Oscar zit in het onzeker

Dag liefe frientjes, baasjes en frouwtjes,

Deze week was moeilijk, eggie waar. Ik ga het niet mooier maken dan het is. Ik foel mij slap en slaap eigenluk de heele dag. Ik ga ook niet feel blog schrijve dese keer, mijn poote zijn moe.

Eete

Of het nou kwam van het warme weer of door mijn hooge leeftijd, ik weet het niet. Het is ook de ene dag keiwarm en de andere dag weer koud en reege. Dat kan voor niemand goed zijn toch? Als seeniejor kater wil je dat alles staabiel is, en dat is het niet.
Eete hep ik altijd goed gedaan sinds ik hier woon, maar forige week ging het mis. Ik eet de helft minder en soms de heele dag niet. Krijg het eggie niet weg hoor. En soms moet ik spuuge als ik gegeete hep. Mijn meediesijnensnek spuug ik soms ook uit. Frouwtje zeg, Oscar zo ga jij snel achteruit en als het niet meer gaat moet ik de dierendokter bellen.

Meediesijn

Ik weet het ook niet liefe frientjes, maar dingen gaan anders nu. Ontbijt en diner laat ik staan en eet ik een beetje als ik denk dat ik honger hep. Maar natfoer smaakt niet als het de hele dag heeft gestaan, dus probeert frouwtje het met kleine hapjes tussendoor. Mijn meediesijnensnek foert frouwtje op een leepel want ze zegt, als je de meediesijnen niet meer naar binnen krijgt dan is het einde furrhaal!
Dus die eet ik, want wanneer is het einde furrhaal? Aan de buitenkant zie je niks aan mij. Ik loop nog normaal, mijn kop is normaal, ik ben alleen wat maagerder geworden. Maar omdat ik niet goed reejageer op de meediesijnen moet er van binnen iets ziek zijn dat niet meer beeter wil worden. Waar ligt de grens, roept frouwtje dan.

Reservekracht

Frouwtje had forige week frijdag een afspraak gemaakt bij de dierendokter. Dat zou zijn foor kontrole omdat de meediesijnen mij niet van de piep in mijn neus en benauwdheid af kan helpen. Maar ze zou ook met de dierendoker er over praten dat het misschien beter zou zijn dat ik ging inslaape. Ik dacht nou ja, ik hep een lang leefe gehad en als ik slechter ga worden dan ga ik het echt moeilijk krijgen, dan is oofer de Reegeboogbrug gaan een befrijding.
Bang ben ik niet hoor, want ik weet dat alle frientjes in Reegeboogland op mij staan te wachten. Maar de dierendokter van de natuur belde ook nog. Ze zei tegen frouwtje jij moet beslissen of je het wil maar ik kan je nog 2 meediesijnen stuuren, dan kan je met de Pinksteren zien hoe Oscar er op reejageer.
Frouwtje heeft toen aan mij gefraagd of ik de nieuwe meediesijnen van de natuur nog wilde proberen en ik dacht dat is goed, ik foel nog wel reservekracht. Toen ging frouwtje de afspraak bij de dierenarts afzeggen, want controle of inslaape gingen we toch maar uitstellen tot na het Pinksterwiekent.

Wachten

Maar toen was er iets heel verveelends, frouwtje was al een paar keer naar de brievenbus geloope, want frijdag waren de meediesijnen er niet, en zaaterdag ook niet… en frouwtje zei, potjandosie, het had er gisteren al kunnen zijn! Dus nu zitten we zonder meediesijnen en hoopen we toch echt dat het morgen komt. Want rekke, rekke doen we niet hoor, er moet een beslissing komen oofer mij en dat moet niet lang meer duren. Dat is voor mij niet fijn en foor frouwtje ook niet. Oud is oud en ziek is ziek. Maar we wachten morgen met spanning de brievenbus af…
Ik had mij van de week terug getrokken en op schoot kwam ik bijna niet meer. Ik foelde dat het beeter was op mezelf te zijn en feel naa te denken en te slaape. Ik hep nu een eigen stoel foor meselluf en op frouwtje haar rug liggen ’s nachts doe ik ook niet meer iedere keer. Misschien komt het wel weer hoor, maar ik hep nu feel rust nodig. Ik hoop dat ik van de nieuwe meediesijnen een boest krijg en ze morgen in de brievenbus liggen.

Taai

Zo gaan wij een week in die onzeker is en we niet weeten wat er met mij gaat gebeuren. De natuur dierendokter heeft alles foor mij gedaan. De gewone dierendokter ook, en gaat mij inslaape als het zo moet zijn, en in Reegeboogland staan ook alle frientjes paraat. Maar taai ben ik, ik ga nie foor mijn tijd!

Dag liefe frientjes, baasjes en frouwtjes, waar ik ook ben, ik zie jullie altijd en blijve we saame!
Dikke knuf en poot,
Oscar

Nawoord van Bertje

Ik kreeg meel van zijn frouwtje dat Oscar gisterafond is  ingeslapen.  Hij is nou ofer de  Reegeboogbrug en daar stond iedereen foor hem klaar: zijn meneer waar hij woonde foordat Oscar bij zijn froiwtje kwam, en  Loesje heeft hem ook opgevangen en alle andere frientjes,  en ze zijn die avond meteen  feest gaan maken Reegeboogland.

23 thoughts on “Oscar zit in het onzeker

 1. Dag lieve Oscar.
  Bedankt voor je mooie letters en raadgevingen die je aan Rannoch en Aiydan gaf,bij het stoelendans feest bij Kever.
  Heb het fijn bij de Regenboog brug met alle vriendjes die daar al zijn.
  Veel sterkte voor je vrouw

 2. Lieve vriendje Oscar, je bent er niet meer💔😢 je bent al bij je vriendjes over de regenboogbrug🌈 wat was je dapper en stoer❤️ Ik zal je missen, je was zo lief😔💔😢 Ik wens jou lieve vrouwtje heel veel sterkte met dit grote verlies💔😢

 3. Dag lieve meneer Oscar ✨

  Dank u meow voor al uw letters. Die heb ik altijd met veel plezier gelezen en veel geleerd over hoe het is om een heer op leeftijd te zijn.

  Heel veel zachte kopjes met troost voor uw lieve vrouw ❤️🧡💛💚💙💜🤍💖✨

  Van Japie

 4. Dag lief en mooi vriendje Oscar 🧡❣️💖🌈
  We hebben iedere keer genoten van je verhalen en gaan die missen. Wij wensen jouw vrouwtje heel veel sterkte, omdat ze jou nu moet missen
  🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽

 5. Lieve Oscar,

  met tranen in onze ogen hebben we je laatste letters gelezen. Zusje en ik zijn er stil van maar we weten hoe het is met een katerheer op leeftijd.
  Dank je wel lieve jongen dat je ons allemaal zoveel mooie verhalen hebt gegeven. Dat we het geluk mochten voelen van de 8 maanden die je bij je lieve vrouw gewoond hebt. Je was een lieverd en kroop in ieders hart.
  Bert zegt het al, al je vriendjes staan over de Reegeboogbrug op je te wachten. Je meneer waar je altijd gewoond hebt voordat je bij je vrouw kwam wonen. Maar ik weet zeker dat Loes aan de poort staat. Met haar pootjes en haar hartje open om je te ontvangen. En ik denk zomaar dat Oopa Floris voorop gaat in het feestgedruis en dat ze je laten zien. Liefde is overal en blijft altijd bestaan.
  Dag lieve Oscar, we gaan je missen.
  Heel veel sterkte en dank aan je lieve vrouw, voor alles wat ze voor je gedaan heeft 💖

  Dikke knuffel van mevrouw Loes en Zusje

 6. Dag lieve Oscar. Ik hoop dat je een goede reis over de regenboogbrug gehad hebt! Dat je weer zonder ziekzijn bij je manmeneer bent en dat het welkomsfeestje met alle vriendjes heel gezellig was! Hebben ze daar ook stoelendans?
  RIP Oscar 🌈❤
  Heel veel sterkte voor je vrouwtje, bedankt dat je hem zo’n mooie tijd hebt gegeven ❤

 7. Met tranen in onze ogen hebben we dit blog gelezen. Wat was je mooi en moedig maar als je gezondheid niet meer wil is het een verlossing om over de regenboogbrug te gaan. Al je vriendjes daar zijn vast blij om je te zien. Misschien kom je er mijn Solo ook wel tegen.

  Veel sterkte gewenst voor je vrouw van Figo en zijn vrouwtje

 8. Lieve Oscar, rust zacht lieve kerel en nu ben je bij je vriendjes achter de Regenboog, zonder pijn en voor altijd gelukkig. Zo fijn dat je hier nog een poosje bij je lieve vrouw hebt mogen genieten, we zullen je missen kerel. Heel veel sterkte voor je vrouw en knuffels van ons allemaal

 9. Lieve Oscar,

  Met tranen in de ogen hebben we gelezen!!!!
  Wij wensen je een goede reis over de regenboogbrug 🌈 waar je zonder pijn en met alle andere vriendjes naar hartelust de stoelendans kunt doen!!!
  We zullen je missen maar je blijft voor altijd in ons ❤️
  Corinne heel veel sterkte 🤗🤗🤗

 10. Lieve, lieve grote vriend Oscar, ik heb jullie feest horen fieren fannagt!, iedereen was er om je welkom te heeten, en folgens mij hoorde ik jullie stoelendans doen!, maar hier is er ferdriet want we missen je, fooral voor je frouwtje find ik het zo ferdrietig, want wie zit er nau op het krukje in de keuken?, daar hoor jij te zitten!, maar ik weet zeker dat je frouwtje in haar hart jau altijd daar zit zitten, net als dat ik jau hier op de stoel voor jau in mijn tuin zie zitten, want we blijfen voor altijd vrienden!, ik stuur heeeeeeeeel veel zachte kopjes aan je frouwtje, en tegen jau zeg ik Tot ziens lieve vriend!!

 11. Lieve, lieve grote vriend Oscar, ik heb jullie feest horen fieren fannagt!, iedereen was er om je welkom te heeten, en folgens mij hoorde ik jullie stoelendans doen!, maar hier is er ferdriet want we missen je, fooral voor je frouwtje find ik het zo ferdrietig, want wie zit er nau op het krukje in de keuken?, daar hoor jij te zitten!, maar ik weet zeker dat je frouwtje in haar hart jau altijd daar zit zitten, net als dat ik jau hier op de stoel voor jau in mijn tuin zie zitten, want we blijfen voor altijd vrienden!, ik stuur heeeeeeeeel veel zachte kopjes aan je frouwtje, en tegen jau zeg ik Tot ziens lieve vriend!!

 12. Lieve Oscar,

  heb met tranen in mijn ogen je letters gelezen, wat een wijze woorden heb je nog geschreven.
  Het ga je goed lieve Oscar je bent nu bij je vorige baasje eindelijk weer samen, rust zacht lieverd.

  maak er samen met al je regenboogvriendjes er een mooi feestje van in regenboogland.
  Dag lieve Oscar, rust zacht.

  Heel veel sterkte Corine!

  knuffel en zacht pootje van Tommy en Annelieke !!

 13. Rust zacht, lieve Oscar, van ons allemaal ❤️ Veel liefs en sterkte voor Corinne. Wij gaan nu het mensenmeisje troosten want zij moet heel hard huilen. We love you Oscar ❤️

 14. Oh, Oscar wat word ik hier verdrietig van maar jouw vrouwtje is realistisch genoeg om dat te doen wat nodig is, we duimen voor jullie maar als het niet meer gaat dan kan doorslapen ook een bevrijding zijn, heel veel knuffel.

  1. Lieve mevrouw Joke, Oscar is gisterafond een ster geworden!, heeeeeeel veel lieve en zachte kopjes van Kever.

 15. 😿 och lieve ome Bert.. ik weet gewoon niet wat ik miet zeggen.. onze ouwe Gucci is nog niet zolang geleden ook naar de regenboogbrug gegaan. Het vrouwtje zegt ook dat ze niet meer beter werd en ze kon niet meer eten en de grote bak kon ze ook al niet meer halen. Zolang het Vrouwtje er was om op haar te letten wilde Gucci nog wel haar best doen. Maar toen ons Vrouwtje een paar dagen van huis ging, had Gucci er ook geen zin meer in en heeft is de baas met haar naar de dierendokter gegaan. Dat is ook liefde zegt het Vrouwtje.. weten wanneer het genoeg is.

  Ik wens je heel veel liefde en sterkte op je reis. Ik hoop dat we nog vaker wat van je horen hoor! Want ik leer veel van de wijze woorden.
  Maar als jouw Vrouwtje met alle liefde besluit dat het niet meer gaat, dan weet ik zeker dat al jouw vriendjes aan de andere kant van de regenboogbrug op je staan te wachten.

  Misschien is Gucci daar dan ook bij. Die lag altijd op schoot als Vrouwtje de verhalen van jullie allemaal voorleest.

  knuffelkoppie.. en nog een keer je oren wassen.. 😻

 16. Dag lieve Oscar.. lekker weer rennen met al je vriendjes die je hebt gemist..

  Sterkte voor het vrouwtje.. 💔

 17. Liefe Oscar, ren maar lekker fijn daar achter de reegeboogbrug. Waar je man en al je friendjes ook zijn. Ikke stuur sterkte kopjes naar je Frau foor het furrdrietig zijn.

  Lief pootje van Minnie

 18. Ach lieve Oscar, we wisten dat we je eens zouden moeten missen, maar toch zijn we er van geschrokken. Als je zo ziek wordt is de dood soms milder dan het leven. Maar wat heb jij een toptijd gehad bij je nieuwe vrouwtje. Wat heeft zij ontzettend goed en vol liefde tot het laatste moment voor je gezorgd. Je had het niet beter kunnen treffen.
  Jij was ook een ontzettend lieve jongen, dat konden wij wel aan je ogen zien. En we hebben altijd genoten van je verhalen. Maar wat zal je vrouwtje je missen. Wij sturen haar extra veel liefde en troostkopjes toe.
  Heel veel liefs van Cindel, Jillie en Ivar en van ons vrouwtje Marjoke.

 19. Lieve lieve frientjes, baasjes en vrouwtjes,

  Hier even een berichtje van Corine, mevrouw Oscar dus.. 😻
  Wat een overweldigend meedeleven met het heengaan van Oscar…..zoveel lieve en opbeurende berichten ben er stil van, maar het maakt mij ook blij en voel mij gesteund. Ik hield van Oscar alsof hij een mens was. Dat had ik ook vorig jaar met de oude Stokkie-Stefan die 21 jaar was toen hij werd ingeslapen. Zij leken veel op elkaar wat karakter
  betreft en hadden broertjes kunnen zijn, allebij zo zachtaardig en lief. ❤️ Ik vond het fijn 2 oude katers nog een fijn huis te bieden en voor ze te zorgen tot het einde toe. Net zoals Stokkie-Stefan zag ik Oscar aftakelen sinds februari. Je voelt de onmacht en het moment dat je een een beslissing moet nemen, en sterf je een stukje mee. Je zet hem als het ware met zijn koffertje op de Reegenboogbrug, wetende dat hij niet alleen gaat en zijn vorige baasje en Loesje en alle andere vriendjes hem hebben opgevangen. Iemand schreef de blikssem en donder van gisterenavond was het tromgeroffel van alle vriendjes in Reegenboogland die Oscar op stonden te wachten, prachtig ! En wat geweldig dat Oscar nog zo,n mooi stoelendansfeest heeft meegemaakt bij Kever in de tuin ! En Doorie gereden heeft met zijn keivette gele kanarieboes vol feestende katten. Wat een fijne herinneringen allemaal, het leeft en zie ik het voor mij in een film. Oscar is gisterenavond laat heel zacht op schoot in mijn armen weggegleden. Je ziet het leven langzaam eruit gaan en het zieltje over de Reegenboogbrug glijden. Ik kan hierin heel ver meegaan, beseffende dat het nog niet mijn tijd is en ik Oscar in vertrouwen los kan laten. En ik verder moet gaan met mijn leven. De dankbaarheid is groot en verzacht het verdriet. En de verbinding blijft voelbaar, maar nu op een andere manier en zijn we voor altijd saame !
  Nogmaals veel dank allemaal en ook dank aan Huiskater Bert en Mevrouw Bert ! ❤️😻

  Veel liefs van Corine, het frouwtje van Oscar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *