zeven signalen van liefde (blog)

Ik weet iets waar u misschien wat aan heeft. De laatste tijd heb ik thuis extra goed opgelet. Bij elkaar heb ik zeven signalen gevonden waardoor ik weet dat mijn vrouw van me houdt. Als u dat thuis doet, weet uw huiskater dat ook.

Voordat ik begin, moet ik eerst zeggen dat alles even belangrijk is. Dat u niet denkt o, ik doe nummer drie en dan zit het wel goed. Het gaat om het pakket van alles. Dan pas werkt het. Anders niet.

De eerste keer dat ik voelde dat mijn vrouw van me hield, was toen ze mijn naam zei precies op de manier die ik fijn vind. Dat is laag en langzaam, en tijdens het aaien. Het signaal is dus: u moet dingen doen op de manier die uw huiskater wil.

Tweede signaal. Praten. Het is de mensenmethode van aandacht en dat voelt goed. Vaak praat mijn vrouw tegen me als ze haar gezicht in mijn vacht heeft gedrukt. Ik versta er helemaal niks van maar juist dan weet ik dat ze van me houdt. Vanwege dat dichtbije en omdat ik me dan samen voel.

Het derde signaal is dat ze met mij meedoet. Dus als ik met de pootjes gestrekt op het tapijt lig, dan komt ze precies zo erbij liggen. Vooral als ze thuiskomt en dan heeft ze haar jas nog aan. Ik zie hoe blij ze is dat ze weer bij mij is.

Nou komt het vierde signaal en dat is dat ze graag met mij speelt. Elke dag pakt ze het lintje en dan beginnen we. Ze koopt ook speelgoed voor me. Soms het stomste dat er is, soms iets dat ik leuk vind. Ze doet haar best voor het spelen en dus voor mij.

En ook is het een signaal ze naar me luistert als ik miauw. Al-tijd. Dan kijkt ze naar me en ze vraagt waar ik behoefte aan heb. En ze zegt ook, dat ik mijn stem mag laten horen. Dus ze neemt me serieus. Dat is nummer vijf.

Nummer zes is dat het eten goed is. Meestal, hoor. Wanneer het tegenvalt, trek ik een vies gezicht en dan brengt ze meteen iets anders. Als ze het bord neerzet, zegt ze wat het is. Dan weet ik tenminste wat ik eet. En voordat ze naar de slaapkamer gaat, krijg ik een avondsnack. Die eet ik op terwijl ze naast me zit. Dan gaan we nog even aaien.

Het laatste signaal is dat ze elke dag zegt dat ze van me houdt en daarbij knijpt ze langzaam haar ogen dicht. Ik ga dan vanzelf spinnen en zo weet ik voor duizend procent zeker dat ze van me houdt.

Dat was het. Hopelijk kunt u het thuis toepassen als u ook een huiskater heeft. Het leven wordt er heel veel fijner door, dat weet ik uit eigen ervaring.

(Dit blog verscheen eerder bij de Vereniging Kattenzorg.)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *