Vuurwerk de hele dag door

vuurwerk Vuurwerk de hele dag door. Lieve allemaal ik hoop dat u er nog bent en ik ook.  Gisteren was er buiten veel geknal. Steeds maar.

“Het is vuurwerk,” zei mijn vrouw. Ik vond het toch stom. En akelig. Op Facebook zei ik er wat van en heel veel mensen en katten en honden waren het met mij eens.

Avond

Ik schrijf dit stukje na het avondeten. Dat was heel lekker. En ik heb vandaag ook extra veel knuffels gehad, van die lange buikaaiknuffels dat ik helemaal slap en warm voel en wazig ga kijken.

Dadelijk mag ik niet meer op de computer. Dan moet ik verplicht bankhangen. Nou dat is geen straf hoor.

Muis

Zonet heb ik een muis gekregen. Er zit spul in. Van dat groene spul, u weet wel, daar raak je zo raar van in je kop. Op een fijne manier.  Dat je wilt hangen en nog meer buikaaiknuffels wilt. Zooo lekker is dat.

Morgen schrijf ik verder.

Maandag hier ben ik weer. Het was bij mij in de straat heel erg onrustig, er was  de hele tijd keihard geknal en er waren rare lichten. Ik vond het soms moeilijk. Maar er was ook iets anders raars. Mijn vrouw ging niet naar de slaapkamer. Ze ging naast me op de bank liggen en ze stak haar hand in mijn borstvacht. Dat hele zachte kroelen vind ik superfijn. Dus ik kon er niks aan doen maar ik was de hele tijd slap van tevredenheid. Door dat gevoel. Soms moest ik even pauzeren dan ging ik op mijn tapijtje liggen.

Toen werd het lawaai en het licht in de straat minder erg. Mijn vrouw ging toch naar de slaapkamer. En later waren er een paar knallen, nou toen ging ik gauw ook naar boven. Want als je samen bent dan voel je je veiliger.

En nou is alles volgens mij weer gewoon.

6 thoughts on “Vuurwerk de hele dag door

 1. Lieve Bertje,

  Gelukkig Nieuwjaar! ook aan je vrouwtje natuurlijk.
  Het is gelukkig achter de rug,dat vuurwerkgedoe,hebben wij het ook alweer gehad.

  Mijn Kitty was de hele avond verstopt onder haar dekentje en durfde pas weer tevoorschijn te komen toen het allemaal achter de rug was.

  Ben blij dat het weer rustig is,ook voor jullie.

 2. Blij dat het nu weer gewoon is. Roos was de hele avond redelijk ontspannen maar om 12 uur dook ze onder de bank.
  Moet je je toch voorstellen, als je om half 2 nog aan het afsteken ben, voor hoeveel geld en hoeveel vuurwerk heb je dan wel niet gekocht, pfffff.
  Maak er een mooi jaar van Bert samen met je vrouw!!

  1. Ik ga van alles doen maar eerst bijslapen want we gingen heel laat slapen pas toen was het minder erg. Ik hoop dat Roos en u het heel fijn hebben elke dag.

 3. Hoi Bertje,

  Hier was zaterdag al geknal in de tuinen!
  Ik was buiten en kwam echt kei- en keihard naar binnen gerend en rende in één keer door naar de slaapkamer en hóp onder het bed.
  Na een tijdje kwam mijn vrouw erbij, en toen ben ik maar weer bovenop het bed gaan liggen. Want met mijn vrouw durf ik dat wel, ook al knalt het.
  Zondag ben ik helemaal niet meer buiten geweest, want er was al vanaf de ochtend weer lawaai.
  Dus mijn mensen hebben mij de hele tijd allerlei lekkere hapjes gebracht op bed. Dat wil ik wel elke dag!
  Mijn mensen hadden de radio aan en de gordijnen dicht – dus wie het precies was die buiten zoveel lawaai maakte, weet ik net. En ook niet waarom.
  Maar ik weet wél dat ik het raar vind!
  Mijn mensen zeiden iets met nieuw jaar, ofzo.
  En 2 jaar geleden precies overleed onze lieve Molly. Er brandt dus een lichtje bij haar foto.

  Vandaag was alles hier ook weer gewoon, en ben ik ook weer gewoon naar buiten gegaan.
  Ik zag geen nieuw jaar! Maar ik weet ook niet zo goed waar ik dat moet zien.
  Misschien is dat iets wat mensen doen, denk ik dan maar.

  Lieve Bert, ik hoop dat bij jou ook alles weer gewoon is, en dat je hebt kunnen bijslapen.
  En ik hoop dat jij en je vrouw een fijne dag hebben gehad,en nog miljarden fijne dagen gaan krijgen – nieuw jaar of niet!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, wat een gedoe bij jou thuis, die knallen en dat je moet rennen en dan opeens hapjes op bed krijgen. Dat nieuw jaar is een mensending. Hier is het ook. En ook met knallen het was heel erg en het duurde lang. Nou ben ik moe. En mijn vrouw ook. Maar we zijn nog steeds gezellig samen en dit jaar word ik tien en dat vind ik gaaf. Ik hoop dat jij miljarden fijne dagen hebt, kopjes van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *