Een krabpaal heeft iedereen gewoon nodig

krabpaal voor katten Een krabpaal heeft iedereen gewoon nodig. Ik ook. En u weet dat ik helemaal niet van nieuwe dingen hou maar toen ik mijn krabpaal kreeg, ging ik er meteen aan hangen. Lekkerrr.

Deze staat beneden in de huiskamer. Op de foto ziet u ook een stukje van mijn slaapdoos. Kan ik meteen door.

Stevig

Wat ik echt superfijn aan mijn krabpaal vind is dat hij stevig is. Ik ben best een grote jongen en ik heb ook kracht in mijn voorpoten dus als ik ergens aan ga hangen, dan wil ik ook hangen! En dat lukt. Ik sla mijn nagels bovenin en dan laat ik me zakken en zo rek ik me uit. Het is ook een stukje techniek.  Ik kan het gewoon.

Omvallen

De krabpaal staat ook stevig op het tapijt, er zit een stuk bij waar ik op kan zitten. Bovenop ook dat is tegen het omvallen. Ik ga daar nooit op zitten. Het is een beetje een kattenmeubel geloof ik, nou daar heb ik niks mee.  Ik heb al meubels, de bank en kussens en het bed, gewoon wat hier staat dat is ook van mij.

Nacht

Boven heb ik ook een krabpaal, die is voor ’s nachts want hij staat bij het bed. Het is voor als ik even wakker ben en lekker snel wil gymmen. Of voor als ik dan mijn nagels wil doen. kan ook ’s morgens meteen na het opstaan. Dan hoef ik niet met lange nagels de trap af naar de paal beneden.

Planken

Dan heb ik ook twee planken van touw dus eigenlijk zijn dar krabplanken. Eentje beneden. Eentje boven. Die gebruik ik meer om op te liggen. Dat ik even wat anders onder me voel dan een zacht dekentje. Of ik sta er even op, zodat ik het ruwe lekker onder mijn poten voel.

Mijn krabpaal beneden is nou bijna stuk. Ik voel me er best trots op.

3 thoughts on “Een krabpaal heeft iedereen gewoon nodig

 1. Lieve Bertje,

  Een krabpaal mag zeker niet ontbreken in een huishouden met katten en/of poezen.

  Dat hoort er gewoon bij.

  Jij bent in ieder geval goed voorzien.

 2. Hallo Bert,

  Jij hebt al een stel foto’s van mijn speel/krab gebeuren gezien en ik vind het geweldig en alle poesje die hier voor mij hebben gewoond vonden het ook heel leuk. Het is ook een heel stevig ding, want als die om zou vallen, nou dat zou me dan wel een klap geven zeg. Vrouwtje heeft het zelfs nog met een touw aan de muur vastgemaakt, was niet nodig maar voor een drukke/wilde Jip is dat niet verkeerd. Ik speel er vaak in en ook in slapen. Vrouwtje heeft het in de serre van de woonkamer gezet voor het raam en zo kan ik mooi alles in de uiterwaarden goed onder controle houden. Vrouwtje noemt het mijn speeltuin, want er zitten ook 2 tonnen in met gaten, een grote plank met een gat. Dat kon je gisteren goed zien op mijn foto, 2 bedden en een heel dik touw en dan nog al die palen waar je heerlijk aan kunt krabben. Zo zie je Bert, hier heb ik heel veel plezier mee.
  Nog een fijne dag Bert en weer tot morgen, Knuf van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *