Als je eigen dekentje opeens heel anders ruikt

  Nou u ziet het al. Er is vast iets met mijn dekentje. En dat is ook zo. Het is in de wasmachine geweest en toen het weer bij me lag, toen rook het anders. Helemaal niet meer naar mij.

Ik vind een dekentje moet naar jezelf ruiken. Of naar thuis. Dus ik zei er wat over op Facebook.

Ervaring

Facebook is echt super. Als je ergens mee zit dan kun je het gewoon zeggen en anderen snappen het dan en ze geven je advies. Iedereen heeft weer een eigen ervaring en een eigen advies. Het is allemaal goed. Alleen kan ik met ene advies meer dan met het andere, dat is normaal denk ik.

Rollen

Veel vrienden zeiden dat ik over mijn dekentje moest rollen en dat het zo heel gauw naar mij zou gaan ruiken. Maar het lukte niet. Daarvoor vond ik het te vreemd en dan zomaar te gaan rollen, nee, dat is te moeilijk voor mij. Mijn vrouw wilde er ook niet over rollen, ze zei dat ze dan van de bank zou vallen. Dus dat kon ook al niet.

Door elkaar

Er waren ook vrienden die zeiden je moet er iets anders op leggen, een ander dekentje of soeelgoed dan gaan de luchten door elkaar en dan is het weer normaal. Daar ga ik nog over nadenken. Ik heb flanel in mijn doos maar dat moet in de doos blijven, in die dingen ben ik een gevoelige jongen. Alles moet gewoon zijn dan snap ik het.

Eten

O ja waarom het in de was moest. Ja dat was omdat ik te snel mijn eten op had want ik had trek en het smaakte zo superlekker en toen moest ik een beetje overgeven, en ik zat net op mijn deken. Ik wilde het meteen opeten maar dat mocht niet. En toen was ik mijn deken ook nog kwijt. Erg hè! Eigenlijk hoop ik dat het vanzelf in orde komt.

9 gedachten over “Als je eigen dekentje opeens heel anders ruikt

 1. Hoi Bert, ik heb dat bij mij thuis als het vrouwtje haar eigen kleedje gaat verschonen. Als ik dan op bed spring om even bij haar te liggen dan ruikt het er zo anders dat ik meteen weer van het bed afspring! Bah, ik herken die lucht niet en vind het vies! Pas een dag later is die vieze lucht weer een beetje veranderd en vertrouwd en kom ik weer gezellig even dicht tegen mijn vrouwtje aan liggen. Niet te lang, hoor. Want ik moet nog spelen, voor het raam zitten en van boven naar beneden rennen.
  Kopje!

  1. hoi Fietje, ja dat snap ik dat je het liggen niet lang volhoudt, jij hebt heel veel energie wegens je leeftijd dus dan moet je rennen en spelen. Voor mij is slapen en goed liggen weer heel belangrijk dat is ook wegens mijn leeftijd.

 2. Lieve Bertje,

  Dat is toevallig,gisteren ook de plaid van Kitty in de was gedaan en daarna weigerde juffrouwtje erop te gaan liggen ,terwijl het zo lekker naar bloemetjes rook.

  Misschien als de geur eruit is ,dat zij dan wel weer op wil gaan liggen,want dat is toch 1 van haar lievelingsplekjes.

  1. Bloemetjes is een mensengeur en geen kattengeur, dat weet ik toevallig. Mijn deken begint alweer gewoner te ruiken mijn vrouw heeft er op geslapen dus dat is ook mijn advies voor de plaid van Kitty

 3. Ik vind het altijd lekker. Als ze bij mij op vrijdag het wolletje wissellen dan duik ik er meteen op. Wat ik wel vies vind zijn nieuwe mandjes. Die stinken en moeten eerst buiten liggen. Dan pas ga ik er in

 4. Dag Bert,

  Wat vervelend dat je dekentje niet meer lekker ruikt.
  Ik snap wel een beetje dat het misschien even schoon moest worden als je hebt overgegeven. Alhoewel het natuurlijk al weer prima was geweest als je het gewoon meteen had opgegeten. Anders is het zonde van het lekkere eten, toch?
  Popje, die hier voor mij woonde, begroef vaak zijn eten in de tuin, zodat hij het weer op kon graven. Ook superhandig.
  Mijn mensen waren daar niet altijd blij mee, maar mij klinkt het als een heel praktische oplossing.
  En weet je wat ookmakkelijk is?
  Als ik moet overgeven in de tuin, dan eet de buurkat het op. Zo wordt er geen eten verspild.
  Maar ja, mensen hebben daar andere ideeën over. En daarom zit jij nu met een dekentje dat vies ruikt.

  Misschien is het een idee als je je vouw vraagt of ze met iets anders waar jij op hebt gelegen over je dekentje wrijft. Of dat je vrouw jou een paar keer over je hoofd en je wangen aait en dan over je dekentje. Want bovenop je hoofd en op je wangen en onder je kin zitten kliertjes die jouw eigen geur maken.

  Hopelijk ruikt je dekentje nu al wat meer naar jezelf. En hopelijk heb je er ook al weer wat haren aan kunnen maken, want die waren waarschijnlijk ook allemaal weg.
  Mijn tip voor de komende tijd is dan ook om extra te gaan verharen. Dat doe ik ook.
  En weet je wat zo mooi is? Als mijn vrouw zwarte kleren aanheeft laat ik mij lichte haren los, maar als ze lichte kleren aanheeft, laat ik mijn zwarte haren los. Iden dito bij mijn man.
  Succes verzekerd!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, wat een goede tips geef je, ik kan merken dat je een kater met veel ervaring bent. ik ben ook tegen voedselverspilling. Dit was de eerste keer dat mijn dekentje gewassen werd dus ik was nergens op voorbereid. Omdat ik zo zielig keek (expres hoor) is mijn vrouw over mijn deken gaan rollen en nou ruikt het weer een beetje gewoon. Dat verharen ga ik proberen!! pootje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *