Bram over rausen met de fis

rausen

Hoi lieve allemaal, omdat het buiten nog steeds veel regent, kreeg ik binnen speelgoed. Mijn vrouw had vorig jaar bij de eksjon best veel speeltjes gekocht voor Mila en mij.

De fis

Er waren balletjes die rammelen. Feere met een touwtje eraan en was er een fis. Deze fis is best groot. Hij is bijna de lengte van mijn hele voorpoot. Dat is best groot. En hij is ook wel dik. Van mezelf ben ik een echte muizen-liefhebber. Maar dees fis vind ik heel mooi.

Wiew

Ik was op de zolder bij mijn vrouw. Mijn kop was aan het denken wat ik wilde gaan doen. Ga ik voor een dutje of ga ik even rausen. Rausen is dat je je compleet laat gaan. Dan ren je de trappen op en af en race je keihard door de kamers. Andere noemen het de ‘gekke vijf minuuten’. Dit heb je misschien ook wel eens als je van de bak afkomt. Ik wel. En dan geef rauzenik vaak een spurt door de kamer. Dat voelt fijn. Alsof je gewoon klaar bent met alles. Soms kan het namelijk ook moeilijk zijn op de bak. Zeker als je wat fla of joggurt hebt gehad. Maar ik zat te denken en ineens kreeg ik een fis! Mijn vrouw rolde die naar mij toe. Eerst wist niet wat ik er mee moest. Ik keek de fis aan toen ik iets bekends rook. Met mijn kop ging ik naar de fis toe en snofte een paar keer. Oooo, dit is wiew. Dit is een wiew-fis. Wiew is ketnip waar je haai wordt en los gaat in je kop.

In mijn kop

Nu weet ik het zeker. Ik ga rausen met de fis. Eerst nog een paar keer goed snoffen zodat ik de wiew goed ruik. Daarna gaat alles vanzelf. Ik pak de fis tussen mijn voorpoote op en laat me op me zij vallen. Niet zo hard hoor. Met mijn nagels heb ik de fis goed vast. Ik lig op de grond en ga met mijn kop langs de fis af. De wiew voelt heel fijn. Mijn kop wil rieleksen en niet meer nadenken terwijl mijn poote in de fis willen zitten en krabben. Ik pak de fis nog beter vast en ga met mijn achterpoote ertegenaan trappen. Ik foel me oer en met mijn kop wil ik ineens bijten. Ik open mijn bek en zet mijn tanden vast in de fis, als een echte prooi. Ik laat de fis niet meer gaan. En nog keer bijt ik er in. Zodat ik zeker weet dat de fis dood is en bij mij blijft. En nog een keer! De fis gaat nergens meer heen. Ik trap met mijn achterpoote nog een keer tegen de fis aan. Dat trappen en bijten maken me wel moe. En de wiew ook. Ik weet niet van welk merk de wiew is maar het is superfijne wiew. Mijn kop snofte de wiew op en word steeds kalmer.

rausenDe beste fis

Wat een heerlijke wiew. Mijn lijf en kop willen nu gewoon lekker blijven liggen. Dat je helemaal slapt bent van binnen. Je hoeft nergens heen. Ook niet naar de bak. Je kop denkt nergens aan en je ooge vallen dicht. Dan ben je helemaal zen en rielekst van de wiew. Dit is de beste fis die ik heb gehad. En hij is nog heel door mijn krabben. Als ik oer wordt ga ik bijten en krabben. Soms gaat er dan iets stuk. Meestal een wiewkussentje die mijn vrouw maakt. Ze vind het niet erg zolang ik maar fijn kan wiewen. Deze fis is goed gekeurd want ik foel me zen en rielekst.

23 thoughts on “Bram over rausen met de fis

 1. Hoi Bram! Gaafe fis heb jij. Het lijkt een beetje op de mijne. Of beweegt die van jou niet? Die van mij wel hihi. Fijn he dat je er zo lekker oer mee kunt doen. En wiew is natuurlijk altijd vet sjill. Fijne wiekent en pootjes en kopjes voor jullie alle drie!

  1. Hoi Minnie, ik vind een beweegende fis best eng denk ik. Dees doet normaal.Er zit wel wiew in en dat is het fijnst. Fijn wiekent voor jullie, kopje van mij

 2. Mijn Lieve Brammiesaurus wat een mooie dikke vis. En ik snap dat je er heel blij mee bent. Dolle 5 minuten horen erbij Brammie dan voel je je lekker en oer. En dan lekker helemaal los gaan met een wiewspeeltje. Dan ben je daarna helemaal zen en relieks. Dan rusten, eten en knuffelen. Fijn relieks weekend en dikke kus van mij Jafita.

  1. Hoi mooie Jafita, ik vind de dolle vijf minuute erg fijn! Zeker met wiew in mijn kop. Dan wordt alles zoveel leuker en mooier 🙂 Dikke kus en een boel knuffels en kopjes van mij, Bram

 3. Hoi grote vriend Bram, wat een gave fis zeg. Misschien zou dat ook wel iets voor mij zijn, maar mijn vrouw zegt dat de eksjon dicht is, heeft iets met die mevrouw Cooroona te maken. Nu zijn heleboel winkels dicht, zegt mijn vrouw. Ik doe ook af en toe rausen door het huis Bram, gaaf is dat he. Dat voel ik me echt helemaal oer. Ik doe ook wiewen Bram, ik heb kussentjes, dan ga ik ook helemaal los hoor, ik heb ook nog de kussentjes die jou vrouw voor mij heeft gemaakt, daar ben ik heel zuinig op. En na het wiewen ben ik helemaal haai zegt mijn vrouw en dan moet ze altijd even lachen. En als ik wiew ben geweest is het daarna heerlijk om lekker dicht tegen mijn vrouw aan te gaan slapen, dan gaat ze me heel zachtjes aaien, oh Bram dat is zo heerlijk, dan ben ik helemaal sen.
  Haai vaif van je vriendje Bikkel

  1. Hoi grote vriend Bikkel, het klopt wat je vrouw zegt. Mevrouw cooroona is er nog steeds. Maar dees fis komt bij de eksjon. Ik hoop dat de eksjon snel open gaat. Dan kan je ekstra wiewen! Dat is zo fijn Bikkel, je kop leeg en lekker haaai zijn. Ik snap helemaal dat je tegen je vrouw aankruipt. Lekker warm en gratis kriebels… daar doe ik het voor!! Heel fijn wiew wiekent voor jullie, hooge haai vaif van je vriend Bram

 4. Hajoooooo oompje bwam. Oooooh kijk uwes wel uit met die fus, want mamsie gaat die anners sjo op-eete hoor. Hihihihi.
  Oooooh frauw seg dat asse ik me dolle uur hep ik door de hewe wooning rees en ga kwijse. Hihihihi. Ooooh dan foel ik me ze lij-on-king. RRRRRRAUWWWWWWWWWWW hihihihi. En meesal stoot ik wel me kop. Offf ik rem te laat hihihi. Dan hoor je POK. Sjo gwappug hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi knul, doe je wel foorzichtig?? Zo die knallen is niet goed jong, gaat je kop niet slimmer van worden. Loesje blijf van mij fis af want dees is een wiew fis, ken je niet eete! Dikke koes op je kop van je oom bram en rustig aan met de rees jonge!

 5. Lieve Bram, wat een heerlijke vis heb jij gekregen, en wat fijn raus je daarmee, dat is het echte genieten, dan ben je daarna helemaal zen en rielekst. Geniet er maar van lief vriendje , fijn weekend . Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor! De fis is kei fijn in mijn kop. Lekker haai en niks doen. En rausen is kei tof. Keihard oer mauwen en door het huis rennen. Daarna ben ik van pampus want dan komt de wiew te hard binnen en dan val ik om. Ik wens jullie een kei fijn rielekst wiekent met veel wiew. Kopje van mij, bram

 6. Hoi vriend Bram, wat een keigave fis heb je!, en wat ben je een tijger met je fis, ik vind het mooi om te lezen, ik heb een ougurk, zo heet dat zegt mijn vrouw, ik weet niet presies wat het is maar het is groen en er zit ook wiew in, soms doe ik de ougurk ook bijten en trappen, zo heel snel achter elkaar traptraptraptrap, ik ga altijd in de nacht rausen, dan rol ik het kleed op en trap er tegen en ren keihard door het huis, leuk is dat hè?, Bram dankjewel voor je verhaal, ik ga vragen of ik ook zo een fis mag als de Eksjon weer open is, want ik denk dat een fis spannender is dan een ougurk!, heel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, ze zijn Kever, en als ik mijn ene voorpoot optil moet je snel zijn want daar liggen snekkies verstopt voor jau!!!

  1. Heeeel sniekie en snel… BAM! Hebbes die sneks!! Dank je wel lieve Kever! De sneks zijn super lekker. Hooi Kever en mensen. Ooo wat is een ougurk? Ik ken het nieteens. Dat traptraptrap doe ik met de fis. Keihard en keisnel net als jouw. Van mij mag de eksjon ook weer open, kan ik een nieuwe fis koope. Ik denk dat dees fis bijna dood is. Ik vind het keifijn om te lezen dat jij het zo goed doet Kever. Je weet alles al prusies. Jij bent een kei slimme katermans. Zullen we saame wiewen en reesen? Maar dan niet boinke zoals Doorie dat doet. Die butst overal tegen aan joh. Dadelijk hebbie een deuk in je kop. Das ook wat. Kever, ik heb je mensen stiekem gefluisterd dat er kalkoensmaak snek in jouw schaaltje komt vandaag. Van mij voor jouw! Fijn wiekent liefe Kever en mensen, tot snel!! en dank je wel voor de super sniekie snelle snek 🙂

 7. Hallo vriendje Bram,

  Zohee wat een gave vis heb jij zeg, maar deze vis die doet toch oom klapperen met de staart en van de grond komen met zijn visselijf? Tenminste dat heb ik op filmpjes gezien.
  Ikke heb heel veel grote wiew kussens en daar doe ikke ook ik bijten en met de voorpoten goed vast pakken en dan heel veel trappen met mijn achterpoten. Zo leuk om overal te lezen op de blog’s dat er zoveel vriendjes gek zijn op wiew speeltjes.
  Jou weekend kan niet mooier worden, jij gaat heel veel met jouw vis wiewen en daarna veel slaapjes doen. Voor jou, Mila en Toby veel knufjes van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Hoooi Jip, nee dees fis is al dood. Die doe niks meer. Ik vindt het eng als ie beweegt. Dees doet alleen wiewen. Maar dan moet je wel zelf snoffen aan de wiew anders niet. Ik hoop dat je eksjon open gaat want dan kan jouw vrouw ook een wiewfis koope. Folgens mij zijn ze maar één euro. Ik weet het niet zeker. Als mevrouw cooroona weg is dan kunnen we weer gaan winkelen. Nou ja, mijn vrouw dan. Ik mag de tuin niet uit. Ik hoop dat jij een keifijn wiekent hebt en dat je ook snel een wiew hebt. Liefe kopjes van mij voor jullie

 8. Haai Bram van de Vis,

  keistoer Bram….

  hier Oopa Floris. Ik rook wie…..w!
  Nu weet ik helemaal niks meer, keigaaf.
  Mijn vrouw zegt dat ik geen wie.. wie… wie…w mag want dan vergeet ik van voren dat ik van achteren…
  En nog veel meer.
  Maar met mijn instincten is niks mis. Vroeger zette ik mijn tanden overal in. Dat was nog eens een tijd Bram.

  Oooh mijn vrouw zegt dat ik overal wauw van wordt en rausen doe ik nog steeds. Keistoer toch, maar ik weet er verder niks van.
  Oooh je had een vis gevangen. Ik zeg tanden erin en hup, wegwezen..

  Haai Bram

  Oopa Floris

  1. Loesje, Oopa Floris heeft de wiew gebruikt, hij is de weg kwijt! Oopa Floris, niet zoveel snoffen, dat is niet goed. Dan wordt je kop nog leeger. Rausen is keitof, doe ik ook. Niet te veel wiewen he .. Fijn wiekent Oopa Floris. De fis was lekker!

 9. Lieve Bram,

  Wat een mooie vis heb jij. Zo levensecht. En dan nog gevuld met dat superfijne wiewspul. Wij vragen aan onze vrouw of wij ook zo’n vis erbij krijgen. Natuurlijk hebben wij ook andere speeltjes met wiew. Wanneer wij daarmee hebben gespeeld is zo’n speeltje helemaal nat geworden, zo dol zijn wij erop. Ook Lisette van 19 wordt dan helemaal mal in haar bolletje. Zij gaat dan gelijk een sprintje trekken . En onze vrouw dan maar roepen dat ze aan haar leeftijd moet denken. Maar wiewspul is toch bedoeld voor jong en oud?

  Lieve Bram, geniet nog maar heel veel van jouw grote vis.
  Heel veel kopjes van Jillie, Cindel, Fenneke, Ivar en Lisette en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal, het maakt niet uit dat Lisette wiewt, doe oopa Floris ook en die is kei deement of zo. Hij is de weg kwijt. En met wiew is het nog erger, dan gaat ie achteruit lopen en mauwen. Pff.. zwaar hoor. Dan hebben we Doorie, die butst overal tegen aan. Maar dat is nog zo’n jong katerke en dan zoveel wiew op hebben… kan nooit goed gaan. Maar heerlijk is het wel. De fis komt van de eksjon en is één euro volgens mij. Als madam cooroona opdoezelt dan gaat de winkel open en kun je een fis koope. Dus lekker met z’n alle wiewen!! 🙂 Heel fijn wiekent met hele liefe kopjes van mij voor jullie…

 10. Lieve Bram,
  Wij wisten eerst niet wat rausen betekende…….maar dankzij jou weten we het nu. Dat was een duidelijke uitleg!!!
  Wat heerlijk he dat je na het rausen en snoffen zo lekker relaxt bent!!!!!
  We kunnen ons voorstellen dat de vis je favoriet is!!!
  Geniet er maar fijn van!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, ik zag laatst een foto van Dopey en toen stond erbij dat er iemand naar binnen keek maar dat was Dopey in de raam toch? hij zag zichzelf en dacht dat het een ander katermans was. Dat kan schrikken zijn. Misschien wil Dopey ook wiew van de eksjon. Daar komt de fis vandaan. Hij is één euro dacht ik. Mijn vrouw koopt die dingen. Ik vind wiew recht uit de beker echt veel fijner maar de fis doet het ook. Ik wens jullie een kei fijn wiekent met veel wiew plezier en knuffels. heel veel kopjes van mij, bram

Reacties zijn welkom