computerspelletje Een computerspelletje met een kat is altijd leuk. Hoe leuk, bewijst Talking Tom. Inmiddels zijn er meer dan 6 biljoen spelers. Zes bil-joen! Onvoorstelbaar veel mensen zijn dat.

Talking Tom is niet zomaar een spelletje. Het is een wereld op zich met allerlei personages. En het is een uiterst winstgevend spelletje voor de makers ervan, dat ook.

Katerwereld

Het principe van Talking Tom is eenvoudig. Een pratende kater die van alles mee kan maken. Het spelletje is interactief, dus wat er in zijn katerwereld gebeurt, bepaal je voor een deel zelf. Je kunt het downloaden in Google Playstore en daarna kun je van alles bijkopen – daar begint de kassa te rinkelen.

Leuk is dat je begint met een kitten, dat je zelf moet opvoeden. Kleine Tommies worden groot en willen meer vrienden. Ja, zo gaat dat.

Cijfers

De cijfers zijn indrukwekkend. Het spel kwam op de markt medio 2010. Binnen zeven jaar groeide het enorm: er kwamen meer dan tien versies en aanvullende spelletjes bij, en bij elkaar leidde dat tot meer dan 6 biljoen downloads. In 2012 maakte Walt Disney er een tekenfilmserie van, die tien afleveringen telde. Ook op Youtube is er een serie gaande. De winsten moeten enorm zijn. Want al die beelden leiden tot meer downloads, en meer downloads leiden tot meer verkoop.

Succes

Het succes valt achteraf gemakkelijk te verklaren. Alles is positief, je raakt snel gehecht aan de personages in het computerspelletje en je wilt bijna als vanzelf weten hoe een verhaal verder gaat. Al is het bedoeld voor kinderen, ook volwassene beleven er plezier aan.

Welzijn

Hopelijk wordt Talking Tom nog eens meer dan een computerspelletje dat winst opbrengt. Juist iets met zo’n enorm bereik kan mensen inspireren om beter voor dieren te zorgen of geld te doneren aan organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn. Dan doe je iets goeds met al dat succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *