Fietje gaat op avontuur in de grote wereld

Fietje is nog geen twee jaar oud en ze is hartstikke dapper.  Ik zag dat ze een tuigje draagt en dan naar buiten gaat. Dus ik vroeg haar Fietje hoe zit dat.

Wat heb je hier nou aan?

Ik draag het tuigje van Bram. Bram is de kater die voor mij in dit huis woonde. Het is een handig tuigje en het zit best lekker. Het sluit met een klik om mijn nek en om mijn borst. Het lusje zit dan op mijn rug. En daar maakt het vrouwtje dan het riempje aan vast.

Een riempje vast!! Dat is moeilijk!!

Ja Bert, de eerste keer vond ik eng. Ik liet me maar vallen en verzette geen poot. Vrouwtje moest me echt goed vasthouden om het aan te doen. Ik vond er niets aan.

Maar toen we door de deur naar buiten gingen, was ik best nieuwsgierig. Het rook overal nieuw en er stonden veel planten waar ik achter en in kon zitten. Vrouwtje riep me en toen heb ik heel voorzichtig wat stapjes gezet maar ik heb me ook weer laten vallen. Tot ik begreep dat het niet eng was maar spannend en leuk! We wandelen op de oprit naast het huis en in de serre. Misschien dat we later nog verder gaan, de straat op!

Dat heb je ook snel geleerd . Dat komt vast doordat je jong bent. Hoe vind je het tuigje nu?

Ik vind het nu heel leuk en ga telkens voor de deur zitten om duidelijk te maken dat ik wel weer in ben voor een wandelingetje!
Mijn vrouwtje zegt dat zij het tuigje bij de dierenwinkel heeft gekocht.
Als je nog meer wil weten mag je dat best vragen, hoor.
Ik vond het interview eigenlijk best leuk.

Asiel

Nou ik wil nog wel meer weten van jouzelf. Want de mensen denken wie is Fietje eigenlijk. Kun je iets over jezelf vertellen?

Als mensen dat willen weten… Ik ben een poesje van bijna twee jaar oud en ik heb op straat geleefd. Ook heb ik al twee kittens gekregen maar daar weet ik weinig meer van. Ik ben in het asiel gebracht en daar waren ze heel lief voor me. Ik ben onderzocht en gesteriliseerd en toen ik weer helemaal gezond was, mocht ik worden geadopteerd.

Mijn vrouwtje heeft mij uitgekozen omdat ze me lief en dapper vond. En ook nieuwsgierig. Zij vond dat zo leuk dat ik met haar mee naar huis mocht. Ik woon nu drie maanden in mijn nieuwe huis en ben heel blij en tevreden. Ik speel graag. Vooral verstoppertje, met balletjes, met veren en met een kartonnen doos. Ik zit graag voor het raam en slaap ’s nachts op bed bij mijn vrouwtje. Als het aan mij ligt eet ik de hele dag maar vrouwtje heeft een voermachine neergezet waar op vaste tijden wat brokjes komen.
Ik kan nog veel meer vertellen, Bertje, maar is het zo goed?

Ja Fietje, zo is het goed voor nou. Dankjewel voor het interview en veel plezier met het tuigjewandelen!!

9 thoughts on “Fietje gaat op avontuur in de grote wereld

 1. Hoi Bertje, wat is het een leuk verhaaltje geworden, hè?! Ik hoop dat iedereen dat vindt. Ik ben best wel trots! Neusje van Fietje

  1. hoi Fietje wat fijn dat je het leuk vindt!! I Het is het verhaal van een avontuur en het is waargebeurd!!

 2. Hallo Bert,

  Fietje als je dit mocht lezen ik vind het heel knap en stoer van jou dat jij dat tuigje aan liet doen door je vrouwtje. Want we lezen dat je net als Bert ook een straat poesje bent geweest en dan is alles toch wel moeilijker als dat je een huispoes bent hoor. Je laat ook heel mooi zien dat je er heel goed mee kan wandelen en op onderzoek gaan in de tuin met vrouwtje. Vrouwtje en ik wensen jou veel wandel plezier hoor. Knuffel van Jip.

  Bert wat een mooi verhaal heb je weer geplaatst en wat fijn voor haar dat ze met een tuigje aan alles veilig en rustig aan onderzoeken en nergens bang voor hoeft te zijn. Wat zou het mooi zijn dat ze over een lange tijd met haar vrouwtje kan gaan wandelen over de straat of in een plantsoen.

  Vrouwtje en ik wensen jou en je vrouwtje een fijn weekend met veel rust in de straat.
  Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, ja ik vond het ook heel knap van Fietje en dan is ze zo jong!! Ik zie mezelf niet aan een tuigje wandelen. Iets om me heen en dan de buitenwereld, nee, doe mij maar binnen!! Bertje

 3. Lieve Bertje,

  Wat een mooi verhaal heb je geschreven over Fietje. En wat een dapper poesje is Fietje. Om te wandelen aan een tuigje, dat zou ik niet durven.
  Hoop dat ze nu gelukkig is en dat ze zoveel mag wandelen als dat ze zelf wil. Maar wel aan een tuigje.
  En Fietje heeft ook nog eens een hele mooie naam: Fietje

  Liefs van je Loesje

  1. Lieve Loesje wat eerlijk dat je zegt dat je zelf niet aan een tuigje zou durven wandelen. Het is niet iets dat een poes of kater vanzelf doet. Ik durf het zeker weten nooit van mijn leven!! je Bertje

   1. Ik vind jou ook heel dapper dat je dat durft te zeggen lieve Bertje. Wij zijn anders dan Fietje maar wij hebben elkaar. Fietje is best een kleine heldin,

    Liefs van je Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *