Bram heeft tips voor de lente

lenteLieve allemaal, het is weer Brammie-zaterdag maar nu met een speesjaale meededeeling. Het is lente! Het is eindelijk lente.

De lente is afgelopen week aangekomen en hij blijf een paar maandjes en dan komt de zomer. Maar eerst de lente waar we met z’n allen op hebben gewacht. Wat kun je allemaal in de lente doen? Daar wil ik het vandaag over hebben. Het is voor binnen en voor buiten omdat ik weet dat sommige onder ons liever niet naar buiten gaan of willen en andere juist liever buiten zijn dan binnen. Laten we beginnen met de leuke aktievieteiten, dat zijn dingen doen, voor binnen.

Zaadjes planten

Zaadjes planten! Wat heb je nodig? Een bak met een deksel waarbij er gaatjes in de deksel zitten voor lucht. Het best is wanneer de bak doorzichtig is. Dat je er doorheen kunt kijken hoe de zaadjes groeien. Dan heb je potgrond nodig of gewoon zand van de tuin. Liever niet van je buiten bak als je die hebt wegens dat je daar altijd, kasteeltjes bouwt. En als bijna laatste heb je zaadjes nodig. Water komt ook nog maar eerst de zaadjes. Je doet een poot vol potgrond in je bakje, dan strooi je een paar zaadjes op de potgrond.
Pak nu een halve poot potgrond en bedek nu de zaadjes zodat ze lekker warm onder de potgrond liggen. Dan doe je er een klein beetje water bij zodat de zaadjes vast zitten in het potgrond. Maak je geen zorgen, dit vinden ze fijn want dan kunnen ze kei goed groeien en hun wortels heel goed vast zetten in de grond. Zo worden ze kei sterk! Zet je bakje met de deksel erop op een warme plek dus voor de raam lekker in de zon. Buiten is het nog te fris voor de zaadjes dus binnen is prima. Laat ze nu maar lekker groeien. Even één keer per week kijken of ze nog genoeg water hebben en dan zie je ze vanzelf groot worden. Als je kattengras zaait, kun je daar later lekker van snoepen!

Fielosoofie

lenteFieloosoofie. Lekker dutten voor ode raam of een beetje drome is altijd fijn! Ik kan zelf wel naar buiten maar soms wil ik niet en dan vind ik het kei fijn als ik gewoon lekker voor de raam kan liggen en dan het liefst met de zon erbij zodat ik ook nog eens warm wordt. Misschien vind je het fijn om te denken aan hoe mooi alles aan het worden is. De bloemetjes zijn nu allemaal aan het groeien en hebben al kleine blaadjes in alle kleuren. Zelf hou ik van bloemetjes omdat ze mooi zijn. Want bloemetjes betekenen bijtjes en hommels. Soms denk ik fieloosoofies na over hoe het zou zijn als ik een hommel zou zijn. Een Brammiehommelsaurus. Dan zou ik de hele dag een‘Bzzz’ geluid maken en rondzweven. Zou ik iemand in zijn billen gaan prikken voor de grap? Oh nou foel ik me ondeugend want ik zou dat misschien wel doen en dan kei snel weg vliegen. Gelukkig doen echte hommels dit niet.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je binnen kunt doen maar ook nog voor buiten.

Tuinkontroole

Tuinkontroole. Dat is mijn aller tijd favooriet omdat ik dees het beste kan. Tuinkontroole is wanneer je buiten bent en je tuin kontrooleert op beestjes. Wormen horen in je tuin dees zorgen goed voor de grond. Maar een andere katermans of poesemeisje hoort niet in je tuin en dan ben jij om ervoor te zorgen dat ze terug gaan naar hun eigen tuin. Dat doe je vriendelijk door te mauwen dat jouw tuin al van jouw is en dat ze verdwaalt zijn. Je loopt mee tot aan de poort en dan moeten ze het zelf doen. En als je tuin helemaal in orde is zoals het hoort, kan je er lekker in liggen en genieten van de warme zon.

Bloeme

*Bloeme! Jaaaaa ook hier kan je zaadjes planten maar dan voor buiten planten en bloemen. Net wat jij in je tuintje wilt hebben. En als je genoeg plek hebt dan kan er misschien ook een boom in. In mijn tuintje staat een nooteboom. Het is voor de eekhoorns als ze honger hebben. Dan mogen ze nootjes komen halen net als de vogels. Buiten zaadjes planten gaat bijna hetzelfde als binnen alleen heb je andere zaadjes. Zaadjes speesjaal voor buiten. Meestal staat het achterop het zakje waar de zaadjes inzitten. Daar staat ook op wanneer je de zaadjes in de grond mag doen want sommige zaadjes willen alleen maar in Mei of in Juni omdat dan de zon nog iets warmer is. Ik denk dat dees zaadjes koukleumen zijn.

lenteBinnen

Zelf koos ik er fandaag voor om lekker binnen te blijven voor de raam en fieloosoofies te doen. Ik was aan het denke hoe mooi de blaadjes en bloempjes bewegen in de wind. Het is net alsof ze aan het danse zijn. Kijk maar eens bij jou, misschien heb jij ook dansende bloeme. Ik lees graag of jullie ook dansende bloeme hebt.
Ik wens iedereen een fijne lente en een fijn wiekent met mooie dingen. Ik tetter mee voor freede en fanavond doe ik speesjaal een lente swaai voor onze mooie sterren en de mama van alle sterren.

 

Naschrift

Gisteren op het einde van de dag is onze liefe en geweldige gefoelige Bram een Ster geworden. Wij gaan hem allemaal heel feel missen en ferdriet voelen. Daarboven, in het land achter de Regenboogbrug, hebben ze nou de allebeste Mienister van Gefoelige Zaake.  Ik weet zeker dat Loesje op hem wacht en als ze hem ziet dan geeft ze hem een warm pootje en zegt Brammieman ik help je wel.

19 thoughts on “Bram heeft tips voor de lente

 1. Dag allerliefste Bram
  ❤️🧡💛💚💙💜🤍💖✨

  Maak er een purrachtige lente van in de poezenhemel🌸🌺🌻🌼🌷🌱🏵️🌻🌺

  Toen ik op je Beestboek las dat je naar tante Loesje en Oopa Floris bent gegaan ben ik gelijk in m’n boom geklommen. Daar zag ik je schitteren als purrachtige ster 🌟

  Heel veel kopjes vol troost voor jouw lieve mens en familie en furriendjes thuis. Je bent en blijft de allertofste Minister van Gefoelige Saake.

  Zacht kopje van Japie

 2. Brammie😢 Ik had het verdrietige nieuws gisteravond al gelezen. Wat zal ik je leuke en goede tips missen. Je schreef altijd zo leuk en vrolijk, over sausjes met spikkeltjes van oma, knuffelen op de buik van manspersoon, de roze zachte jas van vrouw, je tekening voor sinterklaas🥺💔 Rust zacht lief vriendje, wat zal ik je missen❤️🐱🌈💔😢🥺

 3. Dag lieve Brammie, jij viert nu lente in Regenboogland met al onze vriendjes daar. Je was de beste Mienister van Gefoelige Zaake die er maar zijn kan.
  ❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜❣️💖🌈
  Sterkte gewenst voor je mensen die jou nu moeten missen.
  Veel troostkopjes van ons, Binti & Zooka
  🧡😽🧡😽

 4. Dag lieve Bram.
  Wat een prachtige tips over de lente heb je nog gemaakt.Jij weet zoveel over de planten en bloemen in je tuin.
  Gisteren las ik dat je opeens een ster geworden was.Wat zullen ze bij de Regenboog brug nu nog meer genieten van de mooie velden die ze daar hebben,want jij weet precies hoe alles het mooiste groeit en bloeit.
  Maar hier zullen we je erg missen.
  Je was de beste minister van gevoelige zaken.Ik zal Rannoch en Aiydan vertellen dat je als kater ook best heel zacht en gevoelig mag zijn.
  Je zwaaide altijd naar de sterren.Nu je er zelf 1 bent geworden, zullen we altijd naar jou zwaaien lieve Bram.En ik denk dat de Moeder van alle Sterren Loesje,zich wel over je zal ontfermen.
  Lieve Bram,dank je wel voor alle mooie letters die je gemaakt hebt.

 5. Dag lieve Bram. Wat zul je gemist worden door je mensen. Veel sterkte voor hen, verdrietig. Je bent bij Loes en bij mijn Romy die een week voor Loesje een sterretje werd.

 6. Dag lieve Bram,
  we zullen je missen!!!😿
  Geef iedereen daarboven maar een dikke knuffel ❤️
  Liefs van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 7. Dag lieve Bram,
  Ik ben erg geschrokken door je plotselinge overlijden.
  We zullen je mooie columns gaan missen met je goede tips als minister van gefoelige zaake.
  Veel sterkte gewenst voor je mensen en Toby en Mila.
  Je wordt in Regenboogland opgewacht door een heleboel vriendjes, je hoeft je daar niet te vervelen. Goede reis. 🌈😿❤️

 8. Ik fin niet dat iedereen nu maar inenen sterretje mag worden. Ik moes nog heel feel leren ofer lente en tuin en gefoelige saken namelijk.
  Muschien dat die reegenboogsebrug nu even dicht mag sodat er niet nog meer vedriet komt.
  Ik wil mefrou Brammie graag een prrr prrr en een kopje geven en die geef ik niet zomaar, vraag maar aan mijn frau.
  -x- Fien

 9. Lieve Brammievlinderleeuw, wat een mooie Brammieletters heb je gemaakt, en wat ga ik je missen, je was de liefste en dapperste vlinderleeuw van de hele weereld, en ik brn zo trots dat ik je Kevermans mocht zijn, en dat blijf ik voor altijd!, ik zwaai elke afond naar je lieve vlinder, en ik stuur hele zachte kopjes naar je vrouw en je famielie, tot ziens lieve vlinder❤️❤️❤️❤️❤️!!!!!

 10. Lieve Bram,

  Wat ga ik je enorm missen met al je mooie en leuke verhalen die je vertelde, vond ze prachtig.
  Loesje en alle andere vriendjes staan je daarboven op te wachten, en gaan je wegwijs maken in Regenboogland.
  Dag lieve Bram het ga je goed, en tot ooit.

  Pootje van Tommy!

 11. Lieve Bjammiesaurus, mijn tuin is nat van alle tranen , maar als ze droog zijn dan komt er een hele grote vlinderstruik rood de kleur van de liefde.
  Jij was foor feel minister van gefoelige saken maar voor mij was en blijf je de allerliefste die mij leerde je bent mooi zoals je bent zelfs met een hendikep. Jij leerde het maakt niet of je een hendikep hebsse want liefde en schoonheid zit van binnen.
  Jij bent nu samen met Freek Trudie Loesje Opa Kever en alle sterren en daar zul je blijven stralen. Loef joe toe te moon en bek . Jafita

 12. Dag lieve Bram,

  Wat schrokken wij toen wij lazen dat jij over de regenboogbrug bent gegaan. Dat hadden wij echt niet verwacht. En je hebt nog wel zo’n mooi verhaal over de lente geschreven. Gelukkig is het in regenboogland altijd lente met veel bloemen en mooie struiken.
  Lieve Bram, bedankt voor al je mooie, gevoelige, lieve en gezellige verhalen over van alles wat jou bezighield. Wat zullen we jou en al je verhalen missen! Maar gelukkig voel je nu geen pijn meer en kun je weer spelen met al die andere lieverds die ook over de regenboogbrug zijn gegaan.
  Heel veel liefs van Cindel, Jillie, Ivar en onze vrouw en veel troostkopjes voor je mensen.

 13. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de lieve woordjes over Bram. Ik mis hem enorm. Hij is altijd mijn kereltje geweest. Dat hij nu niet meer blogt en zijn verhalen vertelt, valt mij zwaar. Het is zo onwerkelijk dat hij er niet meer is. Gelukkig zijn Loes, Oopa, Bolle, Trudi, Freek en nog veel meer vriendjes daar om hem samen met Panda op te vangen. Ik wens mevrouw Panda ook heel veel sterkte met het verlies van je maatje.

  Bram, mienister van gefoelige saake, vanavond zwaai ik naar jou zoals jij naar alle sterren zwaait, met een hart vol liefde en zachte kopjes. Ik zwaai ook naar Panda, een prachtige ster die met jouw op reis is gegaan… tot ooit lieverds!

  Bram, ik hou van jou!

  1. Lieve mevrouw Bram,

   Heeeeeel veel sterkte voor jou, met het grote verlies van je kleine kereltje.
   Wat heb je mooi over hem geschreven, Bram heeft een prachtig leven gehad met jou.
   Bram en Panda zijn vast met open armen ontvangen.

   Liefs,

   Cisca, Jeroen en Kever.

  2. Brammiesaurus zal nooit furgeetjes worden, hij is samen met Panda en de liefde zal altijd voelbaar zijn. Fanafond swaaien we naar ze en sturen hartjes naar iedereen.

 14. Dag lieve Bram, hier is de oude Oscar……lieve vriend, je bent nu in Reegenboogland en hebt geen pijn meer. Ik hoop ook dat je een nieuw oog hept gekreege. Ik zal missen en ook de mooie blogge. Je blijft altijd in mijn hart !😻

 15. Liefe Liefe Liefe Bram, onse Mienister fan Gefoelege Saake.
  Hoe kan het nou soomaar?
  So was u hier en so ben u weg!
  Nou ja.. niet heelemaal weg, u ben dáár.
  Oofer de groote mooie reegeboogbrug waar Oopa Floris en Tante Loesje al waaren.
  Se hebbe nau groot feest weeges Brammie is er nau ook!
  Wij gaan jou en je liefe sagte blogs fol met goeie tips so ontsettend misse.
  Dus we gaan doen wat je sei.
  We hebbe hier saatjes fan mooie bloemetjes en die gaan we saaien.
  Dan sijn de bloemetjes die deruit komen BrammieBloemetjes.
  Kijk fanaafont eefe naar beneede fanaf de Pinkelweide weeges wij staan op onse hooge krappaal foor het raam te miauwen foor jou Brammie..
  We wense iedereen die het nou heel erreg moeieluk heeft heel feel lief en sagt en kopjes, in het speeziaal jouw persooneel Bram..
  Liefs fan Leootje, Chester, Tiga en Simon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *