Hoe Kinako de vriend werd van een oude Japanse man

  Een vriend, daar ben je mee samen. Dat is te zien op de prachtige foto’s van Aikiko DuPont.  In een serie beelden vertelt ze het verhaal van haar oude grootvader (94) en een grote rode kater.

Samen-zijn is gezellig en ook intiem. Het zijn foto’s waardoor je meteen hun liefde in je eigen hart voelt.

Grootvader

Het verhaal van de oude man en de rode kater begon toen Aikiko een kitten mee naar huis nam. In het geheim.  Want ze vroeg de familie niet om toestemming. Een maand lang woonde het poesje Kinako op haar kamer, toen was het tijd om een stap verder te zetten.

Die stap bestond uit een ontmoeting tussen Kinako en haar grootvader Jiji. Toen hij Kinako zag, veranderde zijn gezicht. Zijn ogen vulden zich met een gelukkige glans.

Dat was ook het moment waarop Aikiko besloot de relatie tussen deze twee vast te leggen op haar foto’s.

Knorrig

De laatste jaren had Jiji weinig plezier in zijn leven gehad. Hij was ziek, verloor geleidelijk zijn belangstelling voor het leven en werd steeds knorriger. Daarom was het zo’n aangename schok om hem opeens blij en gelukkig te zien. Zijn kleindochter was bijna vergeten dat hij ook zo kon zijn.

Relatie

Aikiko wilde meer dan alleen mooie foto’s van haar grootvader. Ze besefte dat veel mensen troost konden halen uit de liefde tussen opa en kat, tussen mens en dier.  En dat is waar. Over de hele wereld is er belangstelling.  Je kunt een aantal foto’s hier zien: klik en kijk

Akiko vindt de aandacht een beetje overweldigend. Ze zou graag iedereen die haar mailt antwoord geven, maar dat gaat eenvoudig niet. Er zijn veel te veel mails.

Dus ze doet wat ze wel kan: de foto’s delen, waarop Kinako en Jiji op duizend-en-een manieren vrienden zijn, gewoon door zichzelf te zijn.

(Bron: IHeartcats.com)

2 thoughts on “Hoe Kinako de vriend werd van een oude Japanse man

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje vind dat ik best even naar jou kan schrijven. Ze vind het verhaal mooi passen in deze tijd van het jaar. Een opa die blijkbaar heel verdrietig en depri was en dan komt daar in een keer een heel lief poesje binnen. Opa laat het oude en verdrietige achter hem en begint een nieuwe start. Vrouwtje zegt net of je alles van 2017 achter je moet laten wat niet fijn was en een nieuwe start maken over een paar uurtjes in 2018.

  Vrouwtje heeft gezorgd dat ik tot nu toe nog helemaal niet bang ben, ze heeft de poezen muziek om 11 uur voor mij aan gezet, want het begon wat knallen al aardig op oorlog te lijken. Heel de dag staat mijn muziek zachtjes aan, ja wij katers/poezen hebben zo’n goede oren dat wij veel meer horen dan de mensen. Ik heb van de muziek zelf ook heel veel kunnen slapen en ook hebben wij veel ontspannen met elkaar gespeeld. Morgen zal me een ding wel wat tegen vallen, want ik krijg ook extra lekkere hapjes de hele dag door. Maar dan wel steeds hele kleine beetjes. Nu gaan we samen weer even spelen of nee ik ga eerst nog een dutje doen, over een paar uur breekt het vuurwerk in alle toestanden los.
  Bert ik hoop samen met vrouwtje dat jij en je vrouwtje ook de rust hebben en wij dieren zullen blij zijn als die mensen gekte weer achter de rug is voor een jaar.
  Wij hopen ook dat alle dieren die geen warm huisje hebben een veilig plekje hebben zodat hen niets overkomt en dat er geen dieren verdwalen en niet meer thuis kunnen komen.

  Van vrouwtje moet ik jullie nog een fijn oudjaar wensen en een heel mooi liefdevol nieuwjaar samen en wij weten wel zeker dat dit zal gebeuren. Heel vee knuffels, ppotjes en kopjes van vrouwtje en mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip nou las ik net op Facebook dat het voor jou heel moeilijk was dat vind ik erg!! Dus dan is het superfijn dat je vrouw vandaag je extra veel van alles geeft dan kom je weer bij!! kopjes van je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *