Als je alleen thuis bent

 Als je alleen thuis bent, is alles anders. Gisteren deed ik met een vlieg een staarwedstrijd en door de insapnning ben ik in slaap gevallen.  Toen ik wakker werd, was de vlieg weg. En mijn vrouw ook.

Alleen thuis zijn is geen klap aan. Maar mij wordt het nooit gevraagd of het mag dan  zou ik nee zeggen.

Lopen

Ik ben eerst een beetje gaan rondlopen. In de huiskamer. Nou daar was al na een paar keer geen klap meer aan. Toen ging ik even naar beneden om aan de voordeur te ruiken. Niks bijzonders. Ik weer naar boven. De computer was uit dus ik kon niet met Loesje chatten – Loesje is mijn verkering en ze heeft ook computertijd.

Toen verveelde ik me. Dus ik ging op mijn kussen op de bank liggen, dat is altijd goed en nou gelukkig ook. Ik vind, iedereen moet iets hebben dat altijd fijn is.

Slaap

Op mijn kussen ben ik weer gaan slapen, maar dat was geen slapen voor het gezellige gevoel. Meer dat ik er even niet wilde zijn. Ja, misschien is dat slap van mij. Maar ik kan niet zo goed alleen zijn. Ik bedoel, ik kan het wel maar ik wil het niet. Volgens mij is dat bijna hetzelfde.

Ik ben veel te vroeg wakker geworden want ik was nog steeds alleen.

Uitkijk

Toen ben ik in de vensterbank gesprongen om daar op de uitkijk te gaan zitten. Ik kan haar dan meteen zien. Ze miauwt altijd naar me maar zonder geluid.

Het duurde veel te lang en toen was ze er eindelijk. We gingen knuffelen, ze wilde vachthappen in mijn buik, ik begon opeens extra te verharen, er gebeurde van alles tegelijk en alles was even goed en fijn. Dus toen was alles weer normaal. Ik hoop dat ze nooit meer weg gaat.

 

 

7 thoughts on “Als je alleen thuis bent

 1. OOOOOH Bert,dit flikken ze hier ook altijd. Soms blijven ze dan een uurtje weg. Soms uuuuuren en soms maar 10 minuten. Maar ze vragen het mij nooit. Echt nooit. Nee,het is niet leuk,want je zal maar trek in een snackje krijgen en dat ligt toevallig altijd in de koelkast. En die krijg ik niet open.
  Ik ga ook meestal of slapen of even rondlopen. Ik weet dat het personeel soms echt weg moet,want hoe anders komen de snackjes in huis .
  En bij mij gaat de teblut ook uit en nemen ze de telefoon mee.
  Zo oneerlijk. Alsof ik dan helemaal uit mijn dak zou gaan en/of me suf ga bestellen voor leuke dingetjes voor mij.
  En al zou ik dingen gaan bestellen….ik heb meer dan genoeg centjes op mijn spaarrekening.
  En dat zijn toch mijn centjes!!

 2. Hallo Bert,

  Ja als huiskater en je bent de enigste, dan is alleen zijn niet altijd fijn.
  Ik vind het zelfs soms wel erg moeilijk, maar ja vrouwtje moet natuurlijk ook mensen dingen doen. Je weet ik heb heel lang verlatingsangst gehad, Mijn lieve vriend Boris moest van het ene op het andere moment over de regenboogbrug gaan. Hij was zo ontzettend ziek aan zijn hartje dan hij moest op reis gaan. Nou had hij door zijn angst vrouwtje haast dwars door haar hand gebeten, Maar vrouwtje spoelde had maar wat af en bergen van die plakgevallen er op en ze vond dat het zo maar moest. Ik kon heel goed zien dat vrouwtje heel veel pijn en verdriet had en ik ook, want ik snapte er niks van wat er toch allemaal aan de hand was. Na een lange tijd komt vrouwtje thuis zonder Boris in de mand toen hadden we samen heel veel verdriet. Vrouwtje zei dat ze maar naar bed ging en erg moe en niet lekker was. Ik heb de hele nacht dicht bij vrouwtje gewaakt, want ze werd knap ziek. Met opstaan gaf ze mij eten en een grote knuffel en zei dat ze heel vlug terug zou zijn, Nou Bert ze kwam niet terug, ja pas na 11 dagen, ze moest vanuit de huisdokter met spoed worden opgenomen in een heel groot gebouw voor zieke mensen. Nou toen kwam buurvrouw en een vriendin van vrouwtje mij verzorgen en knuffelen, maar ik miste mijn vrouwtje zo verschrikkelijk. Daardoor vertrouwde ik vrouwtje niet meer als ze weg moest al was het maar naar beneden naar de brievenbus. Dit heeft heel lang geduurd en ik liep steeds hard miauwend achter haar aan als ze weg ging. Nu vertrouw ik vrouwtje weer goed. Ze komt me altijd met veel knuffels vertellen als ze weg moet, als ik lig te slapen, dan maakt ze wat lawaai zodat ik wakker wordt en dan gaat ze pas. ze zwaait ook altijd naar me als ze weg gaan en beloofd dat ze weer terug komt en er altijd voor me zal zijn. Soms vind ik het erg als ze gaat, net alsof ik weer veel aan dat erge moet denken van mijn vriend Boris. Ik ga ook veel slapen als ik alleen ben dan gaat de tijd vlugger voorbij, maar ik ga ook veel buiten kijken naar al de diere die er bij ons zijn en de mensen die met hun blafsnuiten over de dijk lopen. Ja, en die muizen moet ik ook steeds weer tot de muizenorde terug roepen en ik moet ook nog wat doen aan mijn maatje meer door te rennen door het huis en weer wat aan de buikvulling doen.
  Vrouwtje heeft sinds dit met Boris is gebeurt altijd een pasje bij die knalrood is en dus goed opvalt. Hier staan 3 telefoonnr. op die men moet bellen als er met vrouwtje iets gebeurt en men weet dan dat ik alleen thuis ben. Dat vind ik wel heel fijn hoor, want dan zorgt er altijd iemand voor mij tot vrouwtje weer thuis komt.

  Maar voor nu is vrouwtje fijn 2 dagen thuis en hoeft ze niet weg heeft ze verteld en gaan wij het samen heel fijn hebben. Dat wensen wij jou en je vrouwtje ook, Heel veel knuffels van vrouwtje en groetjes voor jouw vrouwtje.
  Van mij poot en kopje.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja dat is moeilijk dat snap ik best. Als je zoiets hebt meegemaakt dan gaat dat in je kop zitten en daar moet je dan mee zien te leven. Ik heb ook dat soort dingen in mijn kop al weet ik niet precies waar ze vandaan komen. Maar ik kan er wel mee leven. poot van je vriend Bert

 3. Och lieve Bertje,zielige kat ben jij, haha
  .
  Mijn Kitty kan precies zo zijn,als ik te lang wegblijf gaat ze op de vensterbank zitten wachten tot ik eraan kom.

  Maar sinds kort heeft zij gezelschap ,in de vorm van een nieuw klein kitten.:)

 4. Bert wij vinden het soms wel eens fijn als ons vrouwtje weg is, kunnen we de dingen doen die wij eigenlijk niet mogen, maar we zijn altijd heel blij als ze weer thuis is hoor. We worden dan extra verwend met een snack en megaknuffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *