’s Nachts in de bak

 ’s Nachts is alles anders en spannender, zeker weten. Vannacht heb ik in de bak gegraven, door het huis gerend en ik heb uit de vensterbank boven gesprongen en toen was het tien voor drie. Dat weet ik omdat mijn vrouw dat riep.

Ze was dus wakker. Het kan mij eerlijk waar niet schelen hoe laat het is als ik even druk ben.  Dus toen was ik even de war.

Bak

Als ik overdag naar de bak ga, is dat gewoon iets dat ik doe. Na dat iets graaf ik een beetje en dan ga ik even aan de krabpaal hangen. Of ik ren een stukje. Meer dat ik zeg, ik voel me opgelucht en ik wil mijn energie kwijt en daarna is alles weer zoals het was maar dan beter.

Maar ja, dat is overdag.

Nacht

Ik vind ’s nachts alles spannender. Het huis is dan van mij. Het is stil en donker en ik kan doen wat ik wil. Buiten zijn de lichten van de auto’s. Niemand ziet me. Ik zie alles en iedereen. Soms val ik van die spanning gewoon in slaap. En soms moet ik naar de bak. Daarna voel ik me oer.

En dan bedoel ik ook oer. OER.

Wild

Vannacht waren de geluiden harder dan anders en ik moest gewoon het halve huis door om weer bij te komen, en dat was ook al spannend. Dan weet je niet wat je moet doen als kater. Dus je doet van alles gewoon om een beetje weer jezelf te worden.

Stem

Dus ik rennen en springen en toen kwam er een stem uit de slaapkamer. Mijn vrouw wilde tegen me zeggen hoe laat het was. Tien voor drie. Ze klonk raar. Ik ging kijken wat er met haar was en toen kreeg ik knuffels en ze zei  dat ze wilde slapen.  Ik ben toen bij haar gaan slapen, ik lag er toch. Toen ik wakker werd was alles weer gewoon.

6 thoughts on “’s Nachts in de bak

 1. Ooooooh Bert.
  Ik heb dat ook af en toe. Maar ik ga niet rennen of graven….nee,ik ga zingen. Snachts komen de mooiste liedjes op in mij. Zoals LAMOERRRRRR. En dan hoor je het personeel zeggen van Katrien…denk jij ook niet dat wij slapen willen? En dan zeg ik oh? Maar dan ga ik gewoon door. Laatst ook weer. Ik was gezellig aan het zingen en weer praten ze door mijn mooiste songteksten heen. Dat ze willen slapen of iets anders onbelangrijks.
  Bert,als jij je oer voelt moet jij je gewoon uiten. Het is echt niet goed om dat in je te houden. Jij hebt ook recht op ontspanning. Je bewaakt overdag het huis en je vrouw,dan mag je echt wel eens wat leuks voor jezelf doen.

  1. daar heb je gelijk in Katrien, ik mag best ’s nachts iets leuks voor mezelf doen. Maar het is moeilijk door te gaan als je commentaar krijgt. Ik ben niet zo sterk als jij van binnen.

 2. Hallo Bert,

  Nou ik slaap ook niet de hele nacht door hoor. Hoeft ook niet van vrouwtje.
  Ik denk dat mijn vrouwtje een beetje anders is als vele andere. Het maakt haar niet uit wat ik allemaal uitspook. Ik ga vaak ook op muizenjacht, met een hoop herrie. Ja ik moet mijn verzameling wel bij elkaar houden. Lekker even van de brokken eten en wat ik in mijn buik stop komt er ook uit. Met gevolg graven en een jeweet wel doen. Soms maak ik er ook een dolle bende van en vergeet ik dat vrouwtje in mijn grote kattenbed ligt te slapen. Ik race als een dolle door de tent en roetsj op en af van het bed en steeds maar weer opnieuw. Vrouwtje vraagt wel eens of het wel lukt en of ze anders moet helpen. Hahaha . Maar nu is vrouwtje er achter gekomen hoe het toch komt dat ze op het randje of helemaal dwars in bed ligt. Ze was wakker en dat had ik niet in de smiesjes, ik vond het weer genoeg geweest met alles en wilde weer een tuckje gaan doen, dus hopla op bed, Dat zou nog wel kunnen, maar ik ga echt boven op haar benen staan en maar trappelen net zolang dat ze die dinge wegdoet en dan pik ik natuurlijk vlug dat plekje in. Vrouwtje is geloof ik een beetje goed maf dat ze dat allemaal toelaat, maar ik vind dat natuurlijk wel heel fijn.
  Nou Bert, ik moet dus nu weer even wat gaan slapen, want voor mijn volgende avontuur moet ik wel uitgerust zijn.
  Fijne dag hoor met vrouwtje en knufjes van mijn vrouwtje. Poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, wat slim van je dat je zo ’s nachts je zin krijgt maar Jip ik wil ook zeggen dat je je vrouw ook de ruimte in bed moet geven. Ze kan niet zo goed slapen als jij of ik dus dan moeten we een beetje helpen. Ik heb vannacht maar drie keer om aandacht gemiauwd. Dus ik doe ook mijn best. poot van je vriend Bert

Reacties zijn welkom