Dikke rode katten in de kunst

Dikke rode katten
Svetlana Petrova & Zarathustra the Cat / FatCatArt.com

Dikke rode katten in de kunst: dat is het prachtig uitgewerkte onderwerp van de website FatCatArt.com.  Op de foto: een zo goed als echte Rembrandt.

Zo wil iedere kat wel geschilderd worden. Die pose. Die details. Die klassieke uitstraling. Het heeft stijl en klasse.

Rusland

De site is gemaakt door Svetlana Petrova en haar kat Zarathustra.  Ze wonen in Rusland, waar veel kattenmensen wonen.  Japan is misschien kattenland nummer 1, maar dan is Rusland kattenland nummer 2.  Terwijl het in Japan meer gaat om de vertedering, is Rusland serieuzer. Dat aie je aan deze schilderen met dikke rode katten heel goed.

Winkel

Het gaat op deze website niet alleen om de kunst, maar ook om de verkoop. Dat is slim bedacht. Neem de grootste schilderijen uit de kunstgeschiedenis, meng er met digitale technieken een dikke rode kat in en je hebt meteen iets dat aanspreekt. Kijk maar op deze pagina: klik en kijk voorbeelden

Er is natuurlijk ook een kalender te koop voor het nieuwe jaar. En er is een boek. Het is allemaal niet goedkoop (de verzendkosten komen er ook nog bij) maar dan heb je wel wat moois in huis.

Zelf maken

Kan het ook goedkoper? Ja, natuurlijk. Kijk eens op de website van kopieerwinkels. Die bieden vaak mogelijkheden aan om een zware foto op canvas, op glas of in posterformaat te printen. Daar kunnen ze tegen een uurtarief ook helpen met fotoshop: zo kan de foto van je eigen kat vermengd worden met een foto van een schilderij. Misschien kun je zelf ook fotoshoppen.

Wat je dan met een beetje oefenen hebt, is een geweldige afbeelding. En voor mensen die nog een goed cadeau zoeken, is dit een uitkomst. Bel wel even de kopieerwinkel op over de productietijd die ze nodig hebben.

En eh… je hoeft natuurlijk niet persé een dikke rode kat te zijn voor een mooi kunstwerk. Maar het helpt wel.

One thought on “Dikke rode katten in de kunst

 1. Hallo Bert,

  Mijn vrouwtje zegt dat ze heel blij is met de foto’s die ze van mij en de andere poesjes heeft, vroeger deed je de foto’s in een plakboek en nu heb je ze op je computer zitten. Nu is het zo dat mijn vrouwtje 2 gouden handen heeft op veel gebieden, maar een computer daar bakt ze niks van. Kijk zegt ze tegen mij ik moet toch voor mijn evenwicht ook 2 linker handen hebben, Nou ja daar heeft ze natuurlijk ook wel wat gelijk in. Dus Bert een mooi schilderij van mij aan de muur dat zal er dus nooit komen.
  Bert, zie je dromen die moet ook ik hebben net als de mensen, we kunnen ook niet alles hebben vind ik.
  Ik ga nu uitrusten van mijn eindelijk Huiskater dag. Nou je weet vrouwtje was 2 dagen van erin en eruit. Nu is ze echt heel de dag voor mij thuis gebleven, vanmiddag was super. Vrouwtje ging in haar luie stoel in de serre zitten met een puzzelboek en had een deken over haar benen gedaan, speciaal voor mij. Je snapt ik heb daar uren liggen slapen en gezellig dat het was.

  Nu ga ik nog wat spelen alleen, want vrouwtje hoeft mij natuurlijk niet de hele dag te verwennen en bezig te houden.
  Voor jou en vrouwtje een fijne avond en de groetjes voor je vrouwtje. Van mijn vrouwtje krijg je uitgeruste knuffels en van mij kopjes en pootjes.
  Oja, ik kreeg bericht dat jouw lieve Loesje weer beter is, nou dat vinden wij geweldig voor haar, maar ook voor jou.

  Je vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *