Bram weet iets ofer mosselen

mosselenLieve allemaal, hier ben ik weer op Brammie-Zaterdag. Allereerst wil ik als mienister van gefoelige saake eefe zeggen dat ik kei tros ben op Loesje en Dorus wegens de super mooie en emo hoedjessjow.

Wat zagen onze sterre en swaaiers er mooi uit! Iedereen had kei mooie hoedjes op en iedereen deed straale. Ik geef Loes, Zus en Mevrouw Loes ekstra zachte kopjes wegens dat het een moeilijke emo sjow was omdat Oopa Floris nu ook een ster is. Zelf deed ik vanuit thuis de kompjoeter ook mee swaaien.

Liedel

Nu eefe iets anders. Ik had in mijn forige blog gemauwd dat ik de Liedel zou meelen met de fraag of ze ook muisjes hebben. Van die nep muisjes zoals Whiskas die heeft. Je weet wel, de muise waar ik zo graag in bijt. Ze zijn paars en rose van kleur. De meeste dan.
Ik heb ook een grijse muis, die is eigenlijk voor beebie kittens, maar daar speel ik ook mee hoor. Voor mij maakt het niks uit. Dus ik klom achter de meel en meelde. Toen kreeg ik een paar dagen later een meel terug! Dat was best spannend want ik was kei nieuwsgierig naar die muise. Het was een mevrouw die meelde en ze zei dat ze het echt heel kei erg vond dat er geen Liedel muise zijn waar ik mee kan spelen. Dat vind ik ook. Ze schreef er ook bij dat het een kei goei idee is voor in hun assortiement. Dat betekent wat er in de winkel te vinden is. Dus misschien in de toekomst komen er bij de Liedel muise. Wanneer de Liedel dees gaat maake, dan wil ik heuse muise tester zijn want ik kan kei goed speele en bijte!

mosselenSnek

Als boergondiese katermans weten jullie dat ik vorige week bij de snek test iets anders heb geproefd. Ik wilde het toen niet verklappen omdat er wat mee was. Vorige week kreeg ik een heerlijke litwitsnek van de Liedel. Die krijg ik nou vaker omdat ik dees zo lekker vind. Mijn manspersoon is ook een boergondiejer en die houdt ook van snekken, maar van mensen sneks en niet van onse snek. Ik heb het geluk dat hij heel erg van vis houdt want mijn vrouw vindt dat niks. Alleen inkfis en mossels en van dat andere luukse spul wat in de oseejaan te vinden is. Maar gewoon vis niet. Daar ga ik niet kieskeurig in zijn hoor. Ik lust alles en zeker als het gaat om vis! Het water loopt al in mijn bek. JAM!

Mosselen

Het was zo dat mijn manspersoon vis had gehaald. Een lekkerbekje, nee folgens mij waren het er twee! En er waren ook mosselen bij. Ik was al kei ongeduldig want zo ben ik met lekker eten. Ik weet nog dat mijn poote het moeilijk hadden om stil te staan. Want de een wou trappelen en de ander wou de vis uit de handen hengelen. En ik wist geeneens hoe ik moest staan, laat staan de vis moest fange!
Natuurlijk zat Mila langs me want die is nog erger met eete dan ik. Zij moet gewoon vis hebben hoe dan ook en ik fraag het soms nog. Na een tijdje ongeduldig heen en weer getrappeld te hebben kwam het naar me toe. Vis! Oooo dat is lekker. Mijn neus rook de vis en mijn tong deed autoomaties mee. Mijn bek ging vanzelf open, zo van: ‘kom maar… zwem maar naar binnen in mijn bek’.

Mandje

En toen keek ik wat er richting mij bek ging, en mijn bek ging open. En toen keek ik nog eens… Het was geen vis, het was een mossel! Nou kom maar op dacht ik. Dat lust ik net zo goed hoor. Kom maar gewoon in Brammie’s bek. En zo gebeurde het. Ik proefde de zout van de zee en de vis. Ik lebberde dat ding helemaal af en ik kwijlde erbij, zo lekker. Dat ding mosselenzat in mij bek en ik smakte, ik beet, ik beet en beet. En ik beet nog eens en nog eens. Ik kauwde er links op en daarna rechts. Toen weer links en nou snapte ik het niet meer. Ik bleef maar bijten maar ik kreeg dees taaie vis niet door. Ik spuugde hem uit op mijn mandje, pakte hem weer op, probeerde het nog eens. Maar nee, het ding was zo taai dat ik hem gewoon niet weg kreeg.
Dus belande dat ding weer op mijn mandje.
Ik keek mijn manspersoon eefe raar aan van: ‘Wat heb je me nou gegeefe voor taai spul?’. Voordat ik dat ding opnieuw een kans wilde geefe, hengelde Mila het van mijn mandje, pakte het vlug met haar bek op en vrat dat ding zo ineens op! Hoe dan? Ik moest zo keiveel bijte! Nou ja zeg, daar ging mijn mossel. Van mijn vrouw kreeg ik gewone vis die ik kon bijte en dat smakte wel heel erg lekker weg. Mijn adfies: voor de minder stefige bijters, gewone vis. Voor de daj-harts: mossel, zo taai als rubber, voor ekstra schone tanden!

Swaaien

Fanavond swaai ik weer naar onze sterren en geef ik een kopje aan iedereen die het moeilijk heeft. Ik tetter mee voor freede en voor minder taai spul.

10 gedachten over “Bram weet iets ofer mosselen

 1. Lieve Brammie,

  hier ben ik van mij eigen, Loesje en ik wil dank wel zegge foor jou kompliement en ook dattie mij broer Oopa Floris ze vriendje was. Hij krijs feel om Karel en Kees dan weet jij wel hoe laat jij leef… Oopa foelde dinge op ze eigen maanier en hij ken iedereen van ze eigen naam.
  Nu is mij broer ze ster en van mij eigen heb ik mij ferdriet. Maar van mij hart weet ik, nu moet ik mij ree-akzie geefe. Dan is alles goed.

  Met jou mossels heb ik geen erfaring Bram. Mij vrouw denk dat ik die nie kan kauwe weeges dat ik geen prooteesie heb foor mij eigen. Maar ik doe wel groote brokke kauwe dus selluf vin ik, jij moet alles proobeere. Dank jou wel dattie mossels keur en dattie jou meening geef. En ook dattie kontak heb met Liedel ofer jou muis. Jij ben zofeel goed beesig Bram. Dank jou wel en van mij eigen ben ik heel feel beniew naa wattie allemaal nog meer gaa proefe. Soms is leefe als onse proeferei,

  Zachte kopjes en het is ook foor mij Milaameisje,

  Loesje

  1. Liefe Loesje, mij maakt het niet uit hoe Oopa mij noem. Karel of Kees, ik vin het allemaal prima. Oopa is niet weg … hij kijk vanuit de sterre naar ons.

   Oh Loesje, dees mossel was zo taai.. misschien moet je eers wachte op de proteesie. Misschien breek de proteesie.. Misschien maar gewoon door slikken

   Kopje van mij, bram

 2. Hoi Bram,

  Vind het al heel knap dat je een vis durft te eten, zou er zelf niet aan beginnen.
  Dus ben trots op jou dat je een mossel hebt geprobeerd te eten, en later een visje wat je ook lekker vind.
  Brokjes vind ik het lekkerste, en andere raar en eng eten niet, owhja soms mag ik een beetje chiepolata pudding eten.
  Dat vind ik dan weer lekker Jammie!

  De hoedjes show was echt super mooi hé, samen met deeltijdvrouwtje heb ik ook naar iedereen geswaaid! Ook naar Oopa Floris, vind het zo erg dat hij over de regenboog is gegaan.

  Een fijne dag vandaag en een pootje van Tommy!

  1. chiepoolate pudding… die ken ik niet. Dan moettie op de lijst voor snek test. Vis is best lekker Tommy maar dan moe je geen taaie hebbe

   Oopa is nou een kei mooie ster! hij straal kei hard

   Jij ook een fijn wiekent, zacht kopje van mij, Bram

 3. Heee lieve Brammievlinderleeuw, wat was de Hoedjessjoow mooi hè?!, ik heb ook meegezwaaid, SAMEN met iedereen!, en wij stonden zomaar bij de stoere mannen, daar was ik best trots op!, wat gaaf dat ja antwoord hebt gekregen van de liedel, en dat ze misschien muisjes gaan ferkopen!, ik find muisjes ook het fijnste om mee te spelen en ik kan ze best heel goed fangen, dat heb ik van jau geleerd!, en wat zeg je nau… kreeg je vis die mossel heet?, en die moest je steeds kouwen omdattie zo taai was?, hè bah, daar is niks aan!, goed dat je de mossel gespuugd hebt en dat je gewone vis hebt gekregen om te eeten, en ik denk dat Mila die mossel gewoon maar doorgeslikt heeft, dat doe ik ook weleens als ik iets heb dat ik niet kan kouwen, mijn vrouw moest lachen om je ferhaal maar het is juistmheel seeriejeus!, en nau weet ik dat ik geen mossels ga eeten, ik tetter met je mee voor vreede en TEGEN mossels Brammie!, ik stuur je heeeeeeeeeeeel veel zachte neusjes en likjes en kopjes, ze zijn van je Kevermans!!, en ik heb een grote pan met spikkelsous gemaakt met zachte malse stukjes fis die je bijna niet hoeft te kouwen, ze zijn niet taai maar smeujig, roep jij mijn Milamuis en Jafita, dan gaan we lekker snekken!!, ik stuur ook heel veel lieve kopjes aan je vrouw!!!, tot zo lief leeuwtje❤️!!

 4. Lieve Bram, wat heb je weer mooie letters geschreven over vis en mosselen. Eerlijk gezegd lieve Bram vinden wij mosselen ook niet echt lekker. Ze zijn een beetje elastiekerig en daarom kan je ze niet doorbijten. Dan maar gewoon doorslikken, net zoals Mila dat deed. Een stukje zachte vis is toch lekkerder Bram. Knuffels van ons.

  1. Hoi Mevrouw Ina… is dat het eelastiekerig? Ooo dat is een nieuw woord. Ik wist geeneens dat die dingen zo taai waren. van mij hoef het niet meer hoor.

   Je hebt gelijk hoor, zachte vis is toch lekkerder! fijn wiekent, kopje van mij, Bram

 5. Lieve Brammiesaurus onse mensjes begjijpsse het niet. Mijn fjouwtje eet heel soms mossels maar gebakken met uitjes en kruidenboter en nu segge se wat je nooit moet eten zijn inksefissies. Ze zegt als ze goed zijn dan is het lekker maar ze kunsse ook heel taai sijn. Lieve Brammiesaurus ik heb foor jou en Mila salmsse gemaaksse en dat finsse je wel lekker. Hier tetteren we mee hoor. Koes koes Jafita

  1. Lieve Jafita, wat zeggie nou is inkvis taai? Die heb ik nog nooit gehad, dat gaat ook op mijn sneklijst. zacht koes koes van mij voor jouw lieve Jafita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *