Herrie in de straat wat nu

herrie Herrie buiten, alweer. Ik zit binnen en ik kan het horen.  Herrie is moeilijk. Je krijgt er rare gevoelens van.

Dat je onrustig bent en niet kunt liggen want dan wil je in de vensterbank maar dat durf je niet en wat je dan moet doen dat weet je weer niet.

Wat moet je  doen als er herrie is?

Thuis

Als binnenkater ben ik altijd thuis. Dat is natuurlijk superfijn want dat had ik vroeger niet. Toen leefde ik op straat en dat was moeilijk. Overal kon het gevaarlijk zijn. Dat rook ik. Of ik zag het. Of ik hoorde het, dan was er herrie, dus dan rende ik ergens heen waar ik me veiliger voelde. Zo deed ik het toen.

Binnen

Ik heb wel uitgevonden wat ik kan doen en dan helpt dan een beetje:

 • de onrust over de herrie moet ik uiten, dus dan ren ik even de trap op of mijn vrouw komt met een lintje om te spelen, en dan doe ik bam-bam-bam met mijn poot
 • soms vind ik een knuffel fijn dat helpt dan om rustiger te worden, en ook lieve woorden helpen dan
 • als ik te gespannen ben om iets te doen voel ik me toch beter als mijn vrouw gewoon bij me komt zitten dat maakt toch verschil

Buurt

Oja, wat er dan aan de hand is.  Bij mij in de buurt zijn mannen een parkeergarage aan het maken, die komt diep in de grond. En dan gaan ze boren en weetik wat voor dingen doen.  Ik kan het geeneens zien want het is om de hoek van mijn straat. Mijn vrouw heeft het uitgelegd. En ze zei ook dat het nog een hele poos duurt. En dat we daardoor de kans krijgen om met herrie te oefenen dus dat het misschien wel iets goeds was.

Nou dat kan. Maar ik heb liever een knuffel op een rustige dag.

6 thoughts on “Herrie in de straat wat nu

 1. Hoi Bertje, wat vervelend dat je niet lekker rustig kan dutten met die herrie! Dat had ik een paar dagen geleden, met al die knallen en flitsen…
  Ik kon écht niet slapen en daar werd ik erg moe en onrustig van. Het helpt inderdaad als je een bakje lekker eten krijgt, of een knuffel of dat het vrouwtje bij me is. Maar toch.
  Ik hoop dat je snel aan die herrie gaat wennen en weer gezellig naar buiten kan kijken, in de straat.
  Kopje van Fietje

  1. dankjewel voor het kopje Fietje en voor je begrip. Herrie is moeilijk, maar gelukkig is het vandaag weer wat rustiger

 2. Lieve Bertje,

  Ik snap dat het je best een beetje van streek bent en moet wennen aan al die geluiden.
  Gelukkig helpt jouw vrouwtje daarbij.

  Voordat je het weet is alles voorbij en kun je weer genieten van je rust.

 3. Hallo Bert,

  Zo vrouwtje en ik moesten vanmiddag eerst even samen in de luie stoel zitten en veel knuffelen, ssstttt. niet verder vertellen hoor, maar vrouwtje was heel even in slaap gevallen, dit kwam omdat ze vannacht weer niet kon slapen en van het werken erg moe was. Nu zijn wij weer een beetje uitgerust en mag ik naar jou schrijven.

  Herrie, nou Bert het is al zolang bezig bij jou en verdorie als vrouwtje het goed begrijpt zijn ze nu bezig met heiën, dat is palen in de grond slaan of boren. Man, man, dat dreunt door jullie huis heen en rammelen alle bordjes en kopjes. Wat een ellende zeg.
  Kan me indenkeren dat je niet in de vensterbank durft dan, Ik vind jou toch nog heel stoer hoor, want jij kruipt niet weg in een hoekje of ergens onder. Jij kan je nog afreageren door te rennen over de trappen en te miauwen.
  Je weet in herrie van weet ik het wat of steeds vreemde mensen over de vloer wordt ik echt heel bang en na het vuurwerk is het nog erger geworden. Toen de harde oorlogsgeluiden , zo noemt vrouwtje dat was het zo verschrikkelijk mis met mij. Tot 12 uur had ik nergens last van en was het heel fijn en ontspannen met de poezenmuziek, maar toen het 12 uur was Bert dat vond ik niet normaal meer. Ik durfde niet eens meer onder het dekbed van vrouwtje weg te kruipen en bleef helemaal stijf midden in de kamer zitten en er kwam allemaal water uit mijn pootjes., mijn bekkie stond helemaal ver open en vrouwtje dacht dat mijn ogen ook niet normaal meer waren. Verschrikkelijk gewoon. Vrouwtje is bij mij komen zitten op de grond en is zachtjes in mijn oortjes gaan neuriën en mij wiegen. Na ongeveer 45 min. werd ik wat rustiger. Door al die monteurs de laatste tijd en nu dat vuurwerk schrik ik van allerlei geluiden en moet ik weer helemaal opnieuw leren omgaan met lawaai. Vrouwtje waarschuwde me al dat volgende week vrijdag weer een monteur in huis moet werken. Vrouwtje wordt het ook zat al dat gedoe, maar het moet zegt ze, het is voor onderhoud van ik weet niet wat, maar dat we het warm in huis zullen houden.

  Bert, vrouwtje en ik wensen jou en je vrouwtje heel veel sterkte voor de komende tijd en wensen dat de garage snel opschiet en er wat rust gaat komen. Wij denken wel dat als de palen in de grond zitten dat er een stuk lawaai minder zal zijn en dan het dan beter is te verdragen, maar het zal door de mensen die er moeten werken altijd heel druk zijn en ook met al die vrachtwagens die spullen brengen.

  Een ding Bert, morgen is het weekend en hebben jullie 2 dagen rust, tenminste dan hopen wij voor jullie.

  Voor nu een fijne bankhang avond voor jullie en doe jij je vrouwtje de groeten van mijn vrouwtje. Jou stuurt ze knuffels. Van mij krijg je pootjes en kopjes.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip wat erg dat je zo bang bent geweest en nou vind ik herrie van vuurwerk en van alles nog veel stommer. Wat een geluk dat je bij je vrouw bent zij zorgt er elke keer voor dat je je weer veilig voelt. Ook straks met die monteur. Ik vind het toch beroerd!! je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *