Hoi Baloo!! Dit is een zorgzame jonge poes die graag aan haar mens cadeautjes geeft. Maar hoe ontdekte ze wat hij leuk vond?

Precies zoals mensen ook leren wat een ander persoon leuk vindt: je geeft iets, je let op de reactie en daar denk je over na. Cadeautjes geven is iets met aandacht. Zonder aandacht lukt het niet.

Majesteit

Baloo is een schildpadpoes – die hebben een reputatie. Ze zouden eigenzinnig en soms zelfs afstandelijk zijn. Een beetje majesteit. Maar Baloo maakt korte metten met dat vooroordeel. Ze is een lieve en zorgzame poes, die graag wil dat haar mens, haar man Ben, gelukkig is. Dan is zij ook gelukkig.

Ddd

Elke ochtend worden Baloo en Ben samen wakker. Baloo is dan al buiten op jacht geweest om een cadeau voor hem te vinden. Ze ligt op zijn borst te spinnen, vol verwachting van zijn blije reactie.

Ben is wel blij om haar zo te zien maar… het cadeau dat ze meebracht vond hij in het begin niet zo leuk.  Het waren levende dieren. Kleine muizen. Vogels. Alles wat ze kon vangen. Die prooi nam ze mee naar huis.  Dan zette Ben het diertje weer terug de stadsnatuur in.

Baloo snapte dan natuurlijk niet. Een afwijzing van haar cadeau? Ben voelde zich schuldig.  Baloo was in de war.  Zij deed toch haar best? Een cadeau, dat ook als ontbijt kon dienen, en dan wilde haar eigen mens het niet eens.

Boomblad

Op een dag werden Ben en Baloo weer samen wakker, zoals altijd. Deze keer was er iets anders dan anders. In plaats van een muis of een vogel, had Baloo buiten een ander cadeau gevonden. Tussen haar tanden zat een groot boomblad.

En daar was Ben superblij mee. Hij aaide haar en gaf haar complimenten.
De volgende dag had Baloo weer een boomblad voor hem gevonden. En de dag erna, en de dagen die daarop volgend ook.

Verschil

De boombladen waren steeds verschillend, vertelt Ben: “Soms was het een enorm groot blad, soms een kleiner blaadje. Ze zagen er altijd mooi uit. Dus ik zorgde ervoor dat Baloo wist dat ik dankbaar was voor het blad. Terwijl ze op mijn borst zat en toekeek, speelde ik altijd even met het blad dat ze voor me had uitgezocht.”

(Bron: Lovemeow.com)

2 thoughts on “Baloo geeft haar mens elke ochtend een cadeau

 1. Hallo Bert,

  Ik ben blij dat Balou en zijn baasje Ben zo’n goede band met elkaar hebben en dat Balou nu geen levende jacht prooien meer meebrengt. Nee gek maar de meeste baasjes vinden het op een of andere manier niet fijn.
  Ik zelf ben nooit een jager geweest, Ja alleen hier op het balkon heb ik samen met Boris een vogel gevangen toen vrouwtje boodschappen aan het doen was, maar vrouwtje kreeg alleen de veertjes. Boris en ik hebben de vogel lekker opgegeten. Tja en dan die duif die op het balkon kwam logeren die had ik wel eens bij zijn fladders willen pakken, maar ik mocht niet naar buiten van het vrouwtje.

  Weet je Bert waar ik wel goed in ben met jagen dat is op mei kevers, reuze grote libelle’s en nachtvlinders. Ik hoop altijd dat vrouwtje het niet ziet, want ik breng ze naar binnen, niet als cadeautje voor het vrouwtje maar om ze daar los te laten en er dan weer achteraan te gaan. Vrouwtje maak ik er ook niet blij mee. De libelle’s eet ik op en ik laat voor vrouwtje het kopje en de vleugeltjes liggen. Tja ik vind het zo zielig voor vrouwtje dat ze anders niks heeft. vrouwtje probeert ook steeds mijn prooi te vangen en geeft het dan buiten weer de vrijheid en ik heb het nakijken dan natuurlijk. Maar och eigenlijk hoef ik als huiskater niet op jacht te gaan , ik krijg het toch wel buikvulling in mijn bakje. Maar het jagen zit natuurlijk wel in ons, behalve dan in mij.

  Zo nu ga ik op jacht naar het schootje van het vrouwtje, want zij gaat weer verder met boek lezen en ik duik dan weer op het dekentje bij haar op schoot.
  Bert fijne avond met vrouwtje en knuf van vrouwtje. kopje en poot van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. Wat ben jij oer Jip, dat je met Boris zowat een hele vogel opeet!! En nou in je uppie nog heel veel ander spul!! Ik voel me al een hele katerman als ik mijn bord leeg heb, misschien ben ik toch nie tzo oer. Poot van je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *