Bram over: het afgelopen jaar

jaar

Hoi lieve allemaal, het jaar 2020 is voorbij. Dit is mijn allereerste blog in het jaar 2021. Afgelopen jaar is eindelijk voorbij.

Liefde geefe

Het was een raar en vooral een moeilijk jaar. Mede door mevrouw Corona voor de mensen. Maar ook de regenboogbrug stond heel lang open. Er zijn heel veel vriendjes van ons allemaal over de brug gegaan die we nu nog steeds missen. Mijn vrouw vroeg aan mij: ‘Brammie, zullen we dit jaar nog meer liefde geefe aan iedereen?’ En ik vind dat een goed idee! Saame komen we er wel. We gaan anders zijn maar toch onszelf! Ik zal je vertellen hoe ik dat bedoel.

Als je nu wakker wordt en je foel dat je met je slechte poot uit het bed bent gekomen, sta dan niet meteen op. Doe die poot even terug. Tel tot tien. Twintig mag ook als het niet met tien lukt. Denk even aan de dag. Waarom foel jij je zo? Was het iets van gisteren of is het iets voor de dag erop? Op dat moment kan je er niks aan doen. Laat ze verleden gaan, dat is geweest. Aan de dag er op kan je ook niks doen. Je bent nu hier. Niet morgen.
Wat je nu kan doen is dit: Je bent nog in je mand of bed of misschien een andere slaapplek. Doe eefe je oog dicht. Denk aan liefe, aan dat je blij ben dat je een huis hebt en mensen. Je hebt je lekkere snek en je brokken voor de gezondheid. Foel jij je hartje weer warm zijn? Dan kan je uit te bed met je goeie poot. Als je dat elke dag doet, dan heb je bijna geen zorgen meer en alles gaat makkelijker. En als jij liefe in je hart hebt dan kan je dat ook geefe aan andere die het nodig hebben.

Over beweege

Minder snekken meer beweege. Van mezelf vindt ik snekken erg lekker en ik ben een echte snektester. Maar ook hier wil ik iets over kwijt. Mijn vrouw en ik heb hebben afgelopen week een goed gesprek gehad over alles. Normaal zeur ik de hele dag door om sneks. Ik wil ze altijd en overal. En vooral zoveel mogelijk omdat ik het kraken in mijn bek lekker vind. Mijn vrouw vertelde me dat zoveel snekken eigelijk niet gezond is. Zij weet die dingen, ik niet. Ik ben een tuinkater geen diejeet-goeroe. Zij zei ‘Brammie, als je zoveel eet en je beweegt niet, dan wordt je heel dik en kan je erg ziek worden.’ Weet je, dit klinkt best eng. Toen ze dat zei wilde ik alles weete. Zo is het ook dat je er rotte tandjes en kiesjes van kan krijge en dan moet je naar de dokter. Dat wil ik niet.
Je kan dus dik worden en ziek worden. Je tanden en kiese worden vies en rot. En je maakt keiveel plestiek rommel van die snekzakjes. Hoe kan je dan gezond snekken? Want ik wil snektester blijven. Elke dag een snek kan wel, maar dan een kleintje in plaats van een hand vol. Dus één of twee sneks per dag maksiemaal is genoeg. Ze horen klein te zijn. Daarnaast moet je dan wel iets doen aan beweege. Sommige doen jooga, andere doen rekken en strekken, of met een lintje spelen. Het kan allemaal, zolang je maar iets doet aan beweege.

Deele

En wat heel belangrijk is, saame deele. Heb je echt heel veel sneks over in een zakje en kan iemand anders het gebruiken? Soms durven katers en poese het niet te vragen maar willen ze eigenlijk wel wat sneks van jouw hebben. Geef ze dan een paar sneks of het zakje, net wat je wilt. Wij doen nu sneks opsparen voor een asiel en voor mensen in de buurt die niet heel veel sentjes hebben. We weten niet waarom iemand het zo heeft dus laten we lief zijn.
Het is een lange blog geworden maar als laatste wil ik nog één ding kwijt. Mijn vrouw en ik hebben een belofte gemaakt voor 2021. We gaan geen stoute woorde meer gebruiken, naar niemand! Ook al is die persoon of kater of poes boos of anders, we gaan echt kei hard werken om alles met poosietievieteit te benaderen. We weten niet waarom de ander zo is of zo doet dus mogen we er ook niet ofer oordeele. Iedereen moet zich welkom en fijn foele. Zeker na zo’n moeilijk jaar. Saame kunnen we dit. Saame.

 

20 thoughts on “Bram over: het afgelopen jaar

 1. Lieve Brammiesaurus wat heb je weer mooi geschreven. En kijk eens ik ben de 1e . Ik was vroeg wakker en wij hebben hier de knuffelsessie gedaan. Wat een mooie gedachte van jullie met de sneks hier moeten we de sneks delen en dat is niet erg, nou eigenlijk wel want sneks kun je nooit genoeg krijgen. Hier geven we vaak sneks en eten weg. Die staan in de verboden kast . Want hier zeggen ze niet iedereen heeft het goed. Dat is wel moeilijk te begrijpen. Pootjestief is belangrijk maar ons vrouwtje segge hier als iemand echt heel lelijk doet dan is het klaar. Die hoeven wij niet. Lieve Brammiesaurus ik ga zo weer slapen en natuurlijk dromen over jou. Liefs van mij Jafita en de rest van de familie.

  1. Lieve Jafita en jullie allemaal, wat fijn dat je op de blog bent. En je bent als eerste. Fandaag deed ik veel dutten. Het was best een moeilijke week. En je hebt helemaal gelijk, als iemand heel lelijk doet is niet fijn, willen wij ook niet hoor. Voor jullie ook de allerbeste wensen voor dees jaar. heel veel zachte kopjes, van je brammiesaurus xxx

 2. Hoi Bram,

  Kerel wat heb jij een goede en wijze schrijf gedaan, Gelukkig hebben wij hier nooit last van slechte poten om op te staan, vrouwtje kan wel erg moe zijn nog, maar daar helpt eggies niet tegen om even te blijven liggen in de Jippebed. Ik doe miauw kom op vrouwtje in de poten en neem maar een slokje van dat bruine spul. Maar ze gaat altijd mij eerst van eten en drinken voorzien en mijn wc verzorgen, ze vind dat heel belangrijk.
  Ik eet altijd gezond en ja ik krijg iedere dag ook een extraatje, ik doe veel huisklussen voor vrouwtje en wat te denken van huispassen en de controle van buiten dus een snekje is wel mijn verdiende loon. Ikke sport het er wel af. Een paar keer per dag ga ik racen door het huis en nu ik een nieuw huis woon met een trap race ik ook naar boven, kijk ikke doe aan formule 2 race, deed ik altijd met Bolle samen toen hij nog bij zijn mensen was, maar nu doet Bolle het op de speelweide en over de wolken. Ja je moet goed voor je lijf zorgen en gezond blijven.
  Ik doe niet snekjes delen maar centjes uit mijn spaarpot, ikke heb ook een adoptie zusje en die heet Minette. Zij woont in de grote stad waar ook Dorus woont.
  aan goede voornemens doen vrouwtje en ikke niet, we proberen altijd goed en aardig te zijn voor andere, maar als andere heel vervelend doen willen wij die niet meer, zij moeten het dan maar alleen uitzoeken. Maar voor de andere zullen we er altijd zijn en zeker ook nu we het allemaal heel moeilijk hebben.
  Bram ik moet nu aan mijn buitencontrole beginnen en eerst maar even een extra bontjasje aan, het is koud buiten, vrouwtje zegt dat het een beetje winter gaat worden. Jij een hele fijne dag met Mila en Toby en maak er een tof nieuw jaar van.
  Knuffels van vrouwtje, poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hoi lieve Jip, wow, ik ben echt mega trots op jouw en dat je mijn vriend bent. Jij bent zo slim en zo lief, jij denkt aan iedereen, ook aan Minette.Jij maakt het zo fijn foor iedereen, zelfs Bolle in zijn weide. Wat heerlijk om te lezen Jip, het doet me goed. De formule 2 rees is voor te snel maar ik doe het op mijn manier, dat kan ook. Jafita vertelde ook al dat lelijke doen gewoon niet oke is. Je hebt gelijk Jip. Ik hoop dat je een kei fijn wiekent hebt. Zachte kopjes van mij, Bram

 3. Hoi grote vriend Bram, wat gebruik jij een wijze woorden man. Mijn vrouw zei dat ik dat stukkie over snekkies nog eens heel goed moest lezen, want ik ben namelijk ook een grote snekkies fen. Ik lust ze allemaal, soms pak ik ze zelfs stiekum van mijn zusjes of broers als ze niet snel genoeg zijn met opeten. Dan krijg ik altijd te horen “Bikkel dat mag niet de andere hebben ook recht op snekkies” Je moet delen. Maar Bram ik vind het zo ontzettend lekker. Mijn vrouw zegt dat ik ook een beetje dikke buik krijg, na ja zeg, Ik hol ook best wel door het huis hoor, dus ik beweeg best wel, dan heb ik de veer van Dorus in mijn bekkie en zie me dan maar eens te pakken. Dat stukkie van positief zijn, dat gaat mijn vrouw proberen Bram, ze vindt het wel heel erg moeilijk hoor. Wij geven een paar keer per jaar geld uit onze spaarpot aan zielige diertjes, dat is waar Bas,Juultje en ik vandaan komen. Dat heet de dierenambulance en die hebben gezorgd dat wij weer beter werden en zo bij onze vrouw terecht zijn gekomen. Dus die doen heel goed werk. En soms als we veel centjes in onze spaarpot hebben krijgen ook andere goede doelen centjes. Dus centjes delen lukt wel, maar snekkies blijft moeilijk Bram. Ik ga het proberen dit jaar om minder te snekken en meer te delen met mijn broers en zusjes.
  Hai vaif van Bikkel

  1. Hoi lieve Bikkel, wat dapper dat je zo eerlijk bent over de sneks. Ik heb dat ook hoor. Als ik sneks zie wil ik ze allemaal opschrokken. Samen met mijn vrouw doen we nu oefenen met sneks. Dat ik steeds minder krijg maar op een andere tijd zodat ik het niet merk. Het is wennen Bikkel, maar het is ook leuk. Ik soms ineens zomaar een snekje, zomaar. Maar ik mag er niet om zeuren. Dat moet ik nog oefenen. En je hebt helemaal gelijk kerel, dat poosietief zijn is heel lastig. Er zijn zoveel lastige en moeilijke dingen in de wereld. Als je het nu echt heel moeilijk hebt Bikkel, denk dan aan mij. Dat ik je een stoerheids of dapperheids kopje geef, misschien voelt dat wel goed. Je mag me ook altijd meelen als je dat liever wilt. Mijn vrouw heeft me mee geholpen met al deze woorden want het was best lastig. Gelukkig vindt je de blog goed. Ik hoop dat je een fijn wiekent hebt, heel veel zachte kopjes van mij, je groote vriend Bram, en de aller hoogste eerste haai vaif van dees jaar… komt ie : …!!

 4. Hajooooo oompje bwam.
  Gewukkie nieuwjaar!!!
  Ooooh ikke ben meesal wel wief gewoof ik. Sjoms ook tauwt hoor. Maar daar kanne ik nies aan doen. Komp ommedat ik een siemees ben. Dan benne gewoon raar. Hihihi.
  Mij mense gaan sjo me ouwe bwokkies naar hut asiel bwenge onner het mom fan weggooje is sonde. We bwenge faaker wekkers naar hut asiel.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Lieve Dorus, jij bent de aller mooiste liefste ammerdamse siejamees die er is! Je bent mooi zoals je bent. En ik vind het kei lief dat jullie zo ontzettend veel voor de andere doen. Je bent een ware rolmodel katertje. Dappere knul!! Lieve kopjes, bram. Gelukkig nieuw jaar met heel veel goeds…

 5. Lieve Bram, je hebt een mooi en wijs blog geschreven, het eerste in het nieuwe jaar. Met hele goede adviezen, waar wij veel aan hebben. Wij hopen dat dit nieuwe jaar een fijn jaar wordt, zonder mevrouw Corona met haar slechte streken. En met veel liefde en samenzijn. Dat vinden Floortje en ik, en manmens natuurlijk. Fijne dag nog met jouw familie lieve Bram, kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi lieve Ina en Floor, fijn dat jullie op de blog zijn. Gelukkig vinden jullie de blog mooi. Mijn vrouw heeft me geholpen omdat ik soms nog onzeker ben van me eigen. Wij hopen dat iedereen liefde vind en saame gelukkig kan zijn. Ik wens jullie een heel fijn wiekent met heel veel knuffels en een super goed nieuwjaar waarin alleen maar goeds is. Zacht kopje voor jullie van mij, bram, pee ess, bedankt dat je op de blog bent.

 6. Gelukkig nieuwjaar! Wat heb jij een mooi verhaal geschreven en het is ook allemaal waar. Lief zijn voor elkaar vinden wij ook belangrijk. Snacks hoef ik niet te delen hier thuis, want ik ben de enige die ze lust. Het mensenmeisje koopt best veel nat eten voor ons, om te kijken of we dat lusten maar wij zijn brokjeskatten. Dat weet zij ook wel maar ze blijft het proberen. En als het kastje dan te vol staat met eten wat we niet eten, dan fietst ze naar het huis met alle poesjes waar ik en Tjaiia even gewoond hebben en dan geeft ze het aan de katten daar. Dan is iedereen blij. Pootjes van mij en ons!

  1. Hoi lieve Tjilla, wat koel dat jullie zo lief doen voor andere. Ik wist dat niet eens. Voor mij zijn die snek regels echt seeriejeus, ik snek te veel. Gelukkig jullie niet en jij ook niet. Snek uit een zakje of soep vind ik ook lekker. Wat lief dat je mensenmeisje dat doet. Ik weet zeker dat je vriendjes daar het heel erg lekker vinden. Heel fijn wiekent en voor jullie ook de alle beste en goedste wensen voor dees jaar. Zacht kopje van mij, bram

 7. Hoi Bram.
  Wat een mooie wijze schrijf heb je gedaan!
  Lief zijn voor elkaar is eggies waar kei belangrijk.En dat doe ik ook zoveel mogelijk.Afgelopen jaar was knudde.Niet leuk en verdrietig.
  Dus het kan niet anders dan dat dit jaar beter gaat worden en daar denken we positief voor.
  En qua eten doe ik net zoveel dat mijn buikje vol is en dan stop ik.Ook al staat er nog meer.Dat gaat altijd al zo,zit in mijn natuur denk ik.Dat is ook zo met sneks.Ik heb dan ook ook geen dikke buik.
  Bewegen doe ik met pootje bal.Heerlijk vind ik dat!
  En daarna samen met mijn scullary girl lekker liggen.
  Wij zijn er altijd als iemand hulp nodig heeft en wij krijgen ook hulp als wij het nodig hebben.
  En aan gemeen zijn willen we niet meedoen.
  Het enige nieuwjaar voornemen is: we nemen ons voor, om ons niks voor te nemen.
  Dat lukt meestal erg goed
  Lieve Bram,een heel mooi nieuwjaar voor jullie allemaal.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hoi lieve Muzette,
   Je hebt helemaal gelijk. Dees jaar moet een fijn en poosietief jaar worden. En niet zoals vorig jaar. Ik vind het kei knap van jouw dat je doet stoppen als je buik vol is. Ik moet het nog beter oefenen want ik eet totdat ik moet spugen en dat ik niet goed. Het eeten is gewoon te lekker, vooral de sneks. Weet je wie ook kampiejoen is met pootbal? Dorusje. Hij kan kei goed pootballen. Het is al een hele knul geworden en hij is super snel. Zijn achterpoote zijn de afleiding en zijn voorpoote doen schieten, kei hard! Ineens! Zijn feesboek heb wel eens filmpjes van zijn pootbal. Misschien kan je saame pootballen via de feesboek.
   Je hebt het helemaal voor elkaar Muzette en wat een slimme keuzes! Ik wens jullie een fijn wiekent en kei veel goeds in dees jaar! Lieve kopjes van mij, bram

   1. Hoi Bram.Ik weet dat Doorie heel goed is met pootje bal.
    Alleen zijn we het hierover niet eens.Hij gelooft niet dat meisjes goed kunnen pootje ballen!!!!Nou ja zeg.Ik kan het eggies waar goed en ng meer meisjes op de blg kunnen het.
    Het is moeilijk als je niet kunt stoppen met eten.Daar zijn wel speciale anti schrok bakjes voor.
    Maar ik weet dat het lastig is.Mijn zus had ook geen stop knop…..veel sterkte ermee Bram.
    Pootje van Muzette

 8. Hoi lieve vriend Bram, zoooo hee, wat heb je mooie woorden geschreven!, ik heb ze allemaal goed gelezen want ik moest er over denken, ik vind dat je gelIjk hebt, en ik ga proberen wat je hebt geschreven, ik ben zelf altijd wel vrolijk, dus dat blijf ik zijn, maar ik ga ekstra liefde geven wan wie het wil, en minder snekken…. dat is best moeilijk maar het moet van mijn mensen, dus dat doe ik ook, en deelen is heel belangrijk, dat heb je goed geschreven!, mijn mensen brengen altijd spulletjes naar het asiel, of naar iemand die niet veel sentjes heeft, dat kan gewoon gebeuren zeggen ze, en daar hoeft niemand zich voor te sgamen, weet je wat ik denk?, als we allemaal saamen delen heeft iedereen genoeg, dat zou toch helemaal top zijn!, dankjewel voor je verhaal Bram, je bent een slimme gefoelige stoere katermans!, zachte kopjes met een snekje achter mijn oor verstopt voor jau, omdat je aan anderen denkt, de kopjes zijn voor jau en je famielie, maar het snekje is spesjaal voor jau!, van Kever!!!

  1. Mah lieve Kever, wat een lief berichtje van je! Mijn vrouw is blij dat ze mee mocht helpen aan de blog want afgelopen weken vond ze niet zo fijn. Het was geen leuk jaar. Maar nu lezen we dat het voor iedereen gewoon echt heel zwaar is geweest. Gelukkig kennen wij elkaar en hebben we keiveel vrienden Kever. Saame komen we er en ik vind het kei stoer dat je met me mee doet om minder te snekken. Echt skandaal want ik schrok alles ineens op, gewoon zomaar! En je hebt ook gelijk Kever, niemand hoef zich te schaame voor als je minder centjes heb of zo. Maar ook als we saame alles delen heeft niemand tekort. Dat vind ik een kei goeie iedee!! Woooooh een snek furstopt achter je oor.. ik ga niks mauwen hoor.. kei bedankt!! super lekker.. kei veel liefe kopjes terug Kever en dank je wel dat je op de blog bent!

 9. Hoi liefe Brammie. Allereerst een fijne nieuwe jaar foor jou en Mila en Toby en je vrouw. Goeie tip schrijf je ofer met je goeie poot uit bed stappen zeg. Enne een snoepjesmonster ben ikke zeker wel. Maar ik doe ook veel aan rondrennen in huis en op de trap. Dusse ik hoop maar dat ik niet een al te dik puikie krijg! Pootje van mij voor jullie.

  1. Hoi lieve Minnie, wat koel dat je op de blog bent. Dees jaar wens ik jou en je vrouw heel veel liefde, geluk en gezondheid toe en nog veel meer goeds. Oh ik moet eerlijk mauwen Minnie, ik hou van snekken. Net als jij denk ik. Maar nu doe ik oefenen met minder snekken. Jij bent een echte aafontuurpoesemeisje ! Minnie Bond… Zacht kopje van mij voor jullie

 10. Lieve Bram,

  van mij eigen ben ik vandaag pas want gissere is foorbij. Dan kan jij nie meer letters maake. Mij vrouw moes op tijd ze groote bed in want zij ferdien mij tonijn in onse nacht. Dan mag ik nie op ze kompjoeter, ook nie al hebbie nog zo ies belangrijks te schrijfe. En het is belangrijk wattie schrijf Bram, mij hart foel ze eigen geraak. Jij geef zofeel goeie tip en adfies foor onse niewe jaar. Dank jou wel. En jij heb gelijk, assie met jou goeie poot uit jou groote bed of jou mand stap dan kan jij beeter aan jou dag beginne. Assie jou ferkeerde poot pak dan kan jij ook struikele doen en wat hebbie dan. Dan moet jij met jou poot omhoog en hebbie niks aan jou jaar. En jij kan ook beeter poosietief zijn, jij heb zofeel gelijk. Jij kan er toch niks aan ferandere. Jij leef nu en jij leef nie gissere. Als wij gissere had geleef had ik jou gissere geschreefe maar nu is het vandaag zeg mij vrouw. Bram ik zeg jou eerluk, ik vin minder snekke moeiluk. Assie zofeel begeerte heb kan jij moeiluk stoppe. Maar jij heb wel gelijk dattie moet deele. Van mij eigen ga ik deele wel probeere in onse niewe jaar.

  Hoop dattie saame met jou lieve vrouw, mij lieve Milaameisje, jou woef en jou eigen zofeel geluk en fijne gefoelens in jullie hart ga hebbe in onse niewe jaar,

  mij goeie pootje uit mij bed foor jullie allemaal van mij eigen,

  Loesje

Reacties zijn welkom