Een stofzuiger is een beetje eng en heel erg stom

Een stofzuiger moest er komen, zei mijn vrouw. Wegens dat ze steeds moest niezen. Voor mij hoefde het niet. Ik hoef nooit te niezen. Er kwam een hele grote doos in huis, die rook vreemd. Ik vond er niks aan.

De dag erna ging de doos open en wat zie ik, er zit een andere doos in. Die rook al een beetje beter, er zat iets van een gewone lucht aan. Van thuis. Op de doos lagen snoepjes. Van die lekkere. Ik dacht: voor Bertje! Dus hop met mijn voorpoot erop en de snoepjes waren van mij. Toen heb ik de doos een kopje gegeven en daarna ging de doos terug op de gang.

Bang

Op Facebook zeiden heel veel van mijn vrienden dat ze bang waren voor stofzuigers. Vanwege de herrie. En omdat het gewoon eng was. Bijna iedereen had dat. Dus ik dacht, ik mis hier iets. Want mijn stofzuiger daar krijg ik snoep van. En mijn vrouw en ik zaten er gezellig bij en ik kreeg ook knuffels en ze zei dat ik het heel goed deed.

Oefenen

Toen kwam de middag waarop we gingen oefenen met de stofzuiger. Van binnen voelde ik me een beetje raar. Want er ging iets gebeuren dat met mij te maken had en ik wist niet wat ik moest doen. Ja, oefenen. Maar hoe en wat dan.

Dichterbij

Eerst hoorde ik de stofzuiger van de gang beneden komen, bij de voordeur. Daarna kwam het dichterbij, steeds verder de trap op. Toen op de overloop. Ik lag op mijn kussen naar het geluid te luisteren.

En toen stak mijn vrouw haar hoofd om de deur: “Gaat het nog, Bertje?” vroeg ze. Ik keek terug van weet ik niet.

Ze kwam met een stang de huiskamer in. Het was een lelijk geluid ik werd er zenuwachtig van. Ook toen de stofzuiger zelf in de kamer reed.

Mening

Stofzuigen is niet dat ik zeg nou moet ik wegrennen en onder het bed schuilen. Het is vooral stom. Ik moet wel blijven opletten, dat voel ik ook.

Dat is mijn mening over stofzuigen.

6 thoughts on “Een stofzuiger is een beetje eng en heel erg stom

 1. Lieve Bertje,

  Ik vind het wel heel knap en stoer van jou dat je rustig op je plek blijft als het vrouwtje aan het stofzuigen is.

  Als ik te dichtbij kom met de stofzuiger bij mijn Kitty sprint ze heel snel weg,zo eng vindt ze het.

  1. hoi Jeanine, het is een speciale stofzuiger die zachtjes doet maar ik vond het spannend genoeg. Kitty heeft gelijk want als je bang bent moet je een veilige plek zoeken.

 2. Hallo Bert,

  Wat heeft jou vrouwtje dat goed gedaan met die stofzuiger. Langzaam aan wennen van alles wat er mee te maken heeft. Heel fijn ook dat die brombeer niet zoveel lawaai maakt, dan is de angst voor jou ook een stuk minder.
  Maar ik ben vanmorgen haast van mijn kussen gevallen van wat is dat nou, mij vriend Bert bleef op zijn kussen liggen toen het vrouwtje heel rustig verder ging met het stofzuigen.
  Kijk Bert dat je nog spanning en zenuwachtig de boel in de gaten hield is toch normaal, maar je vluchtte niet weg, wat is dat stoer van jou zeg. Je hebt vast en zeker een HEEEEEEL groot compliment en iets lekkers van vrouwtje gekregen toen ze klaar was met de brombeer. Weet je iedere keer zal jij wat rustiger worden als vrouwtje gaat stofzuigen.
  Mijn vrouwtje heeft net ook weer het hele huis gedaan en je weet ik ga echt niet opzij hoor. Ze had het zachte borsteltje er op gedaan en de stand op heel weinig zuigen en toen over mijn bontjasje gegaan. Tja jij schrijft dat ik dus waarschijnlijk de enigste van jouw vriendjes ben die dit fijn vinden. Ik weet ook niet waarom ik dit fijn vind en niet eng.
  Maar nu moet ik aan mijn schoonheids slaap beginnen. Voor jou en vrouwtje een hele fijne dag nog en groetjes voor jouw vrouwtje van mijn vrouwtje. Voor jou en je vrouwtje van mij een kopje en pootje.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, ik vind het juist leuk dat jij je laat stofzuigen, dan weet ik en dan weet iedereen dat zoiets ook nog kan. Nog even niet voor mij daar ben ik niet aan toe. Wat jij zegt van het wennen aan de stofzuiger dat zei mijn vrouw ook. Dat het nou elke keer gemakkelijker gaat worden. Dat hoop ik ook. Nieuwe dingen zijn best moeilijk. poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Wat ben jij dapper zeg!
  Echt heel knap dat je op je kussen blijft liggen als je vrouw de stofzuiger gebruikt!

  Ik ben zelf bang voor de stofzuiger, dus we hebben hier thuis een soort regeling dat ik buiten, in de tuin, wat brokjes krijg als mijn man of vrouw gaat stofzuigen.
  Dat moet elke dag, want mijn vrouw heeft astma en anders wordt ze ziek.
  Nou weet ik dus dat als de stofzuiger tevoorschijn komt, ik wat lekkers krijg. Ik ga dan al bij de achterdeur zitten.
  Het vreemde is dat als ik alleen ben met mijn man, ik op bed durf te blijven liggen als hij de woonkamer stofzuigt. Bij mijn vrouw vindt ik dat toch een beetje eng.
  Als het regent of sneeuwt kom ik vaak na een minuut al weer binnen als ze aan het stofzuigen zijn en dan ga ik op de vensterbank zitten. Daar kan de stofzuiger niet bij, dus ben ik daar veilig.

  Pop, Beer en Mol waren ook bang voor de stofzuiger. Dus konden mijn mensen hem alleen gebruiken als ze alle drie buiten waren.
  Het grappige is dat Molly de laatste 2 jaar van haar leven, toen ze doof was, helemaal niet meer bang was!
  Ze lag dan op haar grote zitzak in de woonkamer en mijn mensen konden zo langs haar heen met de stofzuiger!

  Tja, het zal wel een mensending zijn, dat met die stofzuiger..
  Altijd als ik overal genoeg haar heb verspreid (dus echt door het hele huis, op bed, op de bank en noem maar op) komt dat ding er weer aan!
  Ik vind het zonde van al het werk dat ik besteed aan verharen. Maar gelukkig heb ik nog genoeg over om meteen ná het stofzuigen weer vlokken haar neer te leggen.
  Toch zie ik dat als dubbel werk.
  Mijn vrouw heeft me gisteren gekamd en geborsteld en er kwam bijna geen haar van me af.
  Maar toen ze zich omdraaide, heb ik snel allerlei losse haren op het bed gedaan!
  Ik heb soms het gevoel dat ik bezig blíjf, maar ja, samenwonen is geven en nemen.

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, wat is stofzuigen moeilijk en ingewikkeld dat het steeds anders is. Wel goed dat je een plan hebt van wat je doet als ze weer beginnen. Wat was Molly dapper, want als ze doof was dan voelde ze het nog wel. Dat blazen en trillen. En dat er iets in huis aan het veranderen is. Ik vind het ook heel goed dat je gewoon je haren over het huis blijft verdelen, dat is nodig voor de eigenheid en het is ook jouw huis!! Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *