Over een kat die het superlekkerheerlijk warm heeft

  Hij heeft een grote ronde kop, hij zit op alle social media en hij heeft het superlekkerheerlijk warm. Dat moet een Japanse kater zijn. En inderdaad: hier is Busao, een gelukkige binnenkater uit de regio Ibaraki, nabij Tokio.

Vaak denken mensen dat een kat met een wintervacht het vanzelf warm heeft. Maar dat is lang niet altijd het geval. Vooral katten die wat ouder zijn, kwetsbaar of die extra behoeften hebben, zijn gebaat bij hulp.

Adoptie

Busao was ooit een straatkater die moest zoeken naar onderdak en eten. Een man, Ryuji Tan, zag het beestje en het ging hem aan zijn hart. Zo alleen. Zo behoeftig. Hij nam Busao mee naar huis en adopteerde hem. Nu was hij deel van een gezin en hij had een thuis. In dat thuis stond iets bijzonders.

Verwarming

Er was een toren die elke koude dag hitte uitstraalde. Voor Busao betekende dat een toren vol geluk. Hij gaf er kopjes aan en bleef in de buurt liggen en hangen, tot hij vanzelf in slaap viel. Door en door warm, met wintervacht en al.

Ryuji Tan: “We zetten de toren elke dag aan en dan komt Busao naar de warmte toe.  Hij heeft nog nooit een dag gemist.”

Het is een geluk om de negenjarige kater te zien slapen. Zo tevreden. Zo volkomen in het moment. Dat je ziet: ja, zo moet het leven zijn.

Beroemd

Dat soort lieve foto’s vinden Japanners fantastisch, vooral van grote ronde katerkoppen. Geen wonder dat Busao een beroemde kater aan het worden is. Thuis krijgt hij alle ruimte en hulp die hij nodig heeft.

Busao zit op Facebook: klik en kijk

Hij zit ook op Instagram, waar hij meer dan zestienduizend volgers heeft: klik en kijk 

En ook vind je hem met leuke filmpjes op youtube: klik en kijk 

Het moet gezegd: Busao is een geweldige kater.

(bron: Lovemeow.com)

2 thoughts on “Over een kat die het superlekkerheerlijk warm heeft

 1. Hallo Bert,

  Aha, Busao heeft het dus net als jij Bert en ik heel graag warm. Vrouwtje zegt dat alle katten het graag warm hebben, je vind ze altijd het liefste in de zon, bij een kachel of verwarming. Nou is het zo dat wij geen kachel of zo’n verwarmingsding hebben, maar bij ons zitten leidingen onder de vloertegels en die maken het huis warm. Kijk dus ik heb dan warme voetjes. Maar je weet ik ben ook een koukleum en kruip graag onder een dekentje en als het in de nacht koud is tegen vrouwtje aan onder het dekbed, is nog gezellig ook. Vanmiddag heb ik op mijn kussen in de serre in de zon gelegen en ik hoop dat jij ook zon had in de vensterbank.
  Ojee daar komt de zon weer aan en ik ga maar vlug weer naar mijn kussen.
  Bert knuf van vrouwtje en kopje en poot van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat heerlijk is dat altijd een warme vloer onder je pootjes! En lekker bij je vrouw slapen. Ik had geen zon vanmiddag en mijn vrouw was weg, erg he!! Maar toen ze thuis kwam kreeg ik knuffels en toen was het weer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *