Als ik wiew dan weet ik niet wat ik doe

wiew

Als ik wiew dan weet ik niet wat ik doe. Echt serieus waar niet. Op de foto ziet u dat ik zo’n leuk groen visje heb. Daar zat spul in. Ik scheurde het open. Toen scheurde ik met de krant. Daarna heb ik superheerlijk geslapen.

Spul

Mijn vrienden op Feesboek dachten dat er catnip in zat, dat is kattenkruid. Vroeger kreeg ik dat weleens om te proberen maar het deed me nooit veel. Het is wel lekker of nou ja, een beetje dan maar verder niks.

Toen op een dag kreeg ik spul dat was valeriaan. Nou ik wist niet wat ik rook. Het was geen mensen-valeriaan maar katten-valeriaan, dat is anders.

Dus die dag ontdekte ik het wiewen. Dat is wat er in je kop gebeurt als je spul ruikt.

Wiewen

Als ik wiew dan voel ik me raar en anders op een fijne manier. Wat doe ik dan:

 • rollen en dan net iets langer dan anders
 • liggen en dan kijk ik naar de geuren die tegen me praten
 • ik wil dan heel zacht en lang geaaid worden
 • ja en volgens mij ga ik nou ook scheuren met de krant

Scheuren

Dat scheuren is heel eenvoudig. Ik hap en ruk met mijn kop. Scheurrrrr. Zo, weer een stuk eruit. Ik spuug het ergens neer of ik schud met mijn kop dan valt het vanzelf. Dat doe ik een paar keer net tot ik het niet meer leuk vind.

Die krant ligt ervoor op de grond. Voor mij. Ik heb er al hele stukken uit gescheurd dus ik zie vanzelf waar ik ben gebleven.

Mijn vrouw heeft die krant al uit. Dus het kan. Thuis krijg ik de krant altijd als tweedes. Daar ga ik op liggen en daar kan ik mee scheuren.

Erna

Na het wiewen ga ik lekker slapen. Heerlijk. En als ik dan wakker word wil ik eten en knuffels. Mijn vrouw vraagt dan: “Heb jij dat gescheurd?” Ja, kan best. Als ik wiew, dan weet ik niet wat ik doe.

11 thoughts on “Als ik wiew dan weet ik niet wat ik doe

 1. Ooooh ik krijg ook altijd de krant bert. Maar daar gooien ze een lading grint overheen. Ik krijg het dus in mijn bak.
  Ze doen eerst een plastic zak in mijn bak,daarop komt een krant en daaroverheen dus grint. Dat is om te voorkomen dat ik door de zak heen graaf. Dat deed Catoo altijd😹
  Soms scheur ik dus ook de krant stuk😸😸

  1. hoi Katrien wat ben jij sterk in je poezepootjes dat je toch bij de krant kunt komen, volgens mij doe je ook aan sport. Of je bent van jezelf zo sterk!!

 2. Lieve Bert,

  ik scheur nooit kranten van me eigen. Ik ben een rustige poes, ik heb me meedietaasie. Me vrouw zeg ik ben zen. Maar als ik stres heb Bert, dan ben ik raar in me kop. Toen jij naar ze operaazie moest had ik veel stres. Toen deed ik wel me meedietaasie maar ik had meer nodig. Ik had zoveel zorgen Bert, om jou eigen. Ik was bang. Ik ben nu aan het leren om me Meeditaasie zo te kunnen doen dat ik sterker ben dan me bang zijn. Dat is best nog moeilijk Bert.
  Toen jij je operaazie had kreeg ik ook wiew van me vrouw. Ik dacht dat ik het kon eten Bert. Ik had iets nodig, voor me bang zijn. Toen heb ik een overdoos genomen. Oooh Bert, ik was van me wereld. Ik kon niks meer scheure. Ik lag op me tafel en ik was in me andere wereld. Maar toen ik weer van me eigen was, was jij thuis met je vrouw. Toen was me kop rustig maar me lijf heb nog lang last gehad. Van bijkomen enzo.
  Me vrouw denk dat ik teveel emoozie had, ik ben gevoelig Bert.
  Nu doe ik niet meer wiewen als ik me stres heb. Ik ben wel blij dat jij kan scheuren. Ooh ik ben trots op jou eigen.

  Liefs van je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, als je raar in je kop bent dan moet dat eruit om je beter te voelen. Jij kunt die meedietaazie heel goed dat helpt jou. Maar ik vergeet het soms dat ik de kurzus heb gedaan en dan ga ik scheuren. Maar het is eerlijk waar ook voor het fijn. Als jij iets hebt dan voel ik me ook raar in mijn kop dat was toen jij die operazie moest. veel kopjes van Bertje

 3. Hallo Bert,

  Oeps een beetje aan de late kant, maar hier ben ik dan toch nog hoor.
  Ja Wiewen is super fijn, van de wiewspeeltjes uit de winkel vind ik niks aan, even er flink tegen aan met bijten en trappen, maar dan was het over. Nu had vrouwtje vis Facebook een mevrouw gevonden die ook wiewspeeltjes maakt, nou en die vind ik gaaf. Er zit bio kattenkruid en valeriaan en schapenvacht in. Nou Bert hier ga ik voor uit mijn bolletje en het blijft fijn ook al is het al heel oud. Vrouwtje doet het na een poosje wel in een afsluitbare doos en dan is het net alsof het nieuw is als ik het weer krijg. Ik heb er meerdere dus zo kan vrouwtje dat voor mij afwisselen. Om te scheuren heb ik kraakpapier, hier speel ik zelf en samen met vrouwtje mee. Vrouwtje neemt dit mee van een tuincentrum en ze heeft een doos vol voor mij, want ja ik ben ook van de wilde met spelen, maar het mag en als het helemaal kapot is krijg ik weer een nieuwe. Ik zal je wel eens een foto ervan laten zien.
  Nee opeten dat wiewspul is niet goed, als het speeltje stuk is gaat het hier in de afvalbak, ik heb geen zin om ziek te worden en naar Tante Ans te moeten.
  Bert veel plezier en genieten van je wiewspeeltjes en een hele fijne dag. Knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat klinkt als het echte spul van alles en dat je dan oer wordt dat snap ik heel goed. Mijn spul zit ook in zo’n doos en dan in het keukenkastje daar kan ik niet bij. Ik hoop dat jij en je vrouw ook een fijne dag hebben met veel aaien. pootje van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Zo, jij gaat wel helemaal los als je wiewt, dat lees ik al.
  Dat kranten scheuren vind ik ook nog erg dapper. Dat zou ik niet durven. Doe je dat ook
  zonder wiew?
  Popje scheurde altijd graag lege wcrollen, of ook gewoon wcpapier of keukenrol. Of karton. Of zilverfolie. Eigenlijk alles wat te snipperen valt. En hij kreeg altijd één champignon, als mijn mensen die aten, en die snipperde hij ook aan kleine stukjes! Als hij champignons rook werd hij helemaal waus en MOEST er eentje hebben.
  Ik heb het zelf nog nooit gescheurd of gesnipperd. Denk je dat ik dat eens moet gaan doen, Bert, raad je het aan?
  Ik heb ook wel eens kattenvaleriaan gehad. Op een schoteltje, in een sok en in water.
  Het zou goed zijn dat ik rustig werd, was gezegd. Mijn vrouw heeft er heel lang naar moeten zoeken, dus je raadt het al. Ik vond er niks aan.
  Ik heb net zo’n vis als jij hebt, maar dan in het geel. Die vind ik super.
  Ik lik er eerst aan en ik bijt er in en ik wrijf de vis dan over mijn hoofd.
  Waarom ik dat doe weet ik niet precies. Maar ik smeer mezelf er helemaal mee in.
  Misschien komt dat dan ook wel door die wiew, dat ik niet meer weet wat ik doe!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, goed spul is belangrijk vind ik. Dan durf je meer. Anders was ik nooit begonnen aan het scheuren van kranten denk ik. Vroeger kreeg ik er speciaal papier voor maar dat kraakte te hard en daardoor kon ik er niks mee. Verder scheur ik niks. Wat knap van Popje dat hij zoveel kon scheuren volgens mij was dat zijn talent. Mijn talent is genieten zegt mijn vrouw. En ze zegt dat elke kater en poes minstens 1 talent heeft. Dat je iets goed kunt. Zoals Pop met het scheuren. En soms kom je er pas laat achter wat je talent is. Weet jij het al? kopje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *