Binnenkater en de kou (ik voel het toch)

binnenkater Ik ben een binnenkater (en heel gelukkig ook) maar ik voel het toch. Dat het buiten anders is.

De zon schijnt wel maar niet zo warm als anders. Dat vind ik stom.

Binnen

Mensen denken vaak dat als je een binnenkater bent, je eigenlijk geen echte kater meer bent. Dus dat je niks merkt van hoe het buiten is. Dat je helemaal niet meer oer bent, dat je alleen wil bankhangen en knuffelen en snacken.
Nou zo is dat natuurlijk niet.
Ik vind het binnen superfijn omdat ik daar veilig ben, maar ik ben en blijf een dier met gevoelens. Dus ik voel dat het kouder is. Mijn wintervacht lijkt wel dikker.

Warm

Ik verlang nou ook meer naar knuffels en ik wil ook graag onder een dekentje liggen. Voor de helft want anders vind ik het te moeilijk. Ja, dan heb ik dat weer. Die angstklachten komen van vroeger dat ik het moeilijk had. Mijn vrouw zegt dat zoiets komt en gaat en op den duur wegblijft en dat niemand weet wanneer het op den duur is. Dan maar half onder het dekentje. Extra warm is nou superfijn.

Zon

Soms ga ik in de vensterbank zitten, met mijn hele vacht in de zon. Dan voel ik warmte en dan ontspan ik. En toch eerlijk waar, ik vind het niet zo fijn als anders.  Want er komt toch iets van kou in mijn vacht erbij. Als ik dat voel, hop ik snel uit de vensterbank, en hup, op mijn kussen op de bank. Lekker liggen en slapen, dat is gezellig.

Winterslaap

Mijn vrouw zei dat ik best een winterslaap mocht gaan houden en dat zij dan voor alles zou zorgen. Dan kon ik slapen en als ik wakker werd dan was het zomer. Serieus leuk!! Maar ik doe het niet. Want ik wil ook knuffels en naar de straat kijken en van alles doen. Ik vind de dagen leuk. Maar wel koud.

7 gedachten over “Binnenkater en de kou (ik voel het toch)

 1. Hallo Bert,

  Klopt helemaal wat je miauwt hoor. Dit heb ik ook. Al is de verwarming aan en het zonnetje schijnt dan heb ik veel meer mijn bontjas uit staan, net alsof ik schubjes heb als een vis. Maar dat doe ik om meer warmte te krijgen en vast te houden. Jij schrijft wel steeds dat je zo graag en veel slaapt, maar dat doen wij katten/poezen allemaal. Zo verliezen wij minder energie. Kijk dat is nou ook de oer in ons. Als wij buiten moeten leven is er nu ook minder te eten voor ons, de muizen blijven warm in hun holletje en de vogels zijn ook allemaal op beschutte plekjes. Ja ik ben toch wel anders dan jij, want als het enig sinds kan en het niet al te koud is wil ik wel graag even en op het balkon. Even mijn neus in de frisse wind en dan vlug weer naar binnen rennen. Vrouwtje zegt dat als je een buiten kater bent je wel meer kou kan hebben maar niet al te veel, want wij koelen veel te snel af en worden dan ziek. Wat erg is het dat er nu zoveel zwerfdieren buiten moeten zijn. Er zijn natuurlijk ook veel mensen die die dieren dan wat te eten geven en een beschermd warm holletje, maar niet ieder dier heeft het geluk om dit te krijgen. Er komen wel veel oproepen voor de mensen om aan deze dieren te denken en hen te helpen. Nou voor jou en mij ben ik blij dat we van het buiten leven zijn bevrijd.
  Nu moet ik weer stoppen en weer tot morgen hoor, vrouwtje gaat werken en hapjes voor mij verdienen zegt ze. Prima ga ik in die tijd tot ze terug is lekker een grote slaap doen.
  Jij een fijne en warme dag met vrouwtje en knuffie van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dat van de dieren buiten voelen mijn vrouw en ik ook. Dat is het moeilijkste aan de kou. Mijn vrouw wordt dan emo. Konden we maar iets bedenken waardoor elk dier een veilig thuis had Jip. Dan deden we dat. Jij en ik weten hoe fijn een eigen thuis is dus dat gun je elk ander dier vanzelf!! je vriend Bertje

 2. Lieve Bertje,

  Jaja ,de winter duurt maar voort he.

  Maar goed dat je heerlijk binnen kunt zitten met het vrouwtje,gezellig ,lekker warm.

  Merk dat mijn Kitty het ook voelt hoor,die kou,want ze komt nu In de nacht lekker op bed slapen en ze blijft heel de nacht lekker liggen tot het ochtend is en tijd voor haar eten!

  Vind ik wel gezellig,ligt ze lekker op haar eigen dekentje en warm tegen mij aan.

  1. Wat leuk dat Kitty ook de warmte en de gezelligheid zoekt, ik heb vannacht ook op bed geslapen, de heeele nacht!!

 3. Hoi Bertje, ik vind je hartstikke oer, hoor! En je hebt een prachtige bontjas. Ik wil graag iedere dag even een fris neusje halen en mag dan in de serre en op de oprit lekker rondscharrelen. Meestal moet mijn vrouw me roepen voor ik naar binnen ga. Maar vandaag stond ik al heel gauw weer binnen en moest mijn vrouw lachen.
  Zeker te koud naar je zin hè zei ze.
  Nu lig ik lekker in mijn mandje op de vensterbank, boven de centrale verwarming.
  Die winterslaap lijkt me wel wat😸
  Dag Bertje, fijne dag,
  Fietje

  1. hoi Fietje, dat je zelfs met de kou naar buiten gaat vind ik superstoer van je, en je bent nog zo jong. Volgens mij ga je een hele stoere poezevrouw worden. Bertje

 4. Voor de zwerfdieren vinden wij het erg Bert. Bij Ed op zijn werk zijn er 3 zwerfkatten die iedere dag eten krijgen en ook van o.a Ed. Vandaag heeft hij 3 dozen meegenomen en ik heb dekentjes meegegeven. Ze hebben een afdakje en wat ze nu doen is onder de bussen gaan leggen als ze net binnen komen. Het zielige vinden wij dat je ze niet kunt vangen. Ze krijgen wel de jaarlijkse inenting maar moeten dan gevangen worden.De man heeft het geprobeerd maar ze willen niet binnen wonen. Dus behalve Ed en de man zorgen gelukkig veel mensen voor ze. Ze zijn helaas schuw dus heel af en toe zie je ze. Maar aaien of knuffel geven is er helaas niet bij. Wij zelf hebben weinig last van de kou en mijn vrouwtje vond ons vanmorgen raar. Haar slaapkamer is koud en het raam staat overdag altijd open, maar ze ging het bed verschonen. En het bed verschonen Bert is helpen en we wilde op bed gaan liggen, en toen moesten we de slaapkamer uit. En eerlijk Bert binnen in de woonkamer was het toch lekker warm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *