blazen Blazen doe je om jezelf te verdedigen, als je een kat bent.  Het is sterke lichaamstaal die zegt: blijf van me af, ga weg, laat me met rust.

Katers kunnen het, poezen ook en zelfs kleine kittens blazen als ze het nodig vinden.

 

Katertje

Op een dag kwam er een jong gestreept katertje in een dierenkliniek. Hij voelde niet op zijn gemak. Hoe klein hij ook was, de aanval durfde hij best aan. Dus blazen, blazen, nou! Naar iedereen. HSSSSSS!!!

In de kliniek waren ze er niet van onder de indruk. Ze hadden wel ergere geluiden gehoord dan het blazen van Junior, zoals ze hem noemden. Bovendien, ze kenden zijn achtergrond. Hij was in een tuin gevonden, zonder een aanwezige moeder. Junior leek een zwerver te zijn, maar dat zou snel veranderen.

Kliniek

blazenIn de kliniek besloten ze om Junior een beetje op te voeden. Hij moest leren dat mensen niet eng waren, dat ze geen bedreiging vormden maar dat ze iets goeds konden komen brengen. Dat iets was: liefde.

 

De eerste keer dat iemand hem probeerde te aaien, begon Junior vijandig te blazen.  Stoer gedrag.

Maar toen kwam de aai dichterbij en landde op zijn rug. Aai-aai veranderde Junior: dit was fijn, dit was heerlijk. Hij hield op met blazen en begon te spinnen.

Knuffel

Jessie, een van de vrouwen in de kliniek, kwam regelmatig Junior aaien. Wanneer hij haar zag, sprong hij op zijn vier poten en liep meteen naar haar toe voor knuffels. Dan begon hij luid te spinnen. De blazende kater was ny een knuffelkater geworden, want hij had ontdekt wat liefde was.

Fergus

Op een dag vond Junior een thuis voor zichzelf. Een vrouw van de kliniek nam hem mee naar huis, tijdelijk zodat hij een huiselijke omgeving kon ontdekken. Maar wat gebeurde er…  het hele gezin werd verliefd op het knuffelkatertje.

Junior kwam niet meer terug naar de kliniek. Voortaan had hij een eigen thuis waar hij een nieuwe naam kreeg: Fergus.  Blazen doet hij niet meer. Spinnen wel.

(Bron: Lovemeow)

1 thought on “Eerst blazen, dan spinnen: Fergus ontdekt liefde

 1. Hallo Bert,

  Heb je weer zo’n mooi en warm verhaal gevonden.
  Nou ik vind het heel normaal hoor dat Junior zich gedroeg als een blaasorkest. Je bent je mama kwijt en staat helemaal alleen in een boze wereld vind je dan. Hoe moet dat nu en hoe krijg ik buikvulling. Altijd fijn dat er mensensnuiten zijn die dan zo’n lief snuitje meenemen en het verzorgen. Ja en als ze dan helemaal niks aantrekken van jouw blaasorkest en je nog gaan knuffelen ook. Tja je hebt ook heel veel behoefte aan liefde en warmte, nou dan wordt je vanzelf warm als die lieve mensen jou gaan knuffelen en vind je het super en ga je ook veel van die mensensnuiten houden.
  Nou en dan mag je ook nog mee en krijg je een voor altijdhuis en is het leven een groot feest.

  Bert fijne dag samen met vrouwtje, doe je haar onze zondags groetjes en voor jou veel plezier met je wiewiemuis hoor. Knuffels van vrouwtje en van mij een poot en kopje.

  Je vriend Jip.

Reacties zijn welkom