Bibi en Filos: als je wereld er ineens anders uitziet

Bibi en FilosBibi: vertel jij vandaag?
Filos: ja, doe ik.

In de war

Hoe is het als je wereld er ineens heel anders uitziet dan wat je bent gewend? Gaat je staart ervan in een krul of gaat ‘ie tussen je poten? Heb je spontaan zin om overal kopjes tegen te geven? Wij deden niks van dit al. Wij raakten er een beetje van in de war.

Bibi FilosThuis

Ons eigen thuis. Dat klinkt fijn en veilig. Maar hoe een eigen thuis eruit ziet, weten we geeneens. Wat je nooit hebt gehad, dat ken je niet. Je kunt erover fantaseren en ernaar verlangen, maar hoe en wat het is, moet je gaan ontdekken. Na de reis met de vlieg-vogel, de rit met de auto waren we er. Daar wat ons thuis gaat zijn.
De reis box wordt op de grond gezet. Maria-mens doet het deurtje open. Kijk lieverds jullie kunnen eruit en je pootjes strekken. Ik, Filos, doe dat meteen. Waar ben ik en wat is hier allemaal te zien. Ik blijf hier zitten roept Bibi. Ze is bang. Ze kruipt heel dicht tegen de achterwand van de reis box. Ver weg van het open deurtje.

Boven

Ik loop met mijn pootjes zo laag mogelijk bij de grond en mijn lijf langgerekt door de ruimte. Ik snuffel hier eens aan en snuffel daar eens aan. Dat klinkt stoer he? Dat was niet hoor. Zodra ik een hoekje zag waar ik me kon verschuilen ben ik daar heen gegaan. Van hier maar eens even goed rondkijken.
Bibi FilosAlles is vreemd. Het voelt onwennig. De vloer is zacht. Het ruikt anders. De woorden die de mensen spreken klinken raar. O jee, zou het hier wel leuk zijn? En wat nou als we het hier helemaal niet fijn vinden? Ik ga nooit meer in zo’n vlieg-vogel hoor, zegt Bibi. Geen haar in mijn vacht die dat van plan is.
Vanuit mijn schuilplek kan ik alles in de kamer bekijken. Ik zie een kattenbak, een bakje met brokjes, water, een stoel, een kastje en een hoge kast. Dat laatste lijkt me wel wat. Ik kan springen als de beste en met een sprong op het kleine kastje als aanloop maak ik een super jump. Yes, ik ben boven. Kom ook maar hier als je durf Bieb. Hier zitten we hoog en veilig. Het is een goede plek om ongestoord te kunnen slapen. Kom maar….
Onze eigen thuis is voor nu bovenop een kast. Het Maria-mens doet aan thuisbezorgd.nl. Ze zet een bakje met wat lekkers voor onze neus, op de kast. Veel honger hebben we nog niet, maar thuisbezorgd.nl komt een paar keer per dag langs met nieuwe hapjes. En dan gaat ze op een stoel zitten en praat tegen ons. Leuk en aardig maar wij blijven mooi zitten waar we zitten.

Samen

Als we samen alleen in de kamer zijn, springen we af en toe even naar beneden op verkenningstocht of om de kattenbak te gebruiken. Tijdens één van die snuffelrondes zien we dat de deur van het kamertje op een kiertje staat. Er is dus nog meer thuis te ontdekken. Maar daar gaan we eerst een paar donkers over slapen.

12 thoughts on “Bibi en Filos: als je wereld er ineens anders uitziet

 1. Lieve Bibi en Filos,

  Oooh wat een spannend ferhaal fertel jullie ons. Dattie nu in jullie niewe thuis ben bij meneer en mevrouw Maria. En dattie thuisbesorrug.nl heb. Van mij vrouw weet ik dattie thuis ook welees besorrug is maar zij zeg Loes dat is ies anners. Selluf kom ik nooit meer boofe op onse kast, assie seeniejorpoes ben dan ben jij niemeer zofeel atleeties. Maar assie dan thuisbesorrug.nl krijg dan vin ik wel dat jij erofer na kan denke.
  Van mij eigen wil ik zegge, jullie zijn heel feel dapper en jullie ferhaal raak ieder hart. Hoe jij jou eigen foel assie somaar in jou niewe thuis wor neergezet en jij weet nie offie daar geluk ga vinne. Jij heb jou mense nie uitgezoch maar ik doe jullie nu ies ferklappe Bibi en Filos. Jullie mense zijn zofeel lief, jullie kan gerus van jullie kast koome. In jullie huis is heel feel meer te zien maar nog zofeel meer wattie kan vinde.
  Thuisgeluk.nl let jullie maar eens op. Assie seeniejorpoes ben weet jij zoies….

  Loesje

  1. Kaliespeera (goedemiddag) mevrouw Lieve Loesje, wij zijn een beetje furrlegen van de lieve letters die u voor ons hebt gemaakt.

   Thuisgeluk.nl bestaat dat ook? Dat klinkt als een sirtaakie in een regenbui met zonnestralen. Als we die gaan dansen nodigen we u en uw opaa Floris en zusje daarvoor uit.

   Iedereen is atleetiesh zegt Filos, misschien niet meer zo in lijf en poten maar in je kop kun je ook fleskiebel zijn en mevrouw Lieve Loesje wij vinden u wel denk-atleties hoor. En u hebt ook veel levensverstand.

   Dank u wel voor uw letters, wij sturen zachte neusjes en – pootjes.
   Bibi en Filos

 2. Heee lieve Bibi en Filos, wat moeilijk was het voor jullie, om zoveel feranderingen mee te maken, dan weet je eventjes niet meer wat je moet foelen, dat snap ik heel goed, en dan is ferstoppen altijd het beste!, als je ferstopt zit kan je nadenken over wat je gaat doen, je kan alles rustig bekijken en er achter komen of er gefaar is, ik ferstopte me ook in het asiel!, net als jullie bofenop de kast, en net als jullie heb ik nau een eigen huis en eigen mensen, en nau ferstop ik me bijna niet meer, ik heb gelukkig al footoos gezien bij Bertjes feesboek dat jullie niet meer de hele tijd op de kast liggen, want dat is best klein lijkt me, en er is zoooooveel te zien in jullie nieuwe huis en jullie Mariamens is heeeeel lief en jullie Mariameneer ook, en jullie zijn keidapper, dat zie ik aan jullie footoos!!, en iedereen duimt voor jullie en denkt aan jullie, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!!, en ik heb oferal snekkies voor jullie neergelegd, antio!!!

  1. Yassou lieve Kever-vriend, wat heerlijk om in onze taal letters te lezen van jou. We hebben je kopjes gevonden hoor. Ze lagen verspreid in het huis en zo hebben we met hulp van jouw Kever-kopjes allerlei plekjes in het huis gevonden.

   Was jij ook verstopt? En heb je jezelf toen weer gevonden dat je nu Kever bent zoals alleen jij Kever kan zijn? Dat vinden wij ook heel biesonder. Soms is er geeneens een vlieg-vogel voor nodig om spannende dingen mee te maken he?

   Met heel veel kopjes, neusjes en pootjes van Bibi en Filos en Maria-mens roept, ook liefs voor je mensen. Antio!

 3. Lieve Bibi en Filos,

  Jullie hebben al zoveel mee gemaakt in korte tijd, logisch dat jullie de tijd nodig hebben om te wennen.
  En wat is dan veiliger om boven op een kast te gaan liggen/zitten en slapen.
  Maar weet zeker dat jullie het superfijn gaan krijgen bij Maria mevrouw, want ze is namelijk onwijs lief en aardig.

  Doe maar lekker alles rustig verkennen, en in jullie eigen tempo.
  Komt allemaal goed!

  Pootje van Tommy!

  1. Yassou (hallo) Tommy, dank je wel voor je lieve woorden. Heb jij ook een kast waar je op kunt zitten? Wij vinden de kast helemaal fijn. En wat nog fijner is, we hebben pootje voor pootje nog een hoge kast ontdekt en nog een. Ook vanaf die kasten hebben goed zicht op de ruimte. En we kunnen er heerlijk op slapen.

   Neusje en pootje van Bibi en Filos en een heel speciaal zacht neusje van kracht en moedig-zijn voor je mevrouw Annelieke

 4. Wat onwijs leuk beschreven, de thuiskomst van Bibi en Filos. Vooral dat thuisbezorgd.nl. Nee, dat jullie niet meer terug willen met de vlieg-vogel kan ik me voorstellen. Dat is heel erg stressen voor dieren, lawaaierig en koud. Heel veel sterkte voor jullie allebei, maar dat gaat wel lukken denk ik. Vooral bij het Maria-mens! Welkom thuis!

  1. Kaliespeera (goedemiddag) mevrouw Marjolein dank u wel voor uw lieve katpliment.

   We zijn pootje voor pootje aan het wennen. We hebben nog een hoge kast ontdekt en nog een. Is dat even super. Het mooiste is nog dat Thuisbezorgd.nl op alle kasten onze hapjes wil brengen.

   Met een neusje en pootje van Bibi en Filos

 5. Hallo Bibi en Filos, doen jullie maar rustig aan. Sommige poezen hebben daar meer tijd voor nodig dan andere. Sam, waar ik mee samenwoon, was binnen dag gewend. Haar eerste nacht bij mij sliep ze al in mijn bed. Maar Kris die jaren geleden in mijn leven kwam en allang een ster is, deed er langer over.
  Jullie zijn goed terechtgekomen; houd ons op de hoogte, ik ben héél benieuwd hoe het jullie verder gaat.
  Groet van Kim & Sam

 6. Kaliespeera mevrouw Kim en Sam, wat knap van Sam om al zo snel in huis gewend te zijn. Dat klinkt als een relaxte poes. Gezellig op bed slapen, dat lijkt ons ook wel wat. Wie weet zit dat nog in het verschiet. En uw Kris, die nu een ster is, nam gewoon de tijd om het allemaal in eigen tempo te ontdekken. Het is allemaal goed, als je maar kan doen wat bij je past, zeggen ze hier.

  Volgende week vertellen we weer een stukje van ons avontuur. Leuk als jullie er dan weer bij kunnen zijn.

  Met neusje en pootje van Bibi en Filos

 7. Calimero Griekse furriendjes,

  Nooit zomaar alles direct geloven hoor. Ik moest ook heel erg wennen toen ik vanuit mijn schuilplaats buiten opeens een thuis zou hebben. Ik had geen idee wat een thuis was. Dat vond ik toen ook zo spannend en dacht dat het enge buiten misschien wel beter was. Dat kende ik tenminste.
  Supertof dat jullie elkaar bij de poot kunnen nemen in dit avontuur, Bibi en Filos.
  Ik was toen (alweer bijna een jaar geleden) zo blij dat ik in het huis dat ze opeens mijn thuis noemden een bekende kater van buiten zag. Hij is nu mijn grote broer Foppe en hij leert me alle fijne kneepjes van thuis zijn.

  Veel kattenkracht gewenst op jullie ontdekkingsreis door het huis.

  Koppie van Japie

 8. Yassou dappere Japie van de straat. Wat jij furtelt is ook een spannende ontdekkingsreis van een leven buiten naar binnen de muren. Dan weet je ook niet wat of hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

  Wij hebben steun aan elkaar, dat klopt. En jij kreeg gelukkig steun van je nu grote broer Foppe. Die kan jou toefluisteren hoe alles reilt en zeilt. En misschien kunnen wij elkaar ook nog eigen huis en tuin tips geven?

  Neusje van Bibi en pootje van Filos

Reacties zijn welkom