Waarom ik nog steeds aan het bij-koome ben

bijkoomeOp mijn feesboek zag ik dat al mijn vrienden weer gewoon konden eete, toen het keihete weg was. Maar eerlijk waar, ik foel het nog van binnen. En mijn vrouw keek naar mij en ze zei Bertje-toch.

Waaien

Het was een moeilijke tijd toen het kei-hete er was. Thuis begonnen we vroeger aan de dag wegens dat er dan ng koele lucht door het raam kwam. En als het hete kwam, dan moest het raam dicht en de waaidingen gingen aan en ik lag ertussen op mijn matje, zo had ik dat waaien in mijn vagt.
Eete was best moeilijk. Ik at steeds minder. Brokjes in de nacht eete wat ik alteit lekker vindt dat lukte nou minder. En ik ben daardoor magerder dan erfoor en ik was net weer dikker toen het kei-heete kwam.

Gezond

Dus nou moet ik bij-koome, ook voor mijn geestelijk gezond. Dat ik weer fertrouw dat ik kan eete en dat ik weer gemakkelijker dingen durf. En dat ik weer foel, ja, ik ben Bert en ik doe dingen in mijn leefe.
Eete is mijn baasis, dat zegt mijn vrouw ook, en Tiga van de Haagse Katers zei dat ik Ferwenhappies moest eete, die zijn klein en lekker dus niet op een groot bord, en dat probeer ik dus ook.

Wat helpt

Wat mij ook helpt bij het bij-koome dat is:

 •  eefe wat anders dan gewoon eete, ik heb nou iets dat heet stoofpotje, wat het is smap ik niet maar het is lekker en ik eet alles
 • rustig liggen en nadenken over de dingen die gebeuren, dat Oopa Floris nou een ster is en hoe dat is voor Loesje thuis
 • ook krijg ik andere brokjes voor de nacht, ik heb al wat op het is best lekker
 • na aaien wil ik eete, dus ik krijg wat meer knuffels en dan ga ik weer meer eete
 •  rustig saame eete helpt mij ook en dat ik niks moet dus dat mijn vrouw fertrouwt dat ik weer ga eete dan is het gemakkelijker

En ik mag er ook langer ofer doen ofer het bij-koome, dus dat geeft mij ook rust van binnen. Het kei-heet was heel moeilijk en nou het weg is, nou is het leefe weer gewoner, maar toch anders.

12 thoughts on “Waarom ik nog steeds aan het bij-koome ben

 1. Lieve Bert,

  hier is jou Loesje en ik wil zegge. Leefe is nu moeiluk maar jou eigen fergeete doe ik nooit nie. Mij vrouw zeg ook, Loes het is belangrijk dattie met jou Bert kontak maak. En dattie meeleef en steun geef.
  Saame kan wij meer Bert. Wij doe dinge op onse eigen tijd en wij steun elkaar en geef troos. Dattie foel in jou hart jij ben nooit nie alleen want verkering gaa alteit door.
  Van mij hart hoop ik dattie nu meer rust heb foor eete. Mij broer Oopa Floris heb gissere ook nog ferwenhapjes op ge-eete. Ferwenhapjes kan alteit Bert en mij vrouw doe ons nu ook ferwenne. Maar wij heb ook onse eigen tijd noodig.
  Soms is leefe op soek naar ze niewe houfast Bert, maar wij heb elkaar… Dat is belangrijk,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje ik kan jou houfast zijn zoolang je me noodig hebt en het is ook goed foor eefe, tot je thuis weer foelt dit is het nieuwe gewoon en hier kan ik wat mee. Ik heb al weer wat brokjes op dus het bijkoome lukt. Het is waar saame kunnen we meer en ook en fooral als de dag raar en moeiljk is,
   je Bertje

 2. Hoi Bert,

  Wat een verdrietig nieuws dat Oopa Floris een ster is geworden hé, ik schrok er van.
  En dat maakt het leven soms zo moeilijk, net als het warme weer.
  Dan eet je minder en wil je liever niks anders doen dan maar liggen voor de woei woei ding.
  Ik vond het ook lastig met eten hoor net als jij, nu het minder warm is gaat het wel weer.
  Maar snap dat het voor jou nog lastig is, maar alles op zijn tijd hoor Bert.
  Weet zeker dat het goed komt, doe rustig aan en neem de tijd voor het eten.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy het is alteit opeens als een van ons een ster wordt maakt niet uit hoe oud je bent of hoe jong, ik find het steeds moeilijk maar ik weet ook wat Bolle zei van als je leef-tijd op is dan is het op,

   pootjes
   Bertje

 3. Heee lieve Bert, ik snap heel goed dat je moet bijkomen, want het was echt keiheet, ik was zelf ook een beetje van de leg ervan, en ik hau juist van troopies!, nau wordt het nog efentjes een paar daagen warm, maar niet heel erg, dus ik hoop dat je goed kan blijfen eeten, want dat is belangrijk, dan blijf je sterk in je lijf en je hoofd, en Loes heeft je nau noodig, maar wij allemaal hebbem jau noodig, omdat je onze vriend bent!, ferwenhapjes klinkt heel goed, die wil ik ook wel maar mijn vrouw roept Fergeet het maar!, erg hè?,maar ik ben blij dat jij ze wel krijgt want jij hebt ze noodig, het is heel ferdrietig dat Oopa nau een ster is geworden, dat is moeilijk, maar we zijn SAMEN, en SAMEN staan we om Loes en Zus en hun vrouw heen, en ik stuur jau hele lieve zachte kopjes Bert, dat je weer makkelijker kan eeten!, ze zijn van Kever!!

  1. hoi liefe Kever, warm is fijn maar troopies eerlijk waar dat is te moeilijk foor mij, misschien ook wegens dat ik 16 ben en groot en dat mijn vagt dik is dat lan allemaal. Maar ik ben er nog en ik blijf ook als het eefe kan. Ik krijg nou lekker eete en ik mag elke keer uit de badkamer drinken en ik foel me nou best goed en ik hoop dat Loesje steun aan me heeft dat fooral!!
   pootjes
   Bertje

 4. Dag oom Bert.
  Tropies was niet leuk.Op onse dag hadde we geeneens trek in lekkere knabbeltjes….
  Wel kreege we eksta soepjes en andere lekkere dingen.
  En scullery girl fond ut niet goed dat we in de middag naar onse buitenkamer ginge.
  Ze deed de deur dan dich omdat de son er dan fol op schijne deed.
  Gelukkug is ut nu beter en luste we alles alleen de pillies find Aiydan niet lekker…..die hep hij nog fan dat ze een po-liep uit se neusie gehaal hadde.
  Maar hij krijg wel lekkere kaasiepasta daarna.
  Oom Bert ut is so furrdrietig dat Oopa Floris naar ze Regenboog brug ging.
  Scullery girl moes ervan huile .
  Oopa Floris was onse groote voorbeeld.We hadde graag nog sofeel wille leere fan hem….
  Nu gaane we fan andere oudere katers leere hoe alles moet.
  Wij geef u en uwes frau,en OverGrootOoma Loesje en haar familie heel feel troos kopjes.
  🐾🐾🐾🐾fan Rannoch en Aiydan.

  1. hoi Rannoch en Aiydan, ja het is een grote ferandering, oopa Floris was de oudste van ons allemaal en nou opeens is Oopa een ster geworden. Zo gaat het alteit, iemand wordt een ster en zelf foel je het is te vroeg. Maar jullie zijn jonge katerjongens en er zijn heel feel oudere katermannen van wie je iets kunt leren.
   pootjes
   Oom Bert

 5. Lieve Bert, het is loogies dat je moet bijkomen van alles. Van het erge troopies en van het heengaan van onze lieve Oopa , die nu een mooie grote ster is. Gelukkig hep je feel steun van je lieve frau, die je heerlijke furwenhapjes geeft en andere lekkere brokjes. En het Saame zijn is zo belangrijk. Dat heeft Bolle ons geleerd. Er is ook nog het verdriet om het heengaan van Oopa Floris, jij bent zo’n steun en toeverlaat voor jouw grote liefde Loesje , Zusje en hun frau. En Loesje is voor jou ook een grote steun, jullie zijn ook SAAME. En wij, al jullie vriendjes en dinnetjes en hun mensen, wij staan om jullie heen, hand in hand, poot in poot, poot in hand, als steun en troos. Je zult zien dat alles weer in orde komt liefe Bertje . Binnenkort hep je weer meer vlees op jouw ribbetjes. Troosknuffels van ons, Ina, Pasa en Floortje sterretje.

  1. lieve Ina en Pasa en Floortje die een ster is, ik kon gelukkig alweer brokjes eete, die zijn het belangrijkste zegt mijn vrouw, en nou ook Oopa Floris een ster is nou is eete belangrijk dan kan ik sterk blijfe voor Loesje!!
   pootjes
   Bertje

 6. Liefe Ome Bert,
  Fan Tiga moest ik fraage of dat de Ferwenhapjes hebbe geholpe en of te dat U weer fertrauwe heef in eete en leefe weeges het is noodeg foor Tante Loesje dat U der wel kan onder-steune. Deese tijden sijn moeielukke tijde maar in deese tijde moete we mekaar onder-steune seg Mama. Tiga knik ook fan JA. Hij wil effe niet praate weeges se fisjemensefrent segtie.
  Liefs fan Leootje en ook fan Tiga natuurlijk en fan Chester en fan Simon

  1. liefe Leootje, ja die hapjes hebben geholpen ik wilde meer en toen wees mijn vrouw naar mijn brokjes en zo is het gekomen dat ik die weer kon eete en nou ben ik daar alweer een beetje aan gewend. Dus Tiga heeft heel goed adfies gegeven en ik dank julliewel foor de steun,
   Ome Bert

Reacties zijn welkom