Bram en zijn afontuur in de boom

boomLieve allemaal, als mienister van gefoelige saake heb ik eerst even een woordje. Dees keer gaat het om Zooka van Binti en Zooka. Haar poot is ziek en nou moet ze naar de witte jas. Haar poot is heel erg ziek en het is beter als de poot er niet meer is. Dees is ongeloofelijk zwaar en moeilijk voor Zooka, Binti en hun vrouw. Wij denke aan jullie en ik geef zachte herstelkopjes dat je geen pijn hebt en dat je weer opknapt.

Stoer en dapper

Fandaag heb ik een speesjaal verhaal. Ik heb iets meegemaakt en het was stoer en dapper. Ik was in mijn tuintje want nou is het elke dag lekker weer. Dan wil ik ook gewoon altijd naar buiten. In mijn tuintje staan van alle soorten planten, bloemen en zelfs een boom. Ik vind het kei lekker om in mijn tuintje rond te struinen tussen de bloemen. Dan snof ik aan de bloemen en zie ik bijtjes zoemend in de bloem kruipen. Die vinden dat kei lekker. Ik ben geen bij maar ik vind bloemen snoffen ook leuk. En al helemaal als er een zonnetje op mijn lijf schijnt want dat is lekker warm.
Mijn mensen hadden afgesproken met woorden dat ze gingen barbekjuwe. Dat is wanneer er een grote pan buiten komt en dan doen ze daar hun eete op bakken. Mijn vrouw was er natuurlijk ook bij. Ik vind dees niet zo erg want ik kan dan lekker buiten blijven en als er iets valt, zoals kip of zo, dan ben ik er heel snel bij. Meestal hoef ik maar een mauw te geefe aan mijn manspersoon of een hengel met mijn poot. Dan weet hij van: ‘Brammie wil lekkers van de barbekjuw’. Dat heet sjarme en ik doe dat altijd. Daar ben ik kater voor geworden.

Geuren

Nu was het zo dat er kei lekkere geuren van de barbekjuw afkwamen. Ik rook iets wat op kip leek maar ook weer niet en het had een geur van ‘ik wil in je bijten’. Ik heb er nog geen woorden voor gevonden. Wanneer ik die heb, dan deel ik het met jullie. Ik was dus aan het zeuren om lekkers. Mijn manspersoon zegt altijd het ‘schooien’ is. Nou ik vind van niet. Ik vraag gewoon vriendelijk met sjarmes om wat lekkers. En toen gebeurde er iets. Mijn manspersoon legde zijn grijp ding weg en liep naar mij toe. Ik dacht echt dat ik wat lekkers kreeg. Pakte hij me ineens op en plante zomaar kusjes op mijn kop!

boomIn de boom

Daarna liepen we naar de notenboom en hoppa, daar ging Bram! Ineens zat ik zo in de boom. Mijn manspersoon zette mij gewoon in de boom. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik zat daar ineens. Bram in de boom. Kun je het voorstellen? Ik zat daar en ik wist geeneens wat ik moest doen. Normaal zeur ik dat ik de boom in wil en nou zat ik daar. En toen zag ik over de schutting dat er andere schuttingen waren en dat er aan de overkant ook bomen zijn. Toen werd ik ineens nieuwsgierig. Ik zag struiken met van die rode bollen eraan en struiken met witte bloemen. Er was een mens met een woef en een grote boom die aan het swaaie was met zijn takken. En die dacht misschien dat ik hem niet zag want hij swaaide kei hard met zijn takken. Dat vond ik een beetje eng. Ik swaai ook wel maar niet zo hard. En ik heb geen takken.

Uit de boom

boomEn toen kwam er ineens een grote brul wagen op mij af! Zo eentje die de bakken leegmaakt. Hij kiept alles in zijn bek alsof hij altijd honger heeft. Ik vind die eng want hij slokt alles op. Ook mijn billen als hij de kans krijgt. Je snapt het al, ik wilde die boom uit. Ik was niet meer nieuwsgierig, ik was bang. Maar hoe doe je dat, de boom uit? Ik draaide met mijn kop links en met mijn lijf naar rechts en dat deed ik ook andersom maar het lukte met niet. Ik wist één ding, ik wilde die boom uit. Het was eefe nadenke.
Uit de boom is beneden dus Bram, kop naar beneden. Poote naar beneden en dan kijken of je er uit kunt springen of iets. Daar hang je dan weer, onderste boven en niet wetend hoe ik de boom uit moest. Mijn manspersoon kwam naar me toe want hij zag dat ik bang was en niet wist hoe ik uit de boom moest. Hij gaf een tik tegen mijn billen en daar ging ik, PLOF!, zo de boom uit. Met mijn opgezette fluffige staart rende ik gauw naar binnen! Mijn billen krijgt hij niet. Ik hoef niet meer in die boom hoor. Ik blijf liever binnen tot ik zeker weet dat de wagen weg is.

Fanavond doe ik binnen swaaien naar onze sterre. Ik tetter mee voor freede en ik geef iedereen een kopje die het nodig heeft. Fijn wiekent allemaal!

12 thoughts on “Bram en zijn afontuur in de boom

 1. Haai Brammie kerel,

  hier is OOPAAAAA
  Doe joe noow mie?
  Oopa noows joe!
  Toch Loes?
  Oké wat is de problem?
  Hoolie sjips
  In de boom?
  Zit Karel in de boom?
  Haai faif kerel.
  Keivet!
  Hoezo niet leuk?
  Lekker poezedames kijken.
  Wat nou barbetjoep?
  Die ken ik nie!
  Kees lissen toe Oopa
  Pootje naar links
  Pootje naar rechts
  BOOMENDANS!
  Whaaaaaaa haaaaaaa
  Feestje bouwen.
  Geen gezeik!
  HOOR JIJ MIJ?
  Karel….
  Hier is Oopaaaaaaaa
  Wat nou al naar binnen….
  Zeg dat dan!
  Takkegedoe allemaal….

  De ballen

  1. Haaaai Oopa Floris, de brulwagen kreeg mijn billen mooi niet! Ha! Nou wil ik toch naar buiten want de zon schijnt. Zacht kopje voor jou Oopa

 2. Hoi Bram,

  Wat onwijs stoer van jou dat je in de boom zat, je kon vast héél ver kijken om je heen enzo.
  Maar wat een enge wagen kwam er voorbij, snap wel dat je de boom uit wilde hoor.
  Stel je voor dat hij je knappe mooie billen mee neemt dat kan echt niet.

  Owh en ik vind dat je helemaal niet schooit of zeurt, je vraagt het gewoon vriendelijk!
  En dat is alleen maar goed van jou.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, koel dat je er bent. Is het bij jou ook zo mooi weer fandaag? zorg er maar goed voor dat, als de brulwagen komt, jij goed verstopt bent. Jouw billen mag hij ook niet meenemen. Zacht kopje voor jou Tommy

 3. Hoi lieve Bram,

  Wat lief dat je zo aan Zooka denkt! Het gaat inmiddels goed, ze moet nog wel wennen aan een pootje minder. En ik heb niet eens zo vaak tegen haar geblazen omdat ze naar de witte jas stinkt.

  Maar wat eng en stoer van jou, in de boom!! Zoiets hebben wij niet op ons balkon. Weet niet of ik dat zou durven. Groot gelijk dat je er weer uit wilde toen de brulwagen kwam. Hopelijk ben je ondertussen weer bijgekomen van je boomavontuur.

  Kopjes en pootje – Binti
  (Zooka ligt lekker te slapen)

  1. Hoi Binti, wat tof dat je er bent! Het was kei eng!! Ik zou gewoon niet meer in de boom gaan hoor. Me eigen is nou weer rustig maar ik blijf met mijn poote op de grond. Ik geef jullie heel veel beterschaps neusjes!

 4. Heeeee lieve Brammievlinderleeuw, hier ben ik, je Kevermans!!, wat een spannend afontuur heb je gehad, ik ben nog nooit in een boom geweest maar ik denk ook niet dat ik dat wil!, bomen zijn voor vogels om in te zitten, maar niet voor katermansen vind ik, ik hoop dat je iets lekkers van de barbedinges hebt gekregen omdat je zo dapper was, dat had je wel ferdiend!, als je nog een keer in de boom zit moet je mij maar roepen, dan kom ik meteen naar je toe en dan ga ik onder de boom staan, dan kan je zo op mijn rug springen en dan fang ik je op!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, een hartje voor mijn Milamuis en voor jau zachte neusjes, ik haal zometeen Jafita op en jau en Milamuis, dan kunnen we hier lekker in de tuin zitten en snekken en spelen en slapen, in het zonnetje, tot zo lief leeuwtje van me!!!, ik ben nau allemaal lekkere snekkies aan het maken, en ik heb een spesjale kouwstik voor jau gemaakt, het is met spikkel/kipsmaak!!, je Kevermans!!

  1. Heeeeej liefe Kevermansje, wat fijn dat je er bent. Ik was kei geschrokken van dat brulwagending. Hij wil altijd alles eete. Dat vind ik stom! Mij billen zijn niet om te eten. Ik heb een beetje sperribs gehad van de barbekjuw. Eerlijk is eerlijk, kip is lekkerder. Ik kom eraan Kever!! Jafitaaaaa? Mieltje??? Komen jullie?? We gaan bij Kever op zijn stretsjer en lekker eete. Ik neem speesjaale moes mee met speesjaale kauwstaaf smaak. En ik neem een grote bord met poeselimonade mee!! Tot zo liefe Kevermans!!

 5. Ha die Bram,
  Wat een leuke foto’s van jou in die boom. Zo lijk je net een echte tijger.
  We begrijpen dat je het griezelig vond om weer uit die boom te komen. Wij durven zelfs helemaal niet in een boom te klimmen, want wij zijn binnenpoezen en zijn nog nooit buiten geweest. Ivar wel, want hij was zwervend op straat gevonden voor hij in het asiel terecht kwam. Maar hij vindt het nu ook prima om binnen te zijn.
  Vind jij die wagen die bakken leegmaakt ook zo eng? Wij ook, want als die weer door onze straat rijdt en wij liggen toevallig in de vensterbank, dan rennen wij ook weg. Gelukkig maar dat we die wagen aan horen komen, zo worden wij op tijd gewaarschuwd.
  Zou je nog wel een keer in die boom gezet willen worden of vind je 1 keer wel genoeg? Misschien vind je het ook wel leuk om er zelf een keer in te klimmen, omdat je nu gemerkt hebt hoe het is.
  Lieve Bram, bedankt dat je je spannende avontuur weer aan iedereen verteld hebt. Wij gaan pootjes draaien voor Zooka, want misschien helpt dat wel bij het sneller beter worden. Heel veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hoi liefe allemaal, van mij hoeft dees bomending niet meer. En toen die brulwagen kwam was ik kei bang. Ik ga liever gewoon in mijn struik zijn dan zo hoog in een boom. Binnen is veilig dames, dat is gewoon zo. Buiten is overal gefaar, zelfs in een boom.
   Thuis denken wij ook aan Zooka, hopelijk gaat ze snel weer helemaal fijn zijn zonder pijn.Heel veel zachte kopjes terug!

 6. Hey Bram,

  Tot dat je nu ook in de boom zit. Ik vind het een heel stoere foto van jou.
  Zullen we volgende keer samen gaan?
  Ik weet de weg terug.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *