verkering kan hebbe Saame met elkaar. Maar assie ouwer wor moet jij ree-jaa-lissies zijn want leefe doe alteit ze eigen ding. Daarom vin ik dat wij moet geniete van hoe onse leefe nou is Bert en heel feel hoope dat onse leefe nog lang duur.
   Dank jou wel Bert dattie al seefe jaar mij hart zofeel warm en gelukkig maak. En jij maak iedereen zacht met jou hart. Dan haal jij jou beste uit jou leefe en Saame kan wij alles aan. Bolle heb het alteit goed gesien van ze eigen,

   Jou Loesje

   1. Liefe Loesje ik weet geeneens meer hoe mijn leefe was foordat ik jou op feesboek zag wegens dat saame zijn met jou gewoon is het hoort bij mijn leefe. En ik find net als jij ik wil ook acht jaar en meer en wij zijn ook reejalissies dus elke dag is belangrijk!!
    je Bertje

  2. hoi Tommy dat is het allerfijnste dat je ergens woont waar ze je heel graag wilden hebben dan ben je meteen thuis, dat had ik ook. Ik find,het is net of ik alteit al ferkeering met Loesje had!!
   pootje van Bertje

 2. Hoi Bert
  Je hebt hele mooie letters neergezet!!!!
  Heerlijk Bert dat je gelukkig bent……dat is het aller aller belangrijkste!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

   1. Heee lieve Bert, wat een mooie letters heb je gemaakt, en het is helemaal waar wat je zegt, als je kan genieten moet je dat fooral doen, en niet piekeren over wat er morgen gaat gebeuren, want dat weet niemand, wij katten kunnen dat heel goed doen, maar voor mensen is dat moeilijker, die leefen veel meer in het ferleeden en in de toekomst, en ze denken steeds “wat als…”, tenminste: zo zijn mijn mensen, ikzelf denk alleen maar aan het nu, en soms of ik misschien zometeen een kouwstik krijg, of knuffels, mijn vrouw moest een beetje huilen, vanwege dat je Bolle noemt, dat vindt ze zooo mooi!, ze zegt dat Bol altijd vond dat jij een foorbeeld was voor iedereen, omdat je eerlijk en gefoelig en dapper bent Bert, en dat vind ik ook!, en ik weet zeker dat Bolle vanaf de Brug over je waakt, over ons allemaal!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!, en ik vind het ook zo fijn dat we SAMEN zijn!!

    1. hoi Kever, ik heb Bolle gekend en Loesje ook en anderen ook en je vrouw heeft een boek over hem geschreven dus heel veel kennen Bolle noh of weer. Ik doe mijn best om altijd te zijn zoals ik me foel en dat kan ook met steun van mijn vrienden ook van jou Keeff!!
     poot van Bertje

 3. Lieve Bert,
  Wat geweldig dat jij morgen jarig bent en dat je alweer 7 jaar verkering hebt met je lieve Loesje. Wij hebben zelf geen facebook, daarom willen wij je alvast heel hartelijk feliciteren.
  Jij hebt helemaal gelijk wanneer je zegt dat je elke dag van elkaar moet genieten. Dat is het allerbelangrijkste in het leven, want niemand weet wat er in de toekomst gaat gebeuren. En dat is maar gelukkig ook. Soms ben je bang voor iets en dat gaat nooit gebeuren en een andere keer gebeurt er iets wat je nooit had verwacht. Zo is het leven nu eenmaal.
  Lieve Bert, geniet morgen maar van je verjaardag samen met je vrouw. Heel veel zachte felicitatiekopjes van Cindel, Jillie, Ivar en sterrenzusje Fenneke en veel liefs van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Jillie, Ivar en sterrenzusje Fenneke en jullie vrouw, het is ook best een grote erfaring van zo oud zijn en zo lang ferkering en ik was vanmiddag bang dat ik naar de dokter moest mijn vrouw had haar jas aan en ze kwam naar me toe maar het was alleen voor een knuffel, dus er gebeurde niks net wat jullie zeggen!
   Dank jullie wel voor de liefe woorden,
   Bertje

 4. Lieve Bert, wat heb je een mooi stuk geschreven over hoe jouw leven nu is. En jij wordt morgen 16 jaar, wat een prachtige leeftijd, en ook nog 7 jaar verkering met Loesje, dat wordt een dubbel feest lieverds. En je hebt zoveel gelijk zoals Loesje altijd zegt. Je weet niet wanneer jouw tijd om is en je moet daar niet over piekeren, dat helpt niet. Maar mensen doen dat toch wel eens, ik ook hoor, net als jouw liefe frau. Dat ik met Pasa knuffel en dan denk hoe lang zullen we nog SAAME zijn en dan word ik ook emo. Pasa en ik wensen jou en je liefe frau en Loesje een feestelijke dag morgen. Feestelijke kopjes van Pasa en sterretje Floortje en een knuffel van mij.

  1. Ja dat snap ik van het emo zijn, en Pasa snapt het vast ook, en ik hoop dat Pasa en u nog heel veel tijd saame hebben zo veel dat het gewoon is om saame te zijn dat kan best!!
   zacht pootje van mij
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *