Als er onweer is

onweer

Soms is er onweer en dan vind ik dat toch moeilijk. Herrie van buiten en je weet niet wat het precies is en je wil het ook niet weten en het gaat de hele tijd door. Wat moet je dan doen?

Wat helpt

Eigenlijk weet ik dat nog niet. Dus tot ik weet wat ik moet doen als er onweer is doe ik wat ik wel weet en wat ook een beetje helpt.

Overdag

Als het overdag is en er komt onweer dan is het een beetje moeilijk. In de huiskamer ruikt het gewoon naar thuis en ik zie de bank waarop ik altijd hang en de werktafel waaraan mijn vrouw bijna altijd zit dus alles is bijna gewoon en dan is onweer niet zo eng. Alleen een beetje moeilijk. Dat je het niet wil en je moet wachten tot het weg is.

Samen

Als het nacht is, vind ik onweer veel moeilijker. Pas lagen we net op bed en toen begon het met herrie buiten. Gelukkig was het licht in de slaapkamer nog aan en ik kreeg net mijn welterusten-knuffel, dat is met zachtjes aaien en lieve woorden. Dus ik keek naar mijn vrouw van wat nou. Ze zei dat we binnen waren en dat we veilig waren en dat we samen waren en toen dacht ik ja dat is zo. Het aaien hielp ook. Ik hoorde het onweer maar het aaien en dat we samen waren maakte het minder moeilijk.

Nacht

Bij het laatste onweer sliep ze al. Het was nacht. En ik zat in de vensterbank op de overloop. Het licht was anders, het regende keihard, ik kon ruiken dat er een verandering was en ik durfde niet te blijven zitten en ik durfde eigenlijk ook niet weg.

Toen lukte het toch. Ik liep snel naar het bed. “MEWWWW”. Ze werd wakker en klopte op het bed. Ik er meteen op, want als ik samen ben dan heb ik minder moeilijke gevoelens. Ze aaide me, ik deed een dutje en daarna dacht ik, even in de vensterbank kijken.

En daar begon het onweer opnieuw. Raar he!!  En eng!! Ik weer naar het bed, aaien, dutje en terug. En weer!! En toen weer!! En weer!!

De dag erna was ik keimoe. Gelukkig kon ik goed slapen want er was die dag geen onweer.

 

16 thoughts on “Als er onweer is

 1. Hoi Bert wat een gedoe he dieboemseldeboem en flitsrdeflits pffff, maar ik was er niet zo bang van vrouwke dacht van wel dat ik ban zou zijn, nou Vrouwke heeft slechter geslapen als ik.
  Nou fijne dag nog Kopje van Ollie

  1. hoi Ollie dat is ook erg voor je vrouw dat ze slecht sliep gelukkig was jij er dan was ze niet alleen!!

 2. Hoi Bert,
  Wat dapper dat je toch uit de vensterbank durfde springen! Dan kan je tenminste hulp vragen aan je vrouw. Samen zijn maakt minder bang. En al weet je dat je veilig bent, het is toch goed om het nog eens te horen zeggen.
  Ik ben van heel veel dingen bang, maar onweer moet wel heel erg zijn wil ik er een beetje bang van worden, gek hè?. Ik zit gewoon naar buiten te kijken. Ik denk altijd dat ze daar hoog in de lucht een feestje vieren. Mijn vrouw en ik kijken er vaak samen naar.
  Ik hoop voor jou, en iedereen die er ook bang voor is, dat het onweer wegblijft, maar de regen die erbij hoort is wel goed voor de plantjes.
  Kopje en poot, Vlo.

  1. hoi Vlo zo is het samen zijn dat helpt alleen eer ik uit de vensterbank durfde!! Het is een klein stukje van daar naar het bed maar als het onweert lijkt het opeens zo ver dus dat is moeilijk. Wat dapper dat je met je vrouw samen naar het onweer kijkt!! poot van Bertje

 3. Hallo Bert,

  Zo dat is me wat geweest 2 nachten heel veel onweer en regen en vooral veel storm.
  Vrouwtje snappert het niet zo van mij, ik ben heel bang van vuurwerk en niet van onweer.
  Nou had vrouwtje al van iemand gehoord dat we heel veel onweer zouden krijgen en had alle planten en en spullen die op het balkon zijn veilig in een hoek achter een stoel gedaan. Ramen dicht, alleen de 2de nacht had vrouwtje het raam van de slaapkamer open laten staan en kreeg ze het door de storm haast niet meer dicht, want we waren wakker geworden van alles. Ik ben hier in huis de voorspeller als er eggies slecht weer aankomt zegt vrouwtje. Ik was al uren van te voren heel goed aan het opletten en vooral luisteren. Jawel hoor daar kwam het lichtflitsen al aan. Zelfs zoveel dat het in de lucht net was alsof er overal licht aan was. Nou dat voorspelde niet veel goeds wist vrouwtje wel. Oei oei wat ging het tekeer en foei wat een storm en regen. Vrouwtje hoeft al die vele ramen nu niet meer te wassen, ze zijn net al een auto door de wasstraat gegaan. Scheelt bulten werk voor vrouwtje en kan ze mij meer knuffelen en samen spelen en kletsen.
  Ik lig toch al veel op het hoofdkussen van vrouwtje, ikke veel plek en zij een klein stukje, maar met al dat slechte weer had ik mijn snuitje en voorpootjes tegen vrouwtje haar snuit gedaan en zo voelde wij ons heel veilig, samen hebben we liggen kijken.
  Ja Bert omdat wij een dier zijn kunnen wij overdag wel een extra slaap doen, maar vrouwtje moest steeds gaan werken en was dan als ze thuis kwam erg moe, net alsof ze door haar hoefjes gaat zegt ze altijd.
  Nu mag ik 4 middagen op ons huis passen, vrouwtje gaat weer haar vriendjes oppaspoezen verwennen en gezelschap houden. Nou heb ik mooi tijd om in het zonnetje mijn controle op buiten en huispassen te doen, tja totdat natuurlijk mijn oog gordijntjes dicht vallen en ik naar snurkkies land ga.
  Bert geniet van de zonnige dag en knuffels van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip wat maak jij toch veel mee thuis en zo heel erg veel onweer dat is ook erg!! Maar jullie kijken ook al samen dat durf ik niet en mijn vrouw al helemaal niet volgens mij. Jij kunt nou lekker bijslapen maar je vrouw nog niet en hoe moet dat nou!! poot van je vriend Bert

 4. Hoi lieve Bert, wat een toestanden hè, met dat onweer! En wat erg, als je daar zo bang van bent. Dat is niet fijn.
  Hier was het ook heel lang aan het flitsen en knallen en regenen. En weet je wat het ergste eigenlijk was? Moet je raden waar ik was, toen het begon.
  BUITEN! Ik was helemaal achter in mijn tuin. Toen ben ik mijn huisje inge-rend (dat huisje dat de buurman heeft gemaakt) en daar heb ik een hele tijd gezeten. Dat huisje is echt super. Ik blijf droog, en het huisje ruikt naar mezelf. Er ligt een dekentje in, en vloerbedekking op dr bodem. Dus het is echt presies een klein huisje, leuk vind ik dat.
  Na een tijdje is mijn man me komen halen met de paraplu. Ik kwam eerst niet mee, omdat het zo hard regende. Maar toen hij weer binnen was, ben ik achter hem aangerend. Toen heeft hij me op bed getild, bij mijn vrouw. En daar ben ik heel goed geknuffeld.
  Ik vind het het engste als het waait. Ik vind onweer niet zo erg, maar als het waait en alles beweegt, daar ben ik heel bang voor. Maar ik moet tóch naar buiten, om mijn tuin in de gaten te houden. Dat is soms best lastig.
  Gelukkig dat je vrouw je kon helpen, en gelukkig dat het onweer voorbij is. En je bent superdapper dat je in en uit de vensterbank durfde, terwijl je bang was!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle dus jij hebt twee huizen eentje voor jezelf en ook eentje met je mensen. Dat is best luukse. Als je alleen wil zijn kan dat. En als je moet schuilen kan het ook. Wat goed van je man dat hij het verschil snapte en kwam voordoen hoe je naar binnen moest lopen, ik zou het ook niet meer weten bij zulk moeilijk weer. Goed dat je meteen knuffels kreeg van dat geren moet je bijkomen dat snapt iedereen. kopje van mij

 5. Oooh lieve Bert,

  mij lieve jongen jij ben dapper en jij durf steeds meer. Dattie van jou vensterbank naar jou grote bed durf assie onweer zie en hoor. Ooooh Bert jij ben stoer en jij heb het nog een keer gedaan en toen nog meer….
  Dan ben jij dapper en jij oefen steeds meer want assie het nog een keer doe krijg jij jou eigen onweer erfaring. En jij kreeg knuffels en jij voel ook van jou eigen durfie het wel.
  Mij vrouw was werke Bert en mij hart was ongerust want zij heb maar 2 wiele. Assie dan boemzieboem hoor schrik jij wel. Ik vind het gefaarluk maar mij vrouw zeg dattie geen vier wielen en ze eigen dak heb.
  In mij hart voel ik ook Katrien , dattie boove hard zit te trommele en dattie wil laate hoore dattie in de hemel is.
  Toen kwam mij rust want Katrien zou nooit mij vrouw laate schrikke Bert.
  Wij heb nu ze ekstra beschermengel Bert en zij heb jou ook jou durf gegeeve.
  En zij lach in ze pootjes,

  Liefs van jou Loesje

   1. Dat zei mijn vrouw een paar dagen geleden ook al Bolle!! Het is feest daarboven!
    Oh Bolle, het mandje staat in de kamer, maar mijn vrouw heeft nog geen afspraak gemaakt met de dierenarts.
    Bibberig kopje van Vlo.

    1. Nou, dat was het me het feestje wel!
     Alles is klaar voor je, in mijn tuin, Vlo! Probeer maar om NIET in het mandje te gaan, ook niet (of juist niet) als er iets lekkers in ligt. Dat is namelijk een truuk!
     Een lief kopje van Bolle.

     1. Die truuk ken ik Bolle, daar stink ik niet in!!!
      Weet je wat ik denk Bolle, dat Code Oranje eigenlijk gewoon Code Zwartwit is.
      Katrien met Popje achterop door de geluidsbarriedinges!
      Kopje van Vlo.

   2. Misschien heeft Katrientje haar brommert wel opgevoerd, en kannie nou nog harder. Zeker weten dat Popje achterop zit, en dat ze de grootste lol hebben!
    Een heel lief KOPJE (en niet KOOJE, want dat bestaat helemaal niet!) voor jou van Bolle.

  1. hoi liefe Loesje, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik nou meer durf of dat ik gewoon meer bang was, maar ik voelde gewoon dat ik niet in de vensterbank kon blijven. Dus het moest anders. Dat Katrien het lawaai maakte had ik geeneens bedacht. Dan kun je ook wel gerust zijn over je vrouw want Katrien doet nooit verfelend dat weet ik zeker. je Bertje

 6. Bertje het onweer is niet leuk he?Maar toch stoer dat je uit de vensterbank ging en naar je vrouw en weer heen en weer.Ik hoop dat je er een beetje aan gewend raakt want ze voorspellen alweer onweer.Katrientje maakt er boven een hele knalfuif van!!

Reacties zijn welkom