Bram en zijn kombek verhaal

kombek Lieve allemaal, daar ben ik weer, jullie eigenste Brammie. Misschien weet je het nog maar misschien ook niet omdat je hier nieuw bent of het niet gelezen hebt. Ik ben een tijdje afweezig geweest met de blog.

Belangrijk

Eerst deed ik elke Zaterdag bloggen. Ik vertelde over wat ik allemaal mee maak als katermans zijnde met één oog en een vrouw op afstand. Mijn vrouw kreeg na mijn zomerspjesjal op de blog, ineens deeprezzie. Iets met hormoone of zo. Maar dit betekende voor mij, als mienister van gefoelige saake, dat ik heel goed moest nadenke ofer wat nu belangrijk is.
kombek Deeprezzie is wanneer je kop altijd lelijk doet tegen je en dat maakt je gefoel heel ferdrietig maar ook bang. Er komt soms ook paniek bij omdat je kop dan niet weet wat er is. Ik zat op mijn paal toen ik mijn vrouw zo in traane zag en heb ik meteen Bertje gemeeld en vertelt hoe het zat. Ik wilde eefe voor mijn vrouw zorgen zoals zij dat bij mij doet als ik het moeilijk heb. Eerlijk is eerlijk, mij hart deed echt zoveel pijn van ferdriet want ik ging niet meer schrijven ofer mijn leven en wat ik nog veel erger vond, ik miste al mijn friende ineens. De liefe reejakzies op de blog en de warme woordjes. Maar ook dat we elkaar doen helpen als het moeilijk is. Ik vind het ook heel fijn als ik iemand kan helpen met moeilijke gefoelens.

Mantelzorger

Gelukkig heeft mijn vrouw stappen ondernomen en foelde zij zich na een tijdje echt veel beter. Ze zei: ‘Lieve Brammie, wat ben je toch een ontzettend lieve katermans dat je zomaar je blog opgeeft om er voor mij te zijn. Ik hou heel veel van jou en ik vind dat jij weer fijn je eigen dingen mag gaan doen zoals jij het wilt. En ik zal je helpen, stap voor stap weer want zo hoort het.’
Nou mij kop en mij hart waren meteen helemaal ofervol met liefde en warme en ik heb heeeeel lang met mijn vrouw samen geknuffeld en gefriemeld. We hebben samen gepraat en samen gedut. Ze deed zachtjes in mijn oor fluisteren en liefe kusjes planten op mijn kop. En ik vond alles echt heel erg fijn. Ik foelde alleen warme liefe. Toen wist ik ook meteen van Brammie jonge, dit heb je goed gedaan! Dus ik was eefe mantelzorger voor mijn vrouw met een deeprezzie.

In mijn kop

Eerlijk is eerlijk, het was best zwaar. Mijn kop zag dat mijn vrouw heel veel traane had en ik foelde dat ook zo. Ik wilde ook alleen maar traane hebben. Als je je zo foelt, dan eet je geen brokken meer en dan wil je geen sneks of andere lekkere dingen. Soms een slokje water maar meer ook niet. Dat gaat niet. Het is dan alsof je kop gewoon ineens stopt met werken. Dat die zegt: ‘Brammie jonge, nou is het klaar voor eefe’. Dat is was super moeilijk. En ik wist niet meer waar ik heen moest met mijn moeilijke gefoelens. Ik heb ook heel veel gezeurd bij mijn manspersoon waar ik graag op zijn buikslaap en dut. Die begreep het en ook van mijn vrouw dus dat was erg fijn. Na een paar dagen zag ik mijn vrouw ineens geen traane hebben en toen vertelde ze me dat het allemaal weer een beetje beter ging. En dat ik super goed had geholpen. Toen gebeurde er iets in mijn kop. Ik wilde ineens mijn brokjes eete. Ik kreeg intens honger gefoel en ik moest ineens kei zoveel eete. Mijn kop en lijf waren best moe van alle moeilijke gefoelens maar toch moest ik eete. En dat deed ik. Eerst at ik te veel en toen moest ik een beetje spuge. Daarna at ik kleine beetjes en toen ging het.

kombek Liefde is oferal

Ik kreeg van Ooma vlees met saus met spikkeltjes van toomaat omdat ik die het kei lekkerst vind. En toen ik dat ophad foelde ik ook dat mijn kop het weer een beetje kon draage. Ik heb nog nooit deeprezzie gehad maar het is geen leuk iets. En er zijn ook mensen, poese en katers die zich daar voor schaame. Nou, dat hoeft niet. Moeilijke gefoelens zijn er oferal en saame kunnen we dees gefoelens veranderen dat het allemaal weer fijn wordt. Soms is het keihard werken maar liefde is oferal en je heb alleen elkaar. Dus ik ben kei zuinig op mijn vrouw, Ooma en manspersoon, maar ik ben super zuinig op jullie allemaal. Want saame staan we sterk en saame kunnen we alles aan.
Dit is mijn kombek verhaal van hoe het is als je mienister van gefoelige saake bent en je hebt ineens eens seeriejeus spoedgeval zoals mijn vrouw. Ik vind het heel fijn om hier weer te bloggen en jullie reejakzies weer te lezen.

Heel veel kopjes en neusjes van mij,

Brammie en tot de volgende blog.

24 thoughts on “Bram en zijn kombek verhaal

 1. Hoi Bram,

  Wat ben ik blij dat je weer terug bent, heb jou en je vrouw heel erg gemist.
  En ik wil jou een meega groot compliement geven dat jij je vrouw zo goed hebt geholpen, door er voor haar te zijn.
  Dankzij jou goede zorgen is ze er weer bovenop gekomen, en kan je ook weer bloggen.

  Pootje van Tommy!

  1. Liefe Tommy, dees vind ik kei lief van jou en je vrouw. Ik heb jullie allemaal kei erg gemis maar nu ben ik er weer. Fijn dat je er bent! Kopje van mij, Bram

 2. Hoi lieve Bram,

  Wat fijn dat je weer terug bent. Je hebt het fantastisch gedaan om even te mantelzorgen voor je vrouw. Een Minister van Gefoelige Saake waardig. Gelukkig voelt je vrouw zich weer goed. Laat je maar lekker verwennen na deze periode.

  Veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. Hoi liefe Binti en Zooka, nou bloos ik helemaal van dees liefe woorden. Het was niet makkelijk maar ik ben blij dat ik er weer ben. Heel veel kopjes van mij, Bram

 3. Hoi Brammetje wat heb jij dat goed gedaan met dat zorgen voor je vrouw personeelslid.
  Ik ben trots op jouw ❣️

  Knuffels van Ollie en zijn vrouwke

  1. Hoi liefe Ollie en vrouw, kei erg bedankt voor dees kompliement. Ik deed kei erg mij best. Heel veel neusjes van mij, Bram

 4. Haai Brammie kerel,

  Hier is Oopa Floris
  Ken jij mij?
  Hee Oopa kent jou.
  Toch Loes?
  Wat Karel?
  Karel?
  Ja natuurlijk ken ik Karel!
  Hoezo kom bek.
  Hee breek Oopa zijn bek nie open!
  Oopa komt al zijn hele leven bek.
  Whaaaaa haaaaaa
  Wat deeprezzie?
  Wie is dat?
  Oopa zegt weg met die gek!
  Hoezo gedragen?
  Wat nou deemenzie?
  Hee zit jij Oopa nou te stangen?
  Hoe moet ik dit nou nog snappen?
  Luister Kees hier is alles goed.
  Toch Loes?
  Wat moet ik zeggen?
  Hoezo ben ik blij dat Frans weer terug is?
  Natuurlijk ben ik blij.
  Hee littel siekret
  Oopa is altijd blij.
  Kerel de ballen,

  Gooi ze maar bek……
  Whaaaa haaaaaa
  Gekke wereld

  Oopa

 5. Lieve Brammie,

  hier ben ik nog eefe van mij eigen. Mij broer Oopa Floris druk ze eigen nie zofeel handig uit soms. Maar wij zijn heel feel trots op jou eigen en jou vrouw weeges dat jij weer trug ben op onse blog. Jij hoor erbij en jij heb zofeel lief foor jou vrouw gesorg. Van mij erfaring weet ik Mantelsorg is intesief en mij vrouw zeg deeprezzie is moeiluk.
  Lieve Bram heel feel fijne gefoeles foor jou eigen en jou vrouw en mij hart is blij, Bram is kom bek

  Zachte kopjes foor jou eigen, jou vrouw, mij Milaameisje en heel foorsichtig jullie woef

  Loesje

  1. Liefe Loesje, ik ben kei aan het bloose van alle liefe woordjes van ze allemaal. Mij hart is kei warm en nou ben ik kei eemoozie. Ik vind het heel fijn dat ik weer terug ben op de blog. En dinsdag ben ik ook bij de hoedjessjow want dees is super speesjaal! Heel veel kopjes en neusjes van mij, Bram en Mila geef haar likjes en haar Prrrrrr

 6. Hee lieve Bram.
  Fijn om je hier weer te zien.
  Wat heb jij kei goed gewerkt als Mantelkater.
  Dat is eggies waar een heel belangrijke taak.
  En fijn om te lezen dat je vrouw zich weer beter voelt,want deeprezzie is heel moeilijk.
  Ik kijk uit naar je volgende blog!
  Zachte aai van Mia

  1. Liefe Mevrouw Mia, ik ben kei blij dat ik weer terug ben op de blog, nu zie ik jullie allemaal weer. Dat foelt heel fijn! Zachte kopjes van mij, Bram

 7. Kaliemeera mijnheer Bram, wij zijn Bibi en Filos. Dat zeggen ze in het Griekse land voor goedemorgen. Daar komen wij vandaan. U en wij, kennen elkaar nog niet want wij twee zijn nieuw hier op de blog.

  Wat super goed bericht dat het met mantelzorgen zo goed ging dat uw vrouw hersteld is van depreezie. En nu kunnen we ook over u lezen als mienister van gevoelige zaken.

  Pootjes van Bibi en Filos

  1. Kaalieemeeraa Bibi en Filos, dat was mij eerste Griekse woord die ik heb geleerd van jullie. Ik ben brabants, ik kom uit brabant. Daar zeggen we haaai maar niet als van in de zee want die hebben kei scherpe tanne. Ik vind het kei leuk jullie te ontmoeten. Heel veel kopjes van mij Bram

 8. BRAMMIE!!!!!MIJN BRAMMIEVLINDER!!, je bent er weer!!!, ik moet er gewoon van rennen en tetteren en knuffelen, ik ben zo blij dat je weer terug bent, en ook dat je vrouw weer terug is!, wat heb je goed fertelt hoe het foelt als ke deepressie hebt, en als je mantelBram bent, je bent de allerbesteste Mienister van Gefoelige Saake die we zauden kunnen hebben!, en gelukkig maar dat je weer eet lieve vlinder, want dat is belangrijk om sterk te blijven, als je niet eet word je moe en slap, dat is niet goed!, en je zegt het helemaal goed, niemand hoeft zich te schaame voor moeilijke gefoelens, het is veel beter om er over te praten en om iemand te vragen om je te helpen, en we zijn hier op de blog SAAME, als er ferdriet is en als er geluk is, dus ALTIJD, want dat doe je als je vrienden bent!, lieve Brammievlinder, ik ga Jafita ophalen en dan komen we naar je toe, ik stuur je heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Kevermans!!!, ze zijn ook voor je vrouw en je famielie, en ik stuur voor jauzelf hele zachte neusjes, omdat ik zo blij ben, en ik heb een heeeeeele grote pan vlees in toomatensous met spikkels gemaakt, dat je lekker kan smullen!!!

  1. *smak* *smak* die toomaatesaus is kei lekker!! KEEEEEEEEFER!! MIJ KEVERMANS je bent er weer! ik heb jouw tetters zo gemist en jou liefe woorden maar eigenlijk heb ik iedereen gemist. Ook je mensen en andere katers en poesen. Koome jullie saame naar mij? dat vind ik zooooooooo kei erg lief dat jij en Jafita bij mij koome. Dat is kei gezellig. Oh Kevermans nu zijn we allemaal weer saame. Liefe Kevermans, heeeeeeeeeel veeeeeel kopjes en neusjes en tetters en vooral kei veel liefe voor jou mij liefe Kevermans en tot snel op de blog en kei bedankt van de spikkelsaus die was meteen op gesmakt!! Het is mij faavooriet. Ik heb een speesjaale grote stick in bij je bed gelegd want buiten regen het. Het is Kip en spikkels, misschien lust je het. Tot snel Kever … van je vlinder!

 9. Lieve Brammie, wat ben ik blij dat je weer terug bent, we hebben je gemist. En we zijn ook blij dat jouw frau weer van haar deeprezzie is genezen, want dat is geen fijn iets. Gelukkig dat ze jou heeft als lieve mantelkater, je hebt het fantastisch gedaan lieve Bram. Pasa en ik sturen je knuffels en kopjes, ook voor jouw frau.

  1. Hoi liefe mevrouw Ina en Pasa, wat super koel en lief dat jullie op de blog zijn, me eigen heb jullie ook gemis maar gelukkig ben ik er weer. Soms is mienister best moeilijk maar gelukkig kwam alles goed. Heel veel kopjes van mij ,Bram

 10. Lieve Bram

  Het is een moeilijke tijd geweest voor je vrouw en natuurlijk voor jou!!
  Het is niet niks om zo’n besluit te nemen maar wij vinden dat echt super dapper!!!!!!
  En wat fijn dat jij je vrouw zo goed hebt kunnen helpen en dat het nu weer zo goed gaat!!!!

  Lieve Bram en Jeanine wij zijn super blij dat jullie weer terug zijn!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Liefe mevrouw Ceciel, heel erg bedankt voor de liefe woordjes. Ik ben kei blij dat ik weer terug ben en dat ik afontuure mag deele. Heel veel zachte kopjes van mij, Bram

 11. Welkom bek, meneer Bram,

  Nu zijn wij ook katlegea’s 😻
  Zo fijn om te lezen dat het beter gaat met jouw vrouw. Dat komt vast en zeker door jouw kattastische mantelzorgen. Mensen beuren altijd op van kopjes en kroelen.

  Mantelzorgen staat in mijn opleidingsprogramma. Ik ben nog een beginner, want zo’n zware taak is geen kattenpies.

  Wel kan ik al heel veel koppies geven voor jou en je vrouw om nog meer beter te worden.

  Koppies van Japie

Reacties zijn welkom