Kussen op je kop ja of nee

 Kussen op je kop ja of nee, dat is de vraag waar veel katten mee zitten. Die hebben een mens die dat heel graag doet en ook heel vaak. Het is lief bedoeld. Maar het kan ook belastend zijn. Hoe moet zoiets?

Ik heb er ook ervaring mee, en u weet misschien dat ik met een vrouw samenwoon. Dus dan is het geven en nemen. Alleen zijn we het er niet altijd over eens wie moet geven en wie moet nemen.

Begin

In het begin, toen ik hier pas woonde, moesten we heel erg aan elkaar wennen. Ik wist niet wat zij kon qua knuffelen. En zij wist niet wat ik wilde. Dus toen gebeurde er nog niet zo veel. Een beetje aaien. Dat veranderde best snel.

Proberen

We gingen van alles samen proberen. Wat kon en wat fijn was en vooral wat ik durfde. Want ik ben een kater met een rugzakje, zo heet dat, het betekent in mijn geval dat ik snel onzeker ben en dan voel ik me bang.
Ik ontdekte dat ik heel lang aaien superfijn vond, en kriebels achter mijn oor, en van complimenten hield ik ook, dat is aaien met woorden.

Verder

Zo gingen we verder met oefenen. Ik ontdekte vachthappen dat is dat je vrouw hapjes uit je vacht neemt, heel zachtjes natuurlijk. En borstkroelen heb ik een paar maanden geleden ontdekt, ik voel me dan heel ontspannen. Wat ik ook heerlijk vind is gewoon slapen en dat mijn vrouw dan een hand op me legt en verder niks doet.

Zij wil nou ook meer. Vooral kussen op mijn hoofd. Eerst keek ik van getsie. Nou doet ze het zonder geluid en heel zacht. Dus het is eigenlijk meer superkleine vachthapjes op mijn kop. En het kan alleen af en toe.

Dus

Waar het om gaat is dat je bij die dingen op elkaar let. En dan doe je minder van wat je zelf wilt en meer van van die ander wil. En zo ontdek je dan of kussen op je kop ja of nee is.

 

 

3 thoughts on “Kussen op je kop ja of nee

 1. Lieve Bertje,

  Wat je allemaal benoemt is een uiting van onze liefde voor jullie.

  ik vind het ook heel fijn om uitgebreide knuffelsessies met Kitty te houden,alhoewel zij houdt er heel erg van,want als zij dat niet van mij krijgt komt ze mij ervoor halen.

  Dat is echt een ochtendritueel bij haar.

  Maar goed,iedere kat of poes is weer anders wat dat betreft,net zoals bij mensen.

 2. Hallo Bert,

  Ja hier ben ik weer, sorry vrouwtje had het allemaal drukjes en als ze tijd had lag ze doodmoe in de stoel. Nu heb ik gevraagd of ik asjebliefjes naar jou mag schrijven, want dit onderwerp is wel zo fijn.

  Je weet dat vrouwtje mij een knuffelkont vind, ik ben altijd wel te vinden voor heel veel knuffies. en ook op mijn Jippekop. Vrouwtje vraagt dan: Jip knuffie en dan doe ik mijn koppie wat voorover en dan mag vrouwtje daar heel veel knufjes op geven, maar ze mag dat op heel veel plaatsen doen. Een plek niet en dat is mijn buik, dat vind ik eng. Weet je ik geef zelf aan vrouwtje ook veel kusjes en een plekje mag ik niet zoveel meer doen en wel haar neus. Nou vind ik dat het fijnste plekje voor mijn kusjes, ik had het veel te veel gedaan en was vrouwtjes neus een beetje kapot gegaan. Ze liep er wel heel mooi bij moet ik zeggen hoor.

  Maar Bert alle katten zijn weer anders hoor. Jij vertelt zo mooi hoe alles is gegroeid aan vertrouwen en liefde naar elkaar en en dat is waar alles om draait. Toen ik bij vrouwtje mocht gaan wonen kende we elkaar. Vanaf dat ik 8 weken was al, zij gaf mij daar wel liefde en knufjes en ook aan mijn zusje Janneke. We zagen vrouwtje 1 X per week en ja dan moesten wij het de rest van de week zonder doen. Je weet wij mochten ook niet binnen,
  komen. Voor mij was het dus niet moeilijk om alles was knuffelen en kusjes geven hoe dat moest. Ik moest leren om van een ondeugende buiten Jip een huiskater te worden die de boel heel moest laten. Nou Bert hier is veel fout en kapot gegaan hoor. Maar gek vrouwtje is nooit echt boos geworden, want ik vond het zelf ook erg.

  Maar jij gaat ooit ook nog wel vrouwtje een knuf geven en de kusjes op je kop zal jij heus wel fijn gaan vinden.
  Nu moet ik stoppen van vrouwtje want we gaan aan buikvulling doen en je weet dan ben ik van de partij in de keuken.
  Fijne avond Bert met vrouwtje en wil je haar de groetjes doen en ik hoop er morgen weer te zijn hoor. Van vrouwtje knuffels en zie maar waar je die laat komen en van mij een stevige poot en kopje.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, weet je dat ik vind dat je het heel goed doet allemaal. Je hebt het vroeger best heel moeilijk gehad en toen durfde je toch knuffelkater te worden. Dat is een hele stap! ik ben ook wel een knuffelkater maar toch anders dan jij Jip. Voorzichtiger. Misschien komt dat ook nog het kan best!! poot van je vriend Bertje

Reacties zijn welkom