Larry heeft even geen zin in muizen

  Hier is de Twitter van Larry the Cat. Hij woont en werkt in Downing Street nummer 10, waar de Britse minister-president woont. Larry is de laatste tijd weer extra in het nieuws.

Larry (11 jaar) is aangesteld als Chief Mouser, dus als de opperbaas van het muizen vangen. Klinkt goed. Op zich.

Mysterie

De laatste tijd vangt Larry geen muizen. Waarom, weet niemand. Muizen zijn er genoeg, daar ligt het niet aan. Hij kan het nog steeds, hij hoeft misschien maar een enkel pootje uit te steken om Downing Street weer wat veiliger te maken, maar hij doet het niet. In de kranten verschijnen artikelen over het mysterie. Niemand begrijpt het.

Gevolgen

Dat Larry zijn werk niet meer doet, heeft gevolgen. Anderen moeten het van hem overnemen. Larry slaapt intussen veel op straat of hij vecht met andere katten. Misschien heeft hij wel ontslag genomen zonder dat iemand het wist. Of hij is in superkater-training, om straks dubbel zo sterk terug te keren.

Wat Larry ook doet, is in het huis aan Downing Street goed rondkijken naar hapjes die hij zou kunnen eten. Lunches van ambtenaren die even zijn achtergelaten, beschouwt hij als aanbod. Er zijn inmiddels regels uitgevaardigd over omgaan met eten op het werk.

Tactiek

Larry intussen lijkt de tijd van zijn leven te hebben. Lekker doen wat hij zelf wil, wanneer hij het wil.  Ofwel hij denkt over een nieuwe tactiek om muizen te vangen, ofwel hij is gewoon met vakantie. En dat mag best.

Hij kwam uit het asiel naar Nummer Tien speciaal omdat hij zo goed muizen kon vangen. Daar was hij aanvankelijk druk mee en daarvoor werd hij geprezen. Maar ja. Dat is wat mensen ervan vinden. Wat Larry er zelf van denkt, maakt hij duidelijk door wat hij doet. En dat is duidelijk: op straat heeft hij het veel leuker.

 

(bron: mirror.co.uk)

2 thoughts on “Larry heeft even geen zin in muizen

 1. Hallo Bert,

  Ik zou ook wel eens een vakantie inlassen hoor, als je altijd zo hard moet werken, nou daar wordt je tocht moe van.
  Nu zegt vrouwtje dat Larry misschien wel ziek is. Hij maakt ruzie met andere en doet niks anders dan luieren.
  Als wij ziek zijn verbergen wij dat voor mensen want anders hoor je er niet meer bij, maar door pijn in je lijf wordt je wel heel knorrig en ga je heel lui doen.
  Dus ons advies als ze het nog niet gedaan hebben, even naar de dierendokter om te kijken of er niks met hem aan de hand is en dan pas gaan oordelen over andere dingen.

  Zo Bert het is een klein stukje vandaag maar ik kreeg niet meer tijd van vrouwtje, ze gaat werken en je weet dan zet ze de laptop uit. Eigenlijk wel jammer, want dat kon ik ook leuke dingen gaan doen.

  Fijne dag hoor en knuf van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, hopelijk is Larry niet ziek, maar als het zo is dan gaat hij vast snel naar de dokter want het hele land daar let op hem!! poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *