Hoe het leefe opeens fijn kan zijn

fijn

Soms is er regen en soms is er zon en als huiskater moet ik dat soort dingen afwachten. Dus als ik aan de dag begin, weet ik nooit wat er komt. Ik heb wel geleerd: het leefe kan opeens fijn zijn.

Warm

Op de footoo ben ik op weg naar de vensterbank om in de zon te gaan liggen. Ik was aan het doezelen op de bank dus ik sliep niet maar helemaal wakker was ik ook al niet en toen zag ik het zonlicht in de kamer schijnen. Dus ik wist: Bert, nou metéén naar de vensterbank. En mijn kop was echt nog niet wakker maar mijn poten waren onderweg.
Ik heb best een tijd in de vensterbank gelegen en toen was ik warm in mijn vacht en ik was ook warm van binnen.

Als je kunt genieten, dan moet je dat meteen doen, anders kan het misschien niet meer, dat weet ik zeker.

Opeens zon

De dag begon met regen en ik dacht eerst dat blijft zo. En gisteren zette ik op mijn feesboek een foto van mijn kop in de zon en bijna iedereen zei van nou dat kan vandaag niet meer. Maar je weet het nooit. Alles kan zomaar gebeuren.
En gisteren kwam er ook zomaar wat zon in mijn huiskamer. Een beetje warm is ook warm, zo denk ik erover. Dat telt ook mee. En als ik op een dag steeds een beetje warme zon heb gehad en ik ben er meteen in gegaan, dan heb ik een dag met warme zon gehad en dat is een gelukkige dag.

Fijn

Dus zo moet je het leefe lefen, denk ik. Dat je weet wat fijn is voor jezelf en dat je dat ook doet. Dus niet denken van nou ik ga straks wel in de zon. En soms ben je bang of onzeker en dat heb je hulp en steun nodig maar dan lukt het bijna altijd toch. Ik hoop dat dit helpt.

16 thoughts on “Hoe het leefe opeens fijn kan zijn

 1. Hallo lieve Bert, Zo nu wilde ik als eerste vandaag naar jou schrijf doen hoor, straks is vrouwtje weer van de drukken en vergeet ze mij helemaal om te laten schrijf. Kijk die knuffels kan ze nooit vergeten want die ga ik bij haar halen.
  Wat had jij fijne veel zonnetje en ja dan wordt de dag fijn. Als zonnetje er is worden de dieren, maar ook de mensen weer blij. Het zonnetje is ook heel gezond er zitten allemaal vietemetientjes in om gezond te blijven.
  Helaas komt er bij mij geen zonnetje vandaag, de wolken komen plagen, maar het kan ook wel zijn dat al onze sterren vriendjes en dinnetjes op de wolken zitten en zo heel dicht bij ons te zijn om om iedereen die het moeilijk heeft te helpen.
  Ik ga nu vlug naar buiten voor de tuincontrole en dan roetsj weer naar binnen, want Bert buiten is het voor mij katerskoud hoor. Jij met vrouwtje een hele fijne dag en heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je vriend Jip

  1. hoi Jip, het leefe is per dag anders en soms heb je gewoon geen computertijd of het gaat niet dat snap ik best. Je kunt best nog zon krijgen je weet het nooit!! Goed dat je nog even naar buiten gaat dan weet je wat er in je tuin gebeurt en dan kun je je geruster voelen en beter slapen. Ik hoop dat jij en je vrouw ook een fijne dag hebben vandaag en wie weet komt er ook zon!!
   poot van je vriend
   Bertje

 2. Lieve Bert, wat heerlijk is dat als je helemaal bent opgewarmd door de zon, zowel mens als dier genieten daarvan. Als de zon schijnt wordt iedereen vrolijk. Jammer dat er vandaag geen zon te zien is, misschien morgen weer. Fijne dag saampjes lieve Bert, Floortje stuurt je een warm kopje en ik een zachte knuffel.

  1. hoi Ina en alvast een zacht kopje voor Floortje, ik had vandaag weer een beetje zon het was niet veel maar het was er wel en ik had meteen een tefreden gevoel. Goed he!!
   Bertje

 3. Bert zo denken wij er ook over!!!!
  Genieten op het moment dat het kan!!
  Doe je het niet dan kan het te laat zijn.
  En nu de zon zich toch steeds wat minder gaat laten zien is genieten ervan heerlijk…….je wordt warm en blij ervan en bovendien is het goed voor je vacht!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. wat jullie zeggen dat is waar en ik vind het ook Dat is ook mijn lefenservaring wegens dat ik soms weleens sliep omdat het fijn was en dan werd ik wakker: zon weg. Maar ja toen was ik jonger. Nou ga ik meteen in de zon als er wat is.
   pootjes voor iedereen

 4. Bert,zo denk ik er ook over hoor.
  Je moet de fijne momenten nemen en er van genieten als het opeens gebeurt.
  Een lekker warm zonnetje,een snek waar je nu net trek in had,een extra,extra lange knuffel ,een balletje terug vinden die al een poosje kwijt was.nou genoeg om op te noemen.
  Zacht kopje van Muzette

  1. hoi Muzette dat zijn allemaal superfijne dingen wat je zegt, ik krijg nou elke ochtend een snek als ik zeg dat ik er zin in heb. En een beetje zon was er ook al vandaag, ik hoop bij jullie ook.
   pootje van
   Bertje

   1. Ja het was heel fijn Bert.Vandaag woon ik precies 14 jaar bij mijn scullary girl,dus hebben we een beetje feest.Al is het raar de eerste x zonder mijn zus,want we kwamen samen.🐾🐾🐾Pootje van Muzette

 5. Hoi lieve Bert, je geeft een hele goed tip die ik als mens ook kan gebruiken! Ik denk vaak “nog eventjes dit of dat, en dan mag ik genieten”. Maar dan is het zonnetje vaak al weer weg. Bol kwam me altijd halen, die wist precies wanneer het tijd was om te genieten: ALTIJD! Nu moet ik er zelf aan denken, en dat is moeilijk.
  Dus daarom ben ik blij met je tip, en ik ga ook proberen meteen te genieten als het kan. Ook als het een beetje is, want dat telt inderdaad ook.
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. hoi Cisca, dat snap ik wel want het is ook iets van erfaring dat je van binnen helemaal foelt nou is de zon er en nou moet ik erbij zijn. En als Bolle daar altijd voor zorgde dan hoefde u dat niet te onthouden. En nou wel en dan denkt u ekstra aan Bolle ik hoop met een fijn gefoel,
   kopje van
   Bertje

   1. Lieve Bert, ik denk altijd met een fijn gevoel aan Bol, ook al is het ook verdrietig. En nu denk ik aan Bol en ook aan jou als er zon is!

 6. Lieve Bert,

  wat zeg jij dat weer mooi van jou eigen. Dattie meteen moet geniete assie dat kan. Want jij weet nooit, misschien kan jij het straks niemeer. Van mij eigen foel ik, jij heb zofeel gelijk. Jij kan wachte en jij kan wachte maar waar wacht jij op? Jij moet jou leeve leefe assie kan en geniete van alles wat op jou pad kom. Ook al hebbie bijfoorbeeld maar jou kleine beetje zon, of jij krijg bijfoorbeeld jou kleine snek. Assie jou kleine dinge nie waardeer, dan hebbie gewoon jou minder fijne leefe. Dat is mij erfaring en mij hart is zo trots op jou mij Bert dattie deze letters heb gemaak.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, kleine dingen zijn ook belangrijk Loes want als ik heel veel kleine dingen op een dag heb dan is het bij elkaar groot. Het is ook belangrijk dat je weet waarop je wacht, ik heb het nou met avondeten. Ik heb al trek. Maar ik mag het niet zelf pakken.

   kopje van
   Je Bertje

Reacties zijn welkom