Als je thuis moet oefenen en je hebt geen zin

oefenen

Wat ik nou thuis heb, dat heb ik weer! Mijn vrouw wil met mij oefenen. Ze tilt me soms op dat is treening zegt ze. En ik moet weer oefenen met onder een dekentje liggen.

Ik zeg het altijd omdat het waar is, als je samenwoont dan doe je dingen voor elkaar. Maar serieus waar ik snap het niet altijd. Neem nou dat optillen.

Optillen

Gisteren stond ik gewoon even in de kamer en ik dacht na of ik in de vensterbank de straat ging controleren of dat eerst een dutje ging doen. En toen opeens had ik aan beide kanten een hand op mijn lichaam en hop daar ging ik de lucht in en toen hield mijn vrouw me tegen haar aan, ik hing in haar armen en en kon haar hart voelen kloppen. Nou zij vast ook mijn hart want ik was heel erg geschrokken. Ze zette me weer terug op het tapijt en zei: “Dat is treening Bert, voor als je weer naar de dokter moet.”
Ik keek even terug. Wegens dat het duidelijk moet zijn dat ik niet zomaar opgetild kan worden en ook dat ik niet naar een dokter ga, die komt toch hier thuis en eigenlijk heb ik dat ook liever niet.
Ze aaide me. Dan weet je als huiskaterman: de treening is nog niet afgelast.

Dekentje

Nou dus ook dat dekentje. Op de foto lig ik er half onder en ik lig maar meer ook niet. Ik hou het vol. Dus echt ontspannen en fijn is een ander gefoel. Het moest opeens wegens dat het warme weer weg was en het werd kouder en mijn vrouw vind het lief als ik onder een deken lig.
Ja en ik ben dan een zachte jongen die gewoon meedoet.
Even.
Na de foto ben ik onder de deken uit gegaan.
Het is eng, een deken op me. Ik foel dat ik vast zit en dat is onveilig en dan ben ik gespannen en dan wil ik weg. Dat is iets van froeger. Misschien heb ik een traumaa.
Heel erg soms foel ik dat een deken fijn kan zijn. Alleen meestal niet.

Wat ik niet snap is dat oefenen. Een gewone dag is fijn en goed dus dan zeg ik niks meer aan doen, gewoon is het beste. En dan komt ze weer met iets.

14 thoughts on “Als je thuis moet oefenen en je hebt geen zin

 1. Hajooooo oompie
  Ooooh heppuwes daar ook een heekel aan asse uwes oppetilt wor? Wat hep dat foor nut!! Mij mense heppe er selluf foor sorgt datte ik daar een hekel aan hep kjeeg. Se tilte ooma’s catoo en katrien nooit op ommedat se dat nooit weuk fonne. En toen deeje se het dus ook nooit bij mij. En nau haat ikke het.
  Maar oompie, onner een dekentje wigge kan sons wekker sijn hoor. Asse ik met frauw oppe bank frij gaat se soms onner dekentje ligge. En dan kom ik naas frauw ligge. Dan leg se een dekentje oofer me. Dan kanne awween nog me koppie sien. En dan falle we in sjaap hihihi.
  WEKKERRRRR hihihi

 2. Hai Bert. Erg is dat optillen he! Ik wil dat ook niet. Jij blijft nog rustig, ik ga gewoon krabben en bijten. Nou, dan word je wel weer op de grond gezet hoor! Onder een dekentje vind ik wel fijn. Gezellig samen met frau slapen.

  Pootje van mij en een fijne dag!

 3. Hoi Bert, Kruimel en Bas en Bikkel vinden optillen ook niet zo fijn. Heel soms mag onze vrouw Kruimel en Bikkel even optillen om een knuffel te geven. Maar bij Bas lukt dat echt niet, Bas komt ook nooit op schoot , hij ligt alleen maar in mandjes. Zo bang is hij nog. Zo zielig want af en toe knuffelen en kroelen met onze vrouw is superfijn. Onze vrouw gaat dan maar naast Bas zitten en aait en knuffelt hem dan zo, dat vindt hij wel fijn hoor. Onze vrouw oefent ook maar niet meer met hem, want hij werd alleen maar banger. Hij mag lekker zijn zoals hij is.
  Onder een dekentje liggen doen we niet vaak, maar op een deken liggen vinden we wel super.
  Soms vinden we allemaal weer iets anders fijn.
  Fijne dag Bert, en knuffels en pootjes van ons allemaal

  1. Bas is een beetje als ik, wegens dat ik ook nooit op schoot ga.Mijn vrouw legt een arm om mij heen en zo krijg ik knuffels, of we liggen bij elkaar. Het is alleen fijn als je je veilig voelt presies wat Bas dus heeft dat hij mag zijn zoals hij is. En soms kun je dan oefenen en soms kan het helemaal niet, zoals nou dus met Bas. Dan foelt hij zich vast goed en jullie hebben dan ook meer rust thuis dat is ook fijn,
   pootjes van mij
   Bertje

 4. Goedemorgen lieve Bert, oh, jij vindt optillen ook niet fijn, Floortje ook niet hoor. Ik probeer het wel eens, dan blijft ze heel even rustig zitten, maar al snel worstelt ze om weg te komen. En onder een dekentje liggen vindt zij ook niets, wel op een dekentje, of op het dekbed. Zo is iedereen anders lieverd. Fijne dag nog en Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje wat knap dat Floortje het dan toch even toelaat en dat ze het dan genoeg vindt. Floortje kan ook goed voor zichzelf opkomen dus en ik ben niet de enige die onder een dekentje niks vindt!!
   pootjes van mij
   Bertje

 5. Hallo Bert,
  Oefenen en leren om iets fijn te gaan vinden is super moeilijk. Maar soms begrijp ik het wel, zo met dat optillen, want als er iets iets waarom ze jou moet optillen dan zorgt vrouwtje ervoor dat jij weet wat er aan de poot is en je niet angstig hoeft te zijn. Met mijn vriendjes Joeri en Boris moest vrouwtje ook met hele kleine stapjes hen aan veel dingen laten wennen en zo ook die grote nare rugzak leeg te maken. Ik snapper wel waarom jij liever niet onder een dekentje ligt, voor mij en veel vriendjes is het wel fijn, het is lekker warm en geeft een veilig gevoel, maar jij hebt wat meegemaakt in je straatleven en alles waar jij maar onder zit en waarschijnlijk ook in een kleine ruimte zoals een doos geeft angst omdat jij dan ervaart dat je opgesloten zit en er niet meer weg kan. Maar Bert altijd zal jouw vrouwtje je helpen en er voor zorgen dat het nooit gebeurt. Vertrouw haar maar want ze houd heel veel van jou. Doe jij alles maar in je eigen tempo en wil je het niet is het vast ook goed. Doe nu maar zorgen dat die nare vogels weggaan in de straat en ik stuur jou zonnetje om van te gaan genieten, ikke heb al veel gebakken hoor. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ik was net klaar met eten en toen WEER die foguls en ik weer kijken en doen en nu zijn ze weg. Maar je hebt op mijn Feesboek gezien dat ik best waakzaam kan zijn als het oer in me wakker is. Misschien had Boris wel dezelfde erfaring als ik dat je je vrij wil voelen maar ook thuis en gezellig en samen dus ja hoe moet dat tegelijk. Vandaag hoefde ik nergens mee te oefenen en voorlopig doe ik wat Bolle zegt even meedoen en dan klaar.
   Dankjwel voor je steun Jip.
   Pootje van je vriend
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  bennie oppetilt door jou vrouw? Oooh mij hart schrik erfan. Van mij diepe selluf weet ik, jij wil nie door jou lugt fliege. Van mij eigen vin ik optille niks aan. Mij vrouw doe het heel soms. Assie ze eigen nie kan beheerse. Zij zeg dattie dan ze aanval van liefde krijg. En soms zettie mij eigen boofe op mij aanregt Bert, assie mij oog schoon ga maake. Maar zij doe mij wel eers knuffele en zij zeg alles is goed Loes en jij doe het zo goed van jou eigen. Maar jij sta wel inees boofe op jou aanregt.
  Onder mij deeken hoef ook nie foor mij eigen. Jij wil jou vrouw toch in ze gaate houwe want jij weet het nooit…
  Mij erfaring is dattiie liefer gewoon op mij grond blijf staan. Jij til jou vrouw toch ook nie op met jou poote…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ja, als je vrouw het eerst zegt dan is het misschien anders maar toch ook eng dat je in de knuffel zit en dan op het aanregt. Ik durf daar niet op wegens dat het te hoog is. Mijn vrouw had geeneens een aanval van liefde het was gewoon mij de lucht in tillen ik snapte het noet en nog niet. Dat zijn best moeilijke dingen van samenwonen. Gewoon op de grond wat je zegt is echt het beste,
   je Bertje

 7. Hoi lieve Bert, zeker weten is optillen heel erg eng! Ik wil dat ook persee niet. Ik heb vier stevige pooten gekregen, en geen fleugels. Dus dat betekent dat ik LOOP en niet FLIEG!
  Mijn mensen tillen me heel af en toe op, maar ik ga altijd meteen zwemmen met mijn benen. En trappelen en friemelen.
  Wat ik nog het minste erg vind is als mijn vrouw me optilt en haar hand onder mijn bips houdt, en dat ik rechtop tegen haar aan zit, met mijn voorpoten over haar schouder. Maar liever niet!
  Dekentjes vind ik superstom, ik wil het NIET!!!! Ik heb superveel haren, dan hoef je toch geen deken?
  Maar ja, je weet: vrouwen zijn ijgenweis.
  Mijn tip is: tien sekonden meedoen, en dan weer gewoon je eigen ding doen. Iedereen blij!
  Lieve kopjes vanaf de grond van Bolle.

  1. hoi Bolle jij zegt het presies zoals het is over dekentjes. En wat een goede tip van die tien sekonden. Ik weet alleen niet goed wanneer de tijd dan begint en ik schrok best opeens zo de lucht in met het optillen. Ik heb geen fleugels dat weet ik zeker anders foelde ik ze wel.
   kopje vanaf het tapijt,
   Bertje

 8. Bert je hebt gelijk dat optillen heeft geen nut en is ook echt niet leuk!!!!!
  En onder een dekentje geduwd worden hoeft voor ons ook niet!!! Als we willen gaan we er zelf wel onder liggen!
  Maar onze Tica vind het heerlijk om opgepakt te worden door onze vrouw.
  Zij gaat dan met haar kop op vrouws schouder liggen en knuffelt erop los.
  En als het koud is laat zij zich lekker onder een dekentje duwen……..alleen haar kop zie je dan nog en dan gaat ze slapen!!!!!
  En voor de rest van ons is “gewoon” ook het beste en fijnste.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat is fijn voor jullie vrouw dat Tica het wel fijn vindt. Dan heeft ze toch iemand om dat soort dingen mee te doen. Ik zie weleens op Feesboek hoe zoiets dan gaat maar het is echt heel perzoonlijk je wil het of niet en een vrouw wil het altijd, DAAR zit het probleem dat snap ik nu opeens.
   pootjes vor iedereen
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *