Bram doet weer een snektest

snektestLieve allemaal, wat is het fijn dat ik weer op de blog ben en dees wordt eefe onderbroken. Er is namelijk iets gebeurd. Onze liefe Oopa Floris heeft donderdag zijn koffertje gepakt naar Regenboogland.

Mij traane stoppe bijna niet meer en ik foel zo veel ferdriet met Loesje en Zus en mevrouw Karien en iedereen die van Oopa hield. Mij kop denk aan hun in dees tijd en ik geef kei veel kopjes voor steun en troost. Oopa was dement van ze eige en hij zei altijd Karel tege me. Voor hem ben ik nog steeds Karel en voor mij is Oopa Floris een winnaar, zoals hij dees zelf heeft geblogd. Wij gaan jouw nooit niet fergeete en fanavond swaai ik super hard.
Oopa, ik hoop dat je een feilige reis hebt gehad en dat je nu niet meer demenzie heb en dat je weer achter de tjikkies kan. Dag liefe Oopa Floris…

Staart

De blog gaat hier weer ferder.
Ik foel me vooral weer gewoon Bram die overal plat gekust wordt. Want zo gaat het nu. Mijn vrouw komt langs en dan is het meteen: ‘Brammie, kereltje… kom eens dat ik je pak’ en nu is het zo dat ik het kei leuk vind want mijn staart gaat meteen bibberen omdat ik zo blij ben. Als zij blij doet wordt ik dat ook!
Laatst liep ik op tafel en was ze aan mijn billen aan het plukken. Nou ja, aan mijn vacht dan. Dat was wegens dit warme weer. Mijn vacht gaat dan los zitten en mijn vrouw moet het dan perse volgens haar het eruit trekken of kammen. Plukken zegt ze dan. Ja ja, het was gewoon trekken. Het kriebelt wanneer ze dat doet en meestal loop ik weg. Mijn billen zijn prievee.

Sneks

Natuurlijk kreeg ik daarna wat lekkers want zo gaat hier. Eigenlijk ben ik een softie. Dat is wanneer je heel makkelijk bent en gefoelig en bijna alles toe laat. Van mijn vrouw en manspersoon kan ik het hebben. Van Ooma niet. Die wil teveel plukken zodat mijn billen kaal worden. Nou dat wil ik niet. Wat Ooma wel heel erg goed doet, is mij ferwenne.
Zo gaat ze altijd met mijn vrouw naar de Liedel (lidl) winkelen want daar hebben ze de lekkerste sneks. Vind ik dan he. Vooral de staafjes en de likwit sneks. Oh en de krunsj snoepjes ook. Die zijn ook kei lekker. En ze hebben alle soorten smaake. Ik krijg ineens een idee. Misschien moet ik de Liedel eens meelen met de fraag of ze ook muisjes verkopen of maken. Van die speel muisjes zoals Whiskas ze heeft. Dat zou helemaal fantasties zijn. Dan kan mijn vrouw of Ooma dees gewoon bij de Liedel halen.
Ik wil wel muis tester zijn. Dat je er in bijt en er mee speelt en dan zegt of het een goede muis is of niet. Dat ga ik doen! En als er een updeet komt, dan deel ik dat hier op de blog.

snektestSnektest

Nu gaan we naar het belangrijkste eigenlijk. Want dat vind ik zo. Het is een snektest omdat ik zo erg van snekken houd. Ik ben een echte boergondiejer. Ik eet bijna alles, het maakt me niet wat. In mijn folgende afontuur kreeg ik iets keihards. Dat is voor de volgende keer.
Dees keer kreeg ik een super zachte snek. Het is een likwitsnek van de Liedel en het merk heet Coshida. De staafjes met de likwit zitten in een doosje met allemaal verschillende smaken. Het staafje waar dees likwit snek in zit, is blauw met een vlekje geel en roze. De smaak die ik hier kreeg is kip met lever. Kip ken ik, maar lever nog niet. Toen ik de likwit snek in mijn bakje kreeg, had ik de kruimels van mijn vorige snek nog geeneens op. Het was mijn ontbijt, moes. Dat vind ik ook lekker. Mijn Ooma deed de likwit snek in mijn bakje en ik begon meteen te eten.

snektestSmaak

Het ruikt super lekker. Als eerst ruik ik kip want dat ken ik en daarnaast rook ik een ander geur. Het is een vlees geur en het ruikt lekker, maar ik kan nog niet in mijn kop plaatsen. Als ik de likwit snek in mijn bek krijg foel ik een zachte smaak op mijn tong. Ik smak en proef een zacht en een beetje een zoute vlees smaak. Ik smak nog eens en nu weet ik het zeker, het zachte is de lever. De lever smaakt dus zacht en een beetje zouter dan de kip. Kip is een zachte smaak wat zout ruikt maar niet zo zout smaakt.
Verder vind ik het super lekker als de likwit snek in mijn hele bek is. Dus een volle bek met smakspul. En dat samen met wat kruimels van de moes maakt het helemaal af. Ik wil alles in één keer in mijn bek hebben, veel smakken zodat ik overal de likwit snek proef en dan langzaam doorslikken zodat ik kei lang kan genieten van dees smaak. Van mij krijgt dees likwit snek een dikke 9 omdat ik zo blij ben. Een 10 is te veel wegens dat er maar een klein beetje in het staafje zit. Ik wil gewoon meer hebben.

Sterren

Dan is er nog een berichtje voor fanavond. Er zijn in Mawokko en Liebieje ineens keiveel sterren bij gekomen door een beefing en oferstroming. Een aarbeefing. Mij hart en kop denk aan iedereen in dees tijd. Fanavond doe ik een kaarsje ekstra en ik doe heel feel swaaie wegens dat sommige sterren nog bang zijn. En ik swaai foor iedereen die moeilijk weer heef en ook sterren hebben gekregen. Ik doe keihard maar keihard tetteren foor freede overal.
Ik hoop dat de Regenboogbrug nou eefe leeg blijft. Genoeg is genoeg. Liefe allemaal… een super zacht lief kopje van mij…

Liefe Oopa Floris, dank je wel dat je op de blog was met je mooie furhaale…

15 thoughts on “Bram doet weer een snektest

 1. Lieve Bram,

  hier ben ik eefe van mij eigen. Dank jou wel foor jou mooie letters en dattie snek test. Selluf ken ik die nie maar van mij hart weet ik, mij broer Oopa Floris was er gek op. Hij zei van ze eigen alteit dattie er soep van lust. Misschien gaa ik het nu ook proobeere want mij vrouw zeg Loes, jij heb nu heel feel ferwenne noodig.

  Dank jou wel van mij hart foor jou lieve woorde en jij weet, Oopa was jou vriend en hij heb faak gezeg, Loes ook van Karel en van Kees. Zo heb Oopa alteit heel feel friendjes gemaak.
  Dank jou wel Bram dattie alteit lief was foor Oopa,

  Loesje

  1. Hoi liefe Loes, heel veel steun kopjes van mij. Dees tijd is moeilijk voor iedereen maar speesjaal voor jouw, Zus en je vrouw. Misschien vinnie de soep nou wel lekker Loes. Anders eet ik het wel op.

   Oopa is speesjaal voor ons en ik denk foor iedereen. Hij mag nooit nie fergeete worre. Ik ga zo swaaie Loesje en dat doe ik dan keihard dattie weet: daar zijn ze!!

   zacht neusje Loesje

 2. Lieve Brammiesaurus, ook mijn hartje is gebjooksse omdat Oopa Floris er niet meer is. Hier gaan we ook kaarsje branden en vanavond tetteren we heel speciaal met alle woordjes van Oopa en we sturen hartjes mee die sijn voor iedereen.

  Ik wilsse sjijfjes dat natuurlijk weet ik dat jij een mooie lieve en gefoelige katerman bensse het keistoer dat je toch ons je snek test wilde delen.
  De snek wij kensse hem en wij finsse ook hij is heerlijk maar feel te klein.
  Lieve Brammie ik stuur jou eksja knuffels toe en mega koesjes en ik wil nog segge jij bensse mijn allerliefste Bjammiesaurus en ik finsse jou kei lief.
  Jafita

  1. Lieve Jafita, ik kom je zo ophalen dat we naar je Brammiesourus gaan, ik heb allemaal snekkies en een paraasol bij me!, en voor jau en Milamuis heb ik zachte kussentjes erbij, tot zo!

  2. Mij liefe Jafita, mij kop heb zofeel traane gehad met Oopa, wij thuis gaan hem ook kei erg misse. Ik doe mee met de hartjes dattie weet dat is van ons voor hem.

   Dank jou wel mij liefe Jafita-meis, mij spaggettie freeter, heel veel neusjes en likes en koes koes voor jouw en dat je zo liefe furkeer ben. Jij ben de liefste Jafita!! XXX van jou katermans

 3. Heeee lieve Brammievlinderleeuw, wat ben je toch een liefe gefoelige jongen, daarom ben je ook mijn leeuwtje, want als je zacht durft te zijn ben je pas echt sterk!, wat een boel ferdriet is er hè, ver weg en ook dichtbij, voor Oopa Floris, het is zo moeilijk voor Mevrouw Loes, Loes en Zusje, en ik stuur ze SAMEN met jau heeeeeeel veel ekstralieve kopjes om ze te troosten, en ik zwaai fanafond naar Oopa, om te laten weten dat we hem nooit fergeten!, dankjewel dat je zulke mooie woorden voor Oopa hebt gemaakt, en ook voor alle sterren die er bij zijn gekomen met die beefing en die oferstrooming, ik probeer aan iedereen te denken en ze troost te sturen, en ik steek net als jij een kaarsje aan, eentje voor Oopa en eentje voor alle sterren, Brammie je bent de allerbeste Mienister van Gefoelige Saake!, en wordt jij ook altijd aan je billen geplukt?, hier doet mijn vrouw dat altijd bij mij, maar ik find het niet erg, alleen soms als ik het druk heb wil ik het niet, en wat een heerlijke snek heb je getest!, die lust ik ook wel denk ik, ik ga mijn mensen fragen of ze die ook willen kopen!, lieve 🦋🦁 ik ga zo Jafita ophalen en dan komen we naar jau toe, roep jij mijn Milamuis vast?, ik heb een grote tas vol snekkies bij me, en een paraasol dat we lekker in de schaaduw kunnen liggen doeselen, tot zo!, heeeeeeeeeeel veel neusjes van je Kevermans!!!, en ook lieve kopjes voor je vrouw!!

  1. Keeeevermans!! Daar ben je! Het is kei ferdrietig van Oopa. Dat maakt ons allemaal saame speesjaal Kever want wij houwe allemaal van elkaar. Hoe je eruit ziet maakt niet uit. Leefe is leefe, en sterren zijn mooie sterren waar dan ook. Je heb een waar woordje gettetterd liefe Kever over dat je aan iedereen denk en dat wij Oopa nooit nie gaan fergeete.

   Zullen we met z’n alle swaaie, tetteren en dan ook nog snekken? Oopa houd net als ons van soepjes en likwit sneks. Trudi ook! Wat vind Bolle lekker en Muzette en alle ander sterren? We zetten het gewoon klaar en dan mag iedereen koome!

   Kom liefe Kever, mij friend furkeer… we gaan met zn alle saame… saame zijn we één ooferal!!

   1. O wat kan je dat toch mooi zeggen lieve vlinder!, zullen we gewoon allemaal ferrschillende sneks neerzetten, dan is er voor iedereen iets lekkers!, en dan gaan wij hier met zijn allen SAMEN zwaaien!, zachte neusjes zo van tip tip tip voor jau van mij!

    1. Oooo ..dat is zooo heel erg speesjaal zo van tip tip tip… dan doe ik heel foorzichtig met mijn poot naar jouw zo van tap tap tap…

     Jaaaaa goed idee, allemaal lekkers!! Saame snekken en swaaien…

     1. Dankjewel van tap tap tap lieve 🦋🦁!!

 4. Lieve Bram, wat heb je mooi geschreven over onze lieve Oopa Floris die een prachtige ster is geworden . Hij wordt nu al zo vreselijk gemist door alle vriendjes en hun mensen. Hij laat een grote lege plek achter. Wat hebben wij van hem genoten. Vanavond gaan we ekstra lang zwaaien en tetteren. Pasa is errug geïnteresseerd in de snek van de Liedel en hij wil dat ik die ook voor hem ga koope. Dat zal ik doen, Pasa is een snoeper en een lekkere eter. Wij zwaaien vanavond ook voor alle slachtoffers van de rampen op de wereld. Lieve kopjes en knuffels van troos, ook voor jouw mensen.

  1. Hoi liefe Ina en Pasa, oh nou moet ik eefe ekskuus maake, ik dacht dat Pasa een poesedame was… nou foel ik me bloose.. sorry Pasa!!

   Iedereen zo ferdrietig en dat mag. Ferdriet is ook zeggen van: wij hebben alleen maar liefde voor jou en nou dat jou lijf op is, mag je straale..

   Ik hoop dat Pasa het een kei lekkere snek vind en ik lees het graag Mevrouw Ina. Misschien bij de volgende blog..

   Zachte troos kopjes ook voor jullie

 5. Lieve Bram,

  Vind het zo super mooi wat je over Oopa Floris heb geschreven, hij is nu een mooie ster geworden.
  En wat zal hij schitteren over de regenboogbrug, dat weet ik zeker.
  We gaan Oopa Floris enorm missen, en net als jij ga ik vanavond naar hem zwaaien.

  Je hebt ook weer een sneck test gedaan wat goed van jou, en hij is met een dikke 9 ook nog eens goedgekeurd.
  Vind het trouwens een goed idee dat je de Liedl gaat mailen, wie weet krijg je wel korting op de snecks die je nog gaat testen.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, wat koel dat je er weer bent! Oopa straalt prachtig! Hij is de mooiste ster en ik ga zo swaaie en een kaarsje aandoen.

   Eet jij ook sneks van de Liedel? Die zijn zo super lekker, dat smakt zo lekker in je bek weg.

   Folgenne week doe ik updeets geefe over de Liedel meel.

   Zacht kopje voor jou Tommy en je mensen

Reacties zijn welkom