Haren en verharen hoe lang nog?

verharen Haren en verharen, hoe lang gaat het nog duren? Ik  vind er geen klap aan.

Ik hoor dat het de natuur is en dat ik de natuur die gang moet laten gaan. Maar het schiet niet op.

 

Dik

Nou heb ik van mezelf een dikke vacht. Lekker als het koud is, dan heb ik het warm. Dikke bovendekse vacht en daaronder een grote laag van het fijne spul daar blijft dan de warmte hangen. Heb ik veel werk aan om te wassen, en dat doe ik allemaal zelf. Gaat best. Op Feesboek zie ik soms dat er katten in bad worden gestopt dat vind ik niks. Volgens mij is het ook niet goed.

Dunner

Nou is het lente of zomer dat weet ik niet precies. Dus ik wilde graag dat wanneer ik ga slapen alle haren die niet meer nodig zijn uit mijn vacht gaan en dat als ik wakker word dat ik dan klaar ben voor de zomer. Of lente.

Ben ik niet.

Op Feesboek zei Streepje dat ik nou een tussenvacht heb. Dus dunner dan een wintervacht en dikker dan een zomervacht. Iets dat er tussenin zit.  Dus eigenlijk heb je er niks aan. Want het is geen tussenweer.

Aaien

Nou ben ik zo dat ik geen spullen aan mijn lichaam wil. Dus geen kammen en geen borstels en al helemaal geen trimgedoe of weet ik wat voor spullen. Dat is eng. Ik snap het niet en ik wil het niet, dus na heel vaak proberen heeft mijn vrouw gezegd dat het niet meer hoeft.

Dus nou aaien we meer. Zachtjes en stevig en soms speciaal wat meer op mijn heupen of buik, net waar ik het dan fijn vind. Soms maakt ze haar hand nat. Dan gaan er meer haren uit. Ik kan er wel tegen maar het moet niet te lang duren dan word ik nat.

Eigenlijk wil ik gewoon dat ik morgen wakker word en dat ik dan een zomervacht heb.

9 gedachten over “Haren en verharen hoe lang nog?

 1. Hoi Bertje, mijn vrouwtje zei dat ik jou dit moest vertellen. Dat jouw vrouwtje bij de dierenwinkel een handschoen kan kopen waarmee zij, als ze jouw daarmee aait, alle losse haren meteen kan wegaaien. Deze blijven als een matje aan de handschoen kleven.
  Dus aaien en weg haren, twee fijne dingen in een keer! Ik vind zelf borstelen of kammen ook niet fijn maar ik laat het af en toe maar gebeuren. Volgens mijn vrouwtje is het voor mijn eigen bestwil wat dat ook mag betekenen….
  Groetjes, Fietje

  1. hoi Fietje dankjewel voor het advies, voor veel katten is het een belangrijke tip. Maar iets aan mijn lijf daar kan ik serieu waar niet tegen.

 2. Ik word soms geborsteld. Echt niet leuk hoor. Blazen,grommen,uithalen met mijn nageltjes,miauwen,ze blijft gewoon doorgaan met die stomme rubbere borstel. Soms haalt ze een halve katrien aan haren van me af. Ze houd me vast in een bepaalde greep,en maar met die borstel tekeer gaan.
  Mijn wolkennichtjes poekie en grietje vonden het helemaal niet erg zegt mijn vrouwpersoneel. Poekie werd zelfs nooit geborsteld,nee….die vond de stofzuiger geweldig. Vrouwpersoneel pakte de stofzuifer voor haar en zoog de haartjes van haar af😳😳
  Grietje ging altijd voor de kam liggen. Maar ikjes??? Nee…no way. Weg met die enge dingen. Pleitos,vamos.

 3. Hallo Bert,

  Borstelen, ja voor de een is het een drama en voor de andere een feest. Maar ik vind het een waar feest en als ik graag geborsteld wil wordten doet vrouwtje dat op de badkamer op de badmat en ’s morgens. Als vrouwtje daar haar mensen dingen aan het doen is ga ik gezellig daar zitten en geef haar kopjes tegen de benen, maar ook om te laten weten dat ze op moet schieten. Mijn bontjas wil ik ook graag netjes hebben voor ik aan mijn nieuwe dag ga beginnen. Ze doet niet iedere dag een grote beurt hoor, want dat is ook weer niet goed, want dan blijf je verharen. Ze doet dan eventueel met een hele zachte borstel knuffelen. Vrouwtje kan wel begrijpen waarom jij niet geborsteld wil worden. Je bent een straatkater geweest heel lang voor je bij vrouwtje mocht komen wonen. Jij wist helemaal niet wat het was dan gedoe aan je bontjas. en misschien heb jij wel erg nare dingen meegemaakt aan jouw lijf. Kijk dan is het toch te kater begrijpen dat je dat nu niet wil. Wat ook zo is zegt vrouwtje dat je het eigenlijk van kitten af aan moet leren, maar ja dat is vaak niet mogelijk. Laat jij je maar gewoon door vrouwtje aaien, het duurt dan wel langer maar komt ook wel goed en ja jij verzorgt ook je bontjas zelf goed. Zorg er wel voor dat je geen klitten krijgt, want dat gaat heel veel au geven aan je vel.
  Bert heel veel sterkte, ik ga vlug weer naar buiten, want het is nog heerlijk koel.

  Fijne dag met je vrouw en knuffels van mijn vrouwtje. Poot en kopjes van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is een goede verklaring dat kan best dat ik daarom geen spullen aan mijn lijf. Ik ben daar gewoon moeilijk in. En wat jij zegt is dat het ook gewoon ergens door kan komen. Er zijn best veel dingen waar ik liever niet aan denk en nooit meer aan denk. Dus nou ja, volgen mij heb je gelijk. Poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert, sommige katten hier zijn homozygoot en die kunnen tot een leeftijd van 2 jaar hun gehele vacht vetliezev en dan zijn ze net een sphynx. Hier vinden ze borstelen fijn en de langharen worden 1 keer per week gekamd met een grove kam.Ze hebben geen klitten maar de ondervacht kan vervilten. Net als nageltjes knippen dat zijn ze vanaf jonge leeftijd gewend, dus ze vinden het niet eng of moeilijk. Soms gaan ze in bad zeker Lucca die is wit maar die vind zijn witte kleur niet zo leuk, en hij vind wassen niet erg, afdrogen wel. Het liefst schud hij zich uit net als een hond. Wij weten dus niet beter en vinden het prettig lees vooral de beloning erna.

 5. Dag Bert,

  Wat een gedoe hè, met al dat haar.

  Van mij komen ook weer hele vlokken af.
  Als ik in het zonnetje loop, zie je dat ik allemaal losse haren over mijn vaste vacht heen heb.
  Ik vindt het prima om geborsteld te worden op mijn rug en op mijn hoofd. Maar mijn buik is van mij!

  Ik was mezelf om al dat haar weg te halen, en dat haar leg ik dan in de vorm van een klein vilten sigaartje weer op de vloerbedekking, met wat extra overgeefsel erbij voor de lol.
  Ik krijg nu wat visolie door mijn eten, althans dat probeert mijn vrouw.
  Maar ik lust dat niet, dus dan laat ik gewoon mijn natvoer met één druppel visolie staan!
  Mijn vrouw zegt dat zalmolie goed is voor mijn haren, en ook dat ik dan niet zoveel haarballen moet overgeven. Daar heb ik ook speciale brokken voor, en die lust ik ook niet. En ook geen kokosolie, of olijfolie.

  De Grote Beer, die hier voor mij woonde, kreeg altijd speciale brokjes tegen haarballen, en elke dag een heel klein beetje olijfolie. Dat vond hij lekker, en zijn vacht ging er mooi van glanzen. En hij had geen haarballen meer!

  Maar ja, ik ben van mening dat als iets goed voor me is, het niet lekker kan zijn. En ook andersom: als iets niet goed voor me is, vind ik het lekker.
  Wat ik wél doe is over de tegels in de tuin rollen. Dan blijft daar ook veel haar aan plakken.
  Misschien is het een idee dat je vrouw een goedkope kokosmat koopt, speciaal voor jou.
  Dan kun je daar op rollen en dan blijven je losse haren daar op vast zitten. En je kunt er ook nog aan krabben!

  Ja, het hele verharen is lastig. Maar het hoort bij ons katten; dat valt niet te veranderen.
  Ik zeg altijd maar zo: een dag niet verhaard is een dag niet geleefd.

  Succes met je vacht en lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, ik ben ook eenvoudig met eten, ik hoef geen stomme dingen in of aan mijn eten. Wat ze willen dat jij eet snap ik niet. Misschien nam de Grote Beer olijfolie om je mensen gelukkig te houden. Dat is ook wat waard. Ik wil best een kokosmat als het maar niet eng is. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *