Toen ik op teevee kwam en beroemd werd

beroemdHet gebeurde toen ik nog helemaal niet zo lang ferkering had met Loesje, dus ik was nog feel jonger dan ik nou ben, dat ik op teevee kwam.

Teevee

Mijn vrouw had me uitgelegd wat dat is want wij hebben geen teevee thuis. Het is het internet maar dan anders dus iedereen kan kijken.
Alleen er kwamen eerst mensen bij ons in huis. Er was een kameraa-man die zou mij filmen, zei mijn vrouw. En eerlijk waar dat fond ik meteen moeilijk weeges vroeger dat zit nog in me, maar mijn vrouw zei Bert ik blijf erbij.
Toen de kameraa-man kwam, had hij een groot apparaat bij zich daar keek hij door naar mij. Ik moest lopen. En eete. En dingen doen. En ik dacht Bert dit is je kans dus ik deed gewoon alles, mijn vrouw zei later van Bert je blijft me verbazen.

Beroemd

beroemdHet duurde nog best lang eer het op teevee kwam. Mijn vrienden op Feesboek gingen meelen van wij willen hem zien en Loesje meelde ook.
En toen kwam ik op teevee en toen was ik beroemd.
Opeens had ik heel feel vrienden erbij. En ik kreeg heel feel meel en mijn vrouw ook. Het was allemaal wegens een boek dat ze had gemaakt over hoe het als je ferdriet hebt als Tim, dat is de kater die hier voor mij woonde, als die een Ster wordt, en hoe je dan opnieuw met iemand saame kunt zijn en die iemand dat was ik dus.
Ik fond het super om beroemd te zijn en Loesje zei toen dat ik nou een media-kater was en dat ik ook ferantwoordelijk was voor de jongere katermannen en dat ik me vaker moest wassen.
Daar had ik allemaal niet aan gedacht.

Nadenken

En nou foel ik dat nog wel van het wassen en ferantwoordelijk, omdat Loesje het toen zei. Maar beroemd zijn is eigenlijk nks. Je krijgt fens. Ik heb liefer vrienden. Iedereen findt je alteit geweldig, wat je ook doet. Ik heb liefer dat iemand eerlijk is daar leer ik wat van.
Dat weet ik nou. Als ik in de fensterbank lig, dan denk na ofer mijn leefe en dat ik er meer van snap nou ik 16 jaar ben, het is net of ik beter kan nadenken dan froeger, daarom is ouder worden ook best leuk, dat snap ik ook.

15 thoughts on “Toen ik op teevee kwam en beroemd werd

 1. Helemaal gelijk Bertje. Wat nou fans, hagelslag van fans. Vrienden zijn zoveel belangrijkerderder. Wat heb jij toch veel geleerd van de wijze vrouwen in jouw bestaan. Is je tv debuut nog ergens te vinden denk je? Fien en ik zijn enorm benieuwd want we hadden het boekje over Tim gelezen en zijn er nog onder de indruk van.

  1. Mijn vrouw zegt het is er niet meer maar misschien kom ik nog wel een keer op de teevee dan zeg ik het meteen en ik ben nou op het internet. Wat fijn dat u het boek hebt gelezen, Tim zijn deken heb ik nou daar lig ik goed op.

 2. Lieve Bert,

  hier mevrouw Loes en ik wil je zeggen. Loes heeft ademloos naar je gekeken, dat deed ze altijd maar op die avond ging er nog een extra deurtje in haar hart open. Ze vond je zo stoer en dapper en ze was helemaal in de wolken.
  En natuurlijk begon ze over verantwoordelijkheid en dat je een voorbeeld bent voor jonge katermannen. Ze wilde met jou Saame de jeug van teegeswoordig het goede voorbeeld geven. Jullie Saame waren een droomkoppel Bert.
  Het boekje van Tim is prachtig en het helpt mij nu ook met de moeilijke, verdrietige gevoelens omdat we Loes moeten missen.
  Maar tegen jou lieve Bert wil ik zeggen. Zoals ze toen naar je keek, zo zal ze altijd naar je kijken. Met haar lieve hart, alleen nu van over de Reegeboogbrug.
  En jij blijft gewoon ook voor altijd in ons hart wonen. Ik ben trots op je hoe je het doet. Al die jaren al en nu ook zonder Loes. Ik weet zeker dat Loes dat ook is…

  Liefs van mevrouw Loes

  1. lieve mebrouw Loes dankuwel foor uw woordjes ook van Loes en ik mis haar ook alleen anders u woonde met haar dat is intiem en Loesje sliep ook bofenop u dat wilde ze graag dat weet ik, en soms foel ik Loesje ook dichtbij helemaal met de zon ik hoop dat Loesje ook vanachter de Reegenboogbrug mij kan zien en soms weet ik het ook zeker,
   pootje van
   Bertje

 3. Liefe Ome Bert,

  wat bennu tog stoer geweest!
  Egt eerlek heus waar ik weet niet hoe wij dat hiero zoude doen met een kaameraa-man in ons huis! Wij kijke al raar op als Fre met het groote footootoestel aankomt!
  En dat u dan gewoon heeft gegeete en dat as kaater met angst-klachte!
  Wij finde het egt heel speeziaal.
  Zou het nog te sien sijn? Dat we het kunne kijke?
  Chester seg piew Bert heef gelijk, as je ouwer wort dan weet je meer oofer egte friende en oofer het leefe. En fans sijn geselleg maar friende sijn leefe
  Tiga seg dat ie sig gaat wasse en fraagt of u de roetiene mee gaat doen weeges wasse is gesont. Gistere aafont heeft Fre hem gehollepe met sijn haare in se nek en op se rug en bij se staart en hij gaat nou se buik-roetiene doen.
  En hij seg BOEMSKOP FOAH BEGT!
  Feel liefs fan Leootje en se broers!

  1. hoi Leootje wil Tiga nou dat ik meedoe met zijn roetine van wassen? Ik weet niet of ik dat kan hij doet zo feel en hij heeft hulp en mijn vrouw wil ook helpen, dat zegt ze maar dat wil ik weer niet. Ik was op gefoel. Als ik me was. Het tevee is niet meer op het internet misschien ergens anders wel, dat weet ik niet goed.
   pootjes
   Bertje

 4. Hajooooooooo oompie.

  Ikke fin uwes een stoere katerman!!! Ikke leer feel fan uwes en ben tjos dat uwes me oompie ben. Mij mamsie sei ook altijt dat ik me goet moes wasse. En dat doet ikke ook!! Dan isse se fas tjos op mij
  Pootjes🐾🐾

  1. hoi Dorus, jij bent feel beter in wassen dan je Oompie, je ziet er alteit netjes uit en daar leer ik weer van, dan het zo ook kan, maar ja, als Oompie ligt dan ligt Oompie en aan wassen doet hij dan niet meer.
   pootjes
   oompie

 5. Hoi Bert,

  Op TeeVee komen kan leuk zijn en als je fans krijgt ook, maar echte vrienden zijn toch nog altijd het allerbelangrijkste in het leeve Bert.
  En gelukkig snap jij dat ook, maar je bent nu wel bekend en een media kater zoals lieve Loesje inderdaad zou zeggen.
  Maar voor mij ben je een lieve vriend Bert met heel veel wijze lieve en eerlijke mooie woorden, en dat waardeer ik enorm in jou.

  Pootje van Tommy!

  1. dankjewel foor je lieve woorden Tommy ik doe mijn best om ferstandig te zijn en ok te onthouden wat ik allemaal heb geleerd van Loesje!!
   pootje van
   Bertje

 6. Ha die lieve Bert,

  Cindel en Jillie kunnen zich die uitzending nog wel herinneren. Het was leuk om je toen in levende lijve te zien. En onze vrouw weet dat ook nog wel. Zij was al eerder naar een lezing van jouw vrouw bij Kattenzorg Den Haag gegaan, waar je vrouw alles over Tim en jou vertelde met mooie platen erbij. Af en toe leest onze vrouw ons uit die boekjes nog voor. Het zijn echt boeken met een lach en een traan.
  Lieve Bert, je deed het geweldig hoor toen op de t.v. Zoiets zouden wij echt niet durven en Ivar zegt dat ook. En we vinden je nog steeds geweldig en lief. En het is knap van jou hoe je nu verder gaat zonder Loesje.
  Heel veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 7. Heeee lieve Bert, wat ben je toch een wijze katerman, net als Loes een wijze poesendame was, daarom horen jullie ook bij elkaar, voor altijd!, ik find het biesonder dat je zomaar alles durfde te doen terwijl er allemaal mensen in huis waren, dat was keidapper van je!, het boek van Tim hebben wij hier ook, maar ik wist helemaal niet dat je op teefee was geweest, o wat zal Loes trots zijn geweest, al weet ik zeker dat Loes altijd trots op je was en nog steeds is, en al je vrienden ook, want er is maar één Bertje en dat ben jij!, van dat wassen, dat is moeilijk, ik moet dat ook van mijn Milamuis, maar soms doe ik het stiekem toch niet, want ik find het zo heel veel werk, en ik ben bijna helemaal zwart dus je ziet niet of ik me gewassen heb, daar bof ik maar mee!, en ik find het goed om te leezen dat jij meer van het leefen snapt nau je 16 bent, ik hoop dat ik het ook ga snappen als ik 16 ben!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

 8. Lieve Ome Bert leeftijd is een getal en wij weten nooit als de regenboog de poort opent. Uw boek en ook het boek Tim dat staat bij ons in de boekenkast en heeft een ere plekje . Wij schrijven soms niet altijd maar mijn mensen segge vrienden zitten voor altijd in je hart .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *