We love poes: de mannenpraatgroep over katten

  Kijk eens wat een gaaf artikel in de Volkskrant: over kattenvaders die een eigen WhatsAppgroep zijn begonnen.  Links Job en rechts waarschijnlijk Glitter, de oprichter van de groep.  Ze lijken op elkaar, ze zijn vast al lang samen.

Hier staat het artikel: klik en lees

Succes

Het artikel gaat over succes, daarmee bedoelen ze waarom er best veel mannen dit willen. Zonder vrouwen in een groepje. En dan foto’s en filmpjes van katten aan elkaar laten zien. Ze reageren weinig tot niet op wat ze zien, dat vinden die mannen fijn.

We love poes

Wil je er ook bij, zoek dan op: We Love Poes. Je moet wel man zijn en van katten houden, en je moet ook geen uitgebreide gesprekken verwachten of de hele tijd vragen stellen, dat hoort daar niet.

Vrouwen

Wat je in het artikel leest, is dat het in de mannengroep anders gaat dan bijvoorbeeld op een Facebookpagina met katten. Daar zie je dat vooral vrouwen reageren: ze stellen vragen, ze vertellen over een eigen ervaring wanneer ze iets herkennen en ze bieden elkaar troost en complimenten waar het kan. Veel drukker dus. Veel intensiever. En: veel emotioneler.  Misschien vinden mannen het ook weleens fijn om onder elkaar te zijn en op hun eigen mannenmanier met elkaar te niet-praten.

Liefde

Hoe ze ook praten, dat ze net zo goed als vrouwen gevoelens van liefde en plezier en warmte voor katten hebben, is een feit. Je leest weleens dat mannen vooral van honden houden en vrouwen van katten, maar of dat werkelijk zo is, moet nog onderzocht worden.  Bij jezelf vraag je je wel af of er ook een WhatsApp groep bestaat voor vrouwen die van honden houden.

Liefde is liefde, en hoe dat er aan de buitenkant uitziet, dat doet er eigenlijk weinig toe. Niks mis met zo’n apgroepje voor mannen.

3 thoughts on “We love poes: de mannenpraatgroep over katten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *