Dopey over hoe het begon

Hallo allemaal, het is zo erg dat mevrouw Dorus nog niet beter is. Gelukkig heeft zij veel hulp van Dorus en zijn manmeneer.

Nieuwe huis

Vandaag mag ik, Dopey, mijn verhaal hier neer zetten. Ik ben 8 jaar en de jongste van het hele stel. Ik kreeg de naam Sterre omdat ik een meisje zou zijn maar helemaal zeker was dat nog niet. In mijn nieuwe huis aangekomen schrok ik toch wel… daar liepen reuzen rond die aan mij wilden snuffelen en daar was ik echt niet van gediend. Ik maakte een hoge rug en dikke staart maar dat maakte geen indruk. Ze waren eigenlijk wel allemaal lief voor mij en ik mocht zelfs bij sterretje Panda liggen.
Maar het liefst lag ik toch wel bij mijn vrouw.

Snoep

De dag erna moest ik alweer in de mand en we gingen op weg naar de dokter. Gelukkig was ik kerngezond. Vrouw gaf mij nog wat bijvoeding en dat smaakte wel heel lekker. Ik heb haar heel lang voor de gek gehouden, het gewone eten at ik niet omdat ik die melk (bijvoeding) wel heel erg lekker vond.
Dat was afgelopen toen ze me betrapte toen ik aan het gewone eten bezig was en ook de snoepjes mee at. Hihihihihihi.
Maar toen gebeurde het… ik was aan de racekak. Vrouw had al vanalles geprobeerd maar ik bleef de racekak houden.

Dokter

Dus weer naar de dokter, spuitjes gehad (die deden echt geen pijn) en toen wilde de dokter kijken of ik een meisje of jongetje was. Hij heeft het geweten, met hand en tand heb ik ukkie mij toen verzet want omdat mijn achterwerkje pijn deed mocht daar niemand aankomen. De dokter vertelde vrouw dat ze het allemaal goed deed met mij en ook dat ik niet uitgedroogd was.
Na 1 week was de racekak gelukkig over en gingen we opnieuw naar de dokter om te kijken of ik nu een jongen of meisje was.
Ik had iedereen nu wel genoeg voor de gehouden en had me bedacht om de dokter gewoon onder mijn staart te laten kijken.
En ja hoor, ik was een jongetje… maar dat wist ik natuurlijk al lang.
Meteen zei vrouw ´nou dan heet je nu Dopey´ en daar was ik het helemaal mee eens.

Mevrouw Dorus wij hopen dat u snel beter bent.
Voor jullie allemaal een dikke knuffel van ons.

29 thoughts on “Dopey over hoe het begon

 1. Hajoooooooo oom dopey.

  Ooooooooh wat kan uwes goet blogge seg!! Ikke ben eg tjos op uwes!! Frauw en ikke hoop datte we so snel moogeluk weer tewug sijn. Maar eers moet se beeter worre!!
  Weet uwes wat ikke so erg fon oom dopey? Dat die dokker bleef aandwinge dat hij onner uwes taartje wau kijke of uwes een joggie of een meissie was!! Dat is ongewenste intiemiedingesse!!! Dat sau furrboode moete worre!! Hihihihi.
  Pootjes oom mobey!! En suukses❤❤

  1. Dank je wel Dorus en mefrauw Dorus,
   Jaaaaa ik laat niet zomaar onder mijn staartje kijken!!!! Maar ik heb van de dokter gewonnen hoor!!! Hij durfde niet meer 😹
   Wij hopen ook dat jij en je frauw weer snel op de been zijn!! Zorg maar goed voor haar Dorus 😽

 2. Hoi Dopey!

  Welkom hiero op de blog! Wat hebse jij een mooie letters gemauwd. Je bent een goeiste infaller foor Doorie (sterkte pootjes foor zijn Frau!). Ikke find je vagtje zo mooi met die streepjes. Net als het mijne alleen is jouwes oranjerood. Oh enne ikke laat ook niemand onder mijn staart kijken hoor. Tskk dan krijgen ze met mijn scherpe stilletoos te maken!

  Pootje van Minnie

  1. Dank je wel Minnie en mefrauw Minnie
   Jaaaaaaa ik ben een mooierd hé??
   Maar soms zegt mijn vrouw dat ik een rood duiveltje ben…….hoe dat komt weet ik ook niet!!!!!

 3. Hoi Dopey, wat een mooie eerste blog heb je gemaakt. En wat een mooie kitten foto’s zijn dat van jou. Nou van harte welkom op de blog jongen. Ik ben benieuwd naar jouw avonturen.

  1. Dank je wel Bram en mefrauw Bram
   Jaaaa toen was ik nog een ukkepukkie!!!
   Maar ik ga het niet alleen doen hoor want de anderen willen ook nog wel van zich laten horen 😸

 4. Hoi lieve Dopey,

  Wat heb je een leuke blog geschreven!! En wat heb je goed je vrouwtje gefopt, hihihi. Vooral met het lekkere eten. Wij gaan graag jouw avonturen lezen. En misschien ook over je andere huisgenoten en de kippies?

  Knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  PS: wij hopen ook dat mevrouw Dorus weer snel beter is.

  1. Hoi Binti en Zooka en mefrauw Binti, Zooka
   😹😹😹 ja ik had haar goed voor de gek gehouden hé?? Maar ik vond die melk ook heel lekker!!!!
   We gaan allemaal wel iets neer zetten behalve de kippies niet (die doen alleen maar innerfjieuw vragen maken)

 5. Lieve Dopey,

  wat een mooie letters heb je gemaakt en wat een mooie foto’s ook. Wat een klein mannetje was je toen. Ik denk dat jij ons nog heel veel mooie verhalen kan gaan vertellen. Want je bent wel in een heel liefdevol en gezellig huishouden terecht gekomen.
  Ik vind het ook superlief dat je Doorie vervangt nu zijn vrouw ziek is. We denken allemaal aan Doorie en zijn vrouw en manmeneer. Maar nu kan Doorie voor zijn vrouw zorgen en dat is belangrijk. Zo heeft zijn Mamsie Loes hem wel opgevoed.
  Dus lieve Dopey we zijn hartstikke blij met jou en Zusje zegt dat ze meteen zag dat jij een jongetje bent. Ja jongen, poezen hebben daar oog voor.
  Lieve Dopey zeg maar tegen je vrouw dat we heel trots zijn op jou maar we duimen ook voor mevrouw Doorie,

  Liefs mevrouw Loes en Zusje

  1. Dank je wel Zusje en mefrauw Loes,
   Ik was echt een klein ukkepukkie toen ik hier kwam wonen.
   En Zusje, was ik dan maar meteen naar jou gekomen ipv naar de dokter die steeds onder mijn staart wilde kijken!!
   Ja we moeten mefrauw en meneer Dorus en Dorus zoveel mogelijk helpen zodat ze snel weer beter is.
   En MamaLoes heeft Dorus super opgevoed…..wat een lieverd!!!!! 😘

 6. Heeee lieve Dopey, wat gaaf dat je letters hebt gemaakt!!, en we duimen hier natuurlijk ook voor mevrouw Door, dat snap je wel!, ik find het keigoed dat jij Door helpt door hier letters te maken, dan heeft Doris nau tijd om voor zijn mensen te zorgen, zooo heee en wat was je een kleine kittenbeebie!, en toch wist je al presies wat je wilde en wat je niet wilde, en zo hoort dat als je kat bent!, van Popje die hier froeger woonde dacht iedereen dat hij een meisje was, zelfs de dokter, en dat duurde tot hij bijna een jaar was, hoe find je dat!, en later dachten dokters die hem niet kenden nog steeds vaak dat hij een meisje was, maar ja, wat maakt het uit, als je maar gelukkig bent find ik, dat is het belangrijkste!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je hele famielie, ze zijn van Kever!!!

  1. Dank je wel Kever en mefrauw Kever,
   Ja mijn frauw zegt dat we moeten helpen zodat mefrauw en meneer Dorus en Dorus tijd genoeg krijgen om beter te worden!!
   Daar blijven wij ook voor duimen!!!
   Ohhhh bij Popje was het dus hetzelfde!!!??
   Het is ook niet leuk dat iemand steeds maar onder je staart wil kijken terwijl je pijn aan je achterwerk hebt!!!!
   Maar bij mij heeft het geen jaar geduurd voordat ze erachter waren Popje was dus een volhouder 😸😸😸
   En echt waar, je hebt gelijk Kever, gelukkig zijn is het belangrijkste 😽

 7. Hoi lieve Dopey, welkom op de blog! je hebt het goed gedaan hoor en ik vind het natuurlijk superleuk dat er weer een rood witte kater bij gekomen is! Moos ook trouwens. Dus jij bent bij je mensen komen wonen toen je nog heel klein was? Dat lijkt me ook spannend. Ik was ook nog niet zo groot toen ik hier kwam en vooral dun maar van dat laatste kun je niks meer zien hoor tegenwoordig. Ik vind namelijk alles lekker. Ben jij ook een rode kroelkater? Mijn vrouw zegt dat dat bij veel rode katers voorkomt dus misschien ben jij dat ook? Veel beterschap voor de vrouw van Doorie, we draaien allemaal met de pootjes dat het goedkomt. Knuffels en kopjes voor jullie en we hopen veel avonturen te mogen beleven! kopjes van Lucky en de rest

  1. Dank je wel Lucky en mefrauw Lucky,
   Ja ik was een ukkepukkie toen ik hier kwam wonen. Mijn frauw zegt 5 weekjes oud. Echt spannend hoor met die reuzen hier…….maar ze waren wel lief voor me!!
   Mijn vrouw zegt dat ik nu zelf een reus ben.
   Jaaaaa knuffelen doe ik ook graag….bij frauw op schoot met mijn pootje om haar nek en als we in bed liggen gezellig bij haar onder de deken!!!
   En zeker blijven we pootjes draaien voor mefrauw Dorus 😽

 8. Dag oom Dopey!
  Ooooh wat heb u al feel meegemaak toen u een ieniemienie kaater was!!
  En wat een leuke footoo fan uwes toe u een kitten was!
  Wij hebbe net as u ook root/witte felletjes!!
  Wat gesellig dat u nu ff infalle doet op de blog dan kan Oopa Doorie goet foor sijn mense sorrege
  Dat is een serieuze taak.
  Wij sijne errug benieuwt naar uwes ferhaale!
  Maar we poote ook dat mefrauw Doorie weer gauw beeter wor.
  We gaan al uwes rs blogs goet leese,want we kenne nog een boel leere fan oudere kaaters.
  Bedank foor u mooie letters.
  Steefige poot fan Rannoch en Aiydan

  1. Dank je wel Rannoch, Aiydan en
   mefrauw R&A,
   Wat leuk dat jullie ook een rood/wit velletje hebben!!!
   Onze vrouw heeft met ons gepraat om mefrauw Dorus te helpen en dat doen we natuurlijk graag totdat ze weer beter is.
   Allemaal hebben we wel een verhaal te vertellen dus we hebben gedobbeld wie als 1e mag. En dat was ik Dopey.
   Ik ben er zeker van dat jullie nog wel iets kunnen leren van ons 😽

 9. Hoi Dopey,

  Wat ben ik trots op jou dat je je met poot en tand hebt verzet bij de dokter, en dat je je vrouw voor de gek hield met het eten. Hihihi!
  En wij (deeltijdbaasje Annelieke) en Tommy, gaan ook pootdraaien dat mevrouw van Dorus gauw weer beter wordt.
  Vind het super leuk dat je hier op de blog bent, en ben super benieuwd naar al je avonturen.

  Een zacht kopje en pootje van Tommy!

  1. Dank je wel Tommy en mefrauw Tommy
   Tja met dat eten daar trapt mijn frauw nu natuurlijk niet meer in…….wel jammer hoor
   😸😸😸
   En zeker blijven wij ook pootjes draaien voor mefrauw Dorus, manmeneer en Dorus. Met al die pootjes en duimen draaien komt dat vast en zeker goed 😽

 10. Hallo lieve Dopey,
  Wat heb je een mooie blog geschreven. En prachtige foto’s van jou als kitten.
  Je was echt een schattig kittentje en nu ben je een prachtige volwassen kater.
  Hier wonen 2 rode poezen Ginger en Abby. Abby heeft een heel klein beetje wit, maar dat moet je met een lantaarntje zoeken haha.
  Goed dat je tijdelijk de blog van Doorie overneemt. Dan kan hij zich concentreren op het gezelschap houden van zijn vrouw. We duimen allemaal dat mevrouw Doorie snel beter is en tot die tijd mag jij mooie letters maken. Of misschien willen je huisgenootjes ook wel eens wat schrijven.

  1. Dank je wel Ginger, Abby en mefrauw Carina
   Mijn vrouw zegt dat ik een ukkepukkie was en nu zegt ze dat ik een uit de kluiten gewassen ukkepuk ben 😹😹
   Wat leuk dat Ginger en Abby net als ik ook rood zijn!!!
   Ja we moeten helpen waar we kunnen zegt vrouw en dat gaan we doen!!!!!
   We gaan om de beurt wel een verhaaltje schrijven dan kennen jullie ons allemaal
   😽

 11. Hallo Dopey hier alle kjullies. Hier gaan wij pootduimen voor Mevr Dorus en wij finsse dat je het prima hebsse gesjeef. En sttt want we weten niet of mefjauw Ceciel meeleesse geweldig met de bijfoeding . Wij gaan dese tip seker onthousse. Enne die mensen met een witte jas opletten. Prifussie kensse se niet .
  Kopjes van ons allemaal en psst hebsse nog wat eitjes ?

  1. Dank je wel Faalentino, alle kjullies
   Jaaaa dat van die bijvoeding moeten jullie goed onthouden!!! En wie weet komen er nog meer tips!!!!
   Sstttt ik stuur jullie wat eitjes!!!! 😽

 12. Hoi dopey…ikjes bense helemaal zwart net alse doorie…doorie doet heleboelveel goed zijne beste om zijne mamma help te doen dus ook ikjes hoop dat ze snel goed gaat.
  Doet het nouw pijn om roodwitte te zijn???
  Heleboelveel kroelkopjes voo alle maal ook voor mamma ceciel en de kipjes
  Princess Noa

  1. Dank je wel Noa en mefrauw Emmy
   Jaaaaaa Dorus doet heel erg zijn best hoor!!
   Nee het doet geen pijn om rood/wit te zijn, ik heb een hele zachte fluffy vacht!!
   Kroelkopjes terug van iedereen Noa 😽

 13. Hoi Dopey!
  Wat fetkoelkikke om ook oofer jouw te leese!
  Is die witjas nau nog steeds bang foor je?
  Goet dat je niet soomaar naar je dingdongbimbam heb laate kijke!
  We finde het tof dat je je stukkie heb gesgreefe weeges so help je Doorie se frau en dat is egt heus waar heel erreg lief fan je.
  Heel feel kopjes fan mij en me broers!

 14. Dank je wel Leootje en mefrauw Leootje
  Hihihi ja die witjas kijkt nooit meer zomaar onder mijn staart. Ik heb hem dat lesje wel geleerd.
  Ja wij gaan met z’n allen hier mefrauw Dorus proberen te helpen!!!
  Kopjes terug voor jou en je broers 😽

 15. Dopey,
  Wat knap dat jij op het blog schrijft. Ik zou het niet kunnen. Leuk om je zo te leren kennen. Die kittenfoto’s vinden mijn vrouwtje en ik geweldig.
  Groetjes van mijn vrouwtje en van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *