Kattenspeeltjes die voor de kat leuk zijn

kattenspeeltjes  Kattenspeeltjes zijn leuk. Alleen voor wie zijn ze leuk? Ik zie best vaak op Facebook foto’s van duur speelgoed en dat een vrouw dan zegt dat de kat er niet mee speelt en hoe dat kan. Dat zal ik zeggen.

Want ik weet dat toevallig.

Voor wie

Je hebt speelgoed dat heel veel geld kost, bijvoorbeeld omdat het allerlei kleuren heeft of omdat de kat ervoor moet gaan nadenken of omdat het nog niet in elkaar zit. Dat zijn de kattenspeeltjes die vrouwen kopen. Zij vinden het leuk. Dus willen ze ook dat hun kat het leuk vindt. Voor wie is het dan eigenlijk echt? Precies. Voor de vrouw.

Proberen

Dat heb ik thuis ook gehad, hoor. Met die verhalen erbij. Dat het zo leuk was. Wat het gekost had. Of ik het wilde proberen. Nou dan keek ik voor de beleefdheid even maar veel meer deed ik niet. Soms kwamen er dan even spanningen in huis. Zij wilde steeds dat ik het probeerde en ik wilde het steeds minder.
Ik won altijd.

Kattenspeeltjes

Er is genoeg dat ik wel leuk vind. Neem nou het lintje, dat snap ik en dat kan ik. Toen ik hier pas woonde, was dat het eerste waarmee ik leerde spelen.  Je moet het samen doen, dat is er ook gezellig aan. Wapperen en dan bam! poot erop. Weer opnieuw. Ook leuk is lintje tussen de krant. Soms wil ik iets stevigers en dat is dan een veter.  Ook een lintje maar anders.

Wat ik soms ook leuk vind, is een propje papier vangen. Maar daar moet ik echt voor in de stemming zijn. Dat ik liever actie wil dan lekker slapen bedoel ik. En af en toe vind ik iets waarmee ik even ga rollen. Een muis die lekker ruikt doet het altijd.

Dat wilde ik even zeggen. Ik hoop dat u er iets aan heeft.

6 thoughts on “Kattenspeeltjes die voor de kat leuk zijn

 1. Hoi Bertje, wat ben jij toch verstandig! Hoe je dat uitlegt, van die speeltjes, dat is zo waar. Ik heb een mandje vol met de vreemdste kleurtjes en vormpjes maar ik heb de meeste lol met een grote veer en een rollende kastanje. Sinds ik bij Sandra en Gerard woon ligt er een berg verpakkingsmateriaal middenin de huiskamer. Daar kan ik me heerlijk in verstoppen of bovenop springen. Ik laat dit stukje even aan mijn vrouwtje lezen zodat ze het ook weet.
  Neusje van Fietje

  1. hoi Fietje wat leuk dat je mijn site hebt weten te vinden. Je bent toch een slimme jonge poes die van alles kan en doet. Goed dat je ook precies weet wat je wel en niet leuk vindt als het op speelgoed aankomt. Volgens mij hoef jij ook geen denkspeelgoed. Die berg papier in de kamer daar beleef je al van alles aan!! kopje van Bertje

 2. Hallo Bert,

  Hier bij mij thuis is heel veel speelgoed. Ik lijk wel een verwende Jip, maar dat is echt niet zo hoor. Dit komt omdat dit ook van de katten was die voor mij of met mij hebben gewoond. Er zit ook een hoop in een mand in de kast en wat speeltjes in een doos zodat ik dat er uit kan nemen. Maar mijn speeltjes waar ik graag mee speel liggen door het huis verspreid en als ik daar voorbijkom en ineens denk: Aha muis jou zal ik eens even bij je lurven vatten nou dan gaat het dus beginnen, dit kan ook met balletjes of wat ook zijn. Nu is het ook wel zo dat vrouwtje voor mij wat koopt en ze denkt dan vast en zeker komt die Jip extra in beweging voor zijn buikje dat ik haar aankijk en miauw, leuk bedacht vrouwtje maar hier vind ik geen ……… aan hoor. Ja zo verdwijnt zoiets ver achter in de kast. Ik heb ook speelgoed waar ik een poos mee speel en het daarna heel lang niet meer wil, als vrouwtje het dan ergens opruimt en ik het heel lang niet meer gezien heb nou dan is het net alsof ik iets nieuws heb gekregen. Puzzels voor katten nou daar doe ik echt niet aan mee. Je ziet een kat dan dat hij zijn snoepjes of brokjes eruit moet zien te grabbelen, zelfs zo’n brokjes bal als jij hebt die ligt ver weg in de kast. Nee voor mijn eten en lekkers ga ik geen moeite doen. Vrouwtje heeft eens een keer zelf een hengel gemaakt en ze kan hier verschillende dingen aan maken, zoals een muis, touwtjes, lint, vissen. Nou en dat dan met mijn kraakpapier en natuurlijk samen met vrouwtje is het heel leuk. Ik heb ook een eigen knuffeltje. het is een uis en die kan vrouwtje steeds vullen met Catnip. deze muis/knuffel is wel een van mijn favorieten hoor en ook de muisjes van Stichting poezensnuitje die ze zelf maken en die zijn gevuld met valeriaan. Ik heb je er wel eens een foto van gestuurd.

  Zo Bert dit was mijn vertelling van mijn speelgoed. Tot morgen weer en fijne avond hoor samen met vrouwtje. Knuf van vrouwtje en groetjes voor jouw vrouwtje. Van mij veel kopjes en pootjes.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip wat heb je een leuk verhaal geschreven over je speelgoed. Dat je zo veel hebt en waa dat allemaal vandaan komt. Maar ik snap best dat die hengel heel fijn is, samen met je vrouw spelen is gewoon supergezellig want dan voel je dat je samen bent. Kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *