Wat ik merk van ouder worden

huiskater bert

Ik ben gewoon mezelf, daar gaat het niet om, maar toch merk ik soms dat ik een oudere jongen aan het worden ben. Of dat ik het al ben, dat kan ook.

Knuffelkater

Van mijn karakter ben ik een knuffelkater, dat zit in je of niet nou in mij zit het. En dat is de laatste tijd meer dat ik langere en zachte knuffels wil, vooral knuffels om mee in slaap te vallen vind ik fijn. Mijn vrouw zegt dat als je als kat zijnde ouder wordt, je dan ook meer op mensen gericht raakt. Ja, dat kan, alleen ga ik niet op schoot daar voel ik niet voor, dus daar gaat het hopelijk niet over.

Ouder

Wat merk ik nog meer van het ouder worden:

 • ik zie er anders uit dus ik heb meer karakter in mijn kop, het is net of ik serieuzer kijk. Mijn snuit is volgens mij langer maar dat weet ik niet zeker.
 • ik moet meer slapen om mijn rust te vinden en dat doe ik ook
 • als er iets is waardoor ik onzeker en bang wordt, dan heb ik langer geruststelling van thuis nodig, het is net of ik gefoeliger ben van binnen

Nou kan ik gelukkig overal op en af springen dus dat lukt gewoon. En ik kan alles eten, dat wil ik ook heel graag maar van thuis moet ik sportbrokken eten met het oog op mijn postuur.  Daarom krijg ik ook niet meer zo vaak twee porties avondeten.

Gezelligheid

Het belangrijkste is volgens mij gezelligheid, dat voel ik nou meer als oudere katerman. Van het rustige samenzijn bij elkaar.  Zachtjes aaien. En dan dat ze wat zegt met liefe woordjes over mij en dat ik haar grote vriend ben en dat we altijd samen blijven, dat soort dingen daar hou ik van. Dan ga ik ontspannen en spinnen en dan voel ik me veilig en gelukkig. En voor mij als oudere jongen is dat extra belangrijk, dat voel ik.

25 thoughts on “Wat ik merk van ouder worden

 1. Ff voor bolle en vlo,
  Ze is goed de nacht doorgekomen. Nam 1 zelfstandig likje krachtvoer.
  Vandaag om 5 uur de eerste uitslagen hopelijk.
  Liefs, anita

  1. Lieve Anita, Johan en natuurlijk Katrientje,
   Heel erg bedankt voor dit bericht, fijn en dat je ons op de hoogte houdt!! (kan me niet voorstellen dat Bertje er bezwaar tegen heeft, het is toch ons aller vriendinnetje!!)
   Wat fijn om te horen van dat likje. Meestal is dat het begin van herstel. Wat een spannende dag nog voor jullie!! Heel veel sterkte, en denk ook wel een beetje aan jezelf ook, hoe moeilijk dat ook is.
   Heel veel liefs en sterkte en een knuffel voor Katrien van Nelleke, en heel veel zachte kopjes voor jullie alledrie van Vlo.

  2. Bedankt voor hrt berichtje, en dat klinkt al een beetje beter! We blijven met zijn drietjes duimen voor jullie drietjes! Prinses Katrientje, doe snel weer gezond worden! Superlieve kopjes van Bolle en mensen.

   1. Geen nieuws. Sorry. Betekend wel dat we haar nog een bonusdag hebben(in de worst case)
    Morgen zal ik weer een miniupdate neerzetten.

     1. Heel veel sterkte!!! We duimen door!! Probeer moed te houden!!
      Liefs,
      Nelleke + Vlo.

    1. Hè, wat een tegenvaller. Doe maar rustig aan met zijn drietjes, en probeer het wachten maar vol te hoiden. Veel sterkte en knuffels en liefs voor jullie alledrie van ons alledrie! Bolle en mensen.

 2. Bertje, sorry dat ik alleen steeds over katrien hier wat neer zet. Zodra ze weer beter is hou ik me weer aan het item van de dag😽

 3. Hallo Bert,

  Klopt helemaal wat je miauwt, hoe ouder we worden hoe meer we veranderen. Ikke heb door ouder worden artrosie gekregen en kon niet goed meer overal op en afspringen, vrouwtje had hulpjes voor mij gemaakt in huis, Nu vertelde een vriendin van vrouwtje dat ze haar poezen Traumeel gaf iedere dag en dat het heel veel beter met hen ging. Toen is vrouwtje dat gaan kopen en nu nemen we samen iedere dag 3 pilletjes. Ja vrouwtje heeft ook last van heel veel artrosie. Maar ik spring en ren weer als een jonge Jip. Wij worden gewoon ook veel afhankelijker van ons vrouwtje, Hoe ouder ikke wordt hoe moeilijker ik het vind als vrouwtje een hele dag weggaat, Ik ga helemaal uit mijn Jippedak als ze weer terug is, ikke moet gewoon mijn onrust er uit brullen en rennen. Mag allemaal van vrouwtje. Als vrouwtje niet te lang weggaat vind ik het ook wel moeilijk maar blijf ikke rustiger. O ja en dat knuffelen en een goed gesprek hebben samen. Ik kan tegenwoordig echt een heel gesprek voeren, met vrouwtje hoor. Nee veel rustiger wordt ik nog niet, Oke ik slaap wel veel meer, maar ik kan heel veel en goed alleen en samen met vrouwtje spelen. Ja je weet ikke was gisteren nog sneller dan een raket met het vangen van de koolmees, maar helaas was vrouwtje ook van de snelle en verdikkeme ik mocht de hele dag niet meer op het balkon, vrouwtje was bang dat de mees ergens verstopt zat en ik die natuurlijk met mijn speurneus weer te pakken zou hebben. Net wel weer op balkon geweest, maar mees is zo verstandig dat hij er niet meer was.
  Och ik ga dadelijk maar weer mijn taakjes doen, vrouwtje moet nu weer veel weg vandaag en ikke heb veel zonnetje dus ook lekker zonnetje slapen.
  Bert een hele fijne dag en knufjes van vrouwtje, grote poot en kopstoot van je vriend Jip

  1. hoi Jip, samen artrosie is minder erg dan in je eentje volgens mij. Als wij het straks krijgen gaan we ook aan de traumeel dat weet ik nou al. Wat fijn dat je nou weer kunt renen als je onrust voelt. Had ik vannacht maar toen moest ik van thuis op bed komen liggen dus dat deed ik maar. En ik heb best lekker geslapen, eerlijk waar. poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,
  Dat klopt wel dat je serieuzer wordt, meer gaat knuffelen en goede gesprekken wilt als je ouder wordt. Ik word 20 juli 9, en ik merk het ook al.
  Ik zie niet of je een langere snuit hebt op de foto, maar dat kunnen jouw vrouw en jijzelf natuurlijk veel beter beoordelen. Je krijgt wel een waardige en serieuze kop, ook een wat rustiger blik vind ik. Maar dat zal ook komen omdat je je goed en veilig voelt bij je vrouw.
  Maar dat dat op schoot springen nooit gaat gebeuren weet ik nog zo net niet. Mijn vrouw vertelde dat juffrouw Snibbe de eerste 14 jaar van haar leven nooit op schoot lag, wel naast mijn Opa, Oma en mijn vrouw op de bank. Maar opeens sprong ze,( meestal bij Opa) op schoot!!! Hij dacht eerst dat ze zich vergiste, en bleef stokstijf zitten, want hij was er erg blij mee, maar ze is het tot haar dood, toen ze bijna 19 was, blijven doen, zowel bij Oma als bij Opa, maar het meeste Opa.
  Iedere leeftijd heeft z’n voordelen Bert, je wordt ook wijzer, en voelt ook beter aan wanneer je vrouw knuffels en kopjes nodig heeft.
  Je hebt een prachtige kop Bert! Ik begin ook een wat waardiger kop te krijgen zegt mijn vrouw. Ik word wat lichter om mijn snuit, en krijg wat meer katerwangen.
  Geniet van het leven joh, je bent veilig, je hebt een prima vrouw, en dat eten….nou ja, dat moet je maar op de koop toe nemen, dat doe ik ook nadat mijn vrouw me uitgelegd heeft dat dat beter voor mijn gezondheid is.
  Onze vrouwen willen ons lang bij zich houden, en zolang er brokken staan zullen we niet verhongeren 🙂 al zijn sneks lekkerder!
  Zachte kopjes voor jou en je vrouw,
  Vlo.

  1. hoi Vlo, ja die dingen die jij zegt heb ik ook maar wat leuk van juffrouw Snibbe dat ze het opeens durfde en wilde en gewoon deed. Dan kan ik het misschien ook doen op een dag. Of niet. Mijn vrouw wil het graag maar als ik het niet doe is het ook goed. Dat van die brokjes en sneks is ook waar wat je zegt. Maar ik heb zo vaak lekkere trek dat ik iets lust en dan heb ik alleen brokjes. Dat is soms best moeilijk. poot van Bert

   1. Ik weet dat het moeilijk is hoor, van die lekkere trek. Ik haal soms alles uit de kast om wat lekkers te krijgen. En heel soms krijg ik het ook, want mijn vrouw zegt dat het leven ook leuk moet blijven.
    Dan geniet ik er dubbel van, en mijn vrouw ook als ze me lekker ziet smikkelen.
    En zo nu en dan een extra hapje mag best, zegt ze, maar niet iedere keer als ik erom vraag. Zeg dat maar tegen je vrouw, misschien helpt het 🙂 .
    Vlo.

 5. Hoi Bert heerlijk toch al dat knuffelen geniet ervan en lekker relaxen samen met je Vrouwke hmmmmmm fijn hoor jij hebt ook een heel lief Vrouwke die precies weet hoe je bent en wat je nodig hebt

  1. nou ik heb altijd twee porties avondeten nodig en van kip lust ik er wel drie maar dat krijg ik nooit erg he!!

 6. Lieve Bert,

  jij zie er nog goed uit van jou leeftijd en jij wordt steeds knapper. Assie karakter in jou kop heb blijf jij jong van jou eruit zien. Jij heb veel geleerd van jou jaare en dattie steeds jou andere leeftijd krijg. En jij kan nog alles en jij durf meer. En mij hart zeg, assie ouder wordt hebbie ook jou fijnere verkering. Jij hoef nie meer jou weereld te bestormen, jij ben geen kitten meer.
  En jij maak mij elke dag dattie ouder wordt gelukkig, want jij groei nog meer naar mij eigen toe. Wij zijn iedere dag ouder van ze leeftijd maar onze verkering groei naar nog meer gelukkig zijn.
  Mij hart hoop dat wij saame seniorverkering hebbe. Dan blijf wij jong van hart,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje ik wil graag seniorenverkering dat alles lamgzaam en rustig en fijn is en als we dan meer durven is het helemaal super want meer durven is nog niet dat je meer hoeft te doen volgens mij niet tenminste, kopje van Bertje

 7. Hoi Bert, Bas is bij ons een echte senior, hij is dan ook al 14 jaar. Het liefste ligt hij de hele dag in een mandje te slapen. Soms moet onze vrouw hem echt wakker maken om iets te eten. Dat gaat dan wel met enige moeite. Hij heeft ook wat artrose in zijn rug en achterpootjes, dus springen doet hij niet. Ook oppakken en op schoot zitten vindt hij eng. Maar maakt niet uit voor onze vrouw. Ze gaat gewoon bij hem op de grond zitten en zo knuffelen ze dan. Oliver en Bjarne beginnen ook al wat ouder te worden. Zij zijn al 11 jaar, maar Oliver kan nog kroelen en knuffelen als een baby katje. Kruimel en Bikkel zijn nog niet zo heel oud, zij hollen en springen nog volop.

  1. wat goed dat Bas al 14 is en dat hij gewoon mag zijn zoals hij is voor je vrouw. Ouder worden is best tof als ze thuis rekening met je houden. Vannacht heb ik weer gehold maar ik ben geen baby katje!!

 8. Voor Bolle en Vlo, het gaat goed met Bikkel. De dierenarts heeft een kiesje getrokken, voor de rest was zijn gebitje goed. Alleen was op de foto te zien dat hij toch echt astma heeft. Een erfenisje van toen hij als kitten zo ziek was. Toen is hij ook al een oogje kwijtgeraakt.
  Nu moet arme Bikkel aan de pufjes. Onze vrouw heeft nog geen idee hoe dat dan moet, aangezien Bikkel niet echt rustig blijft zitten. Dat wordt nog een heel gedoe hier in huis. Als Bikkel nu maar snapt dat het voor zijn eigen bestwil is. Vrouw wacht nu op het telefoontje dat ze Bikkel weer mag ophalen. Van ons mag dat nog wel even duren want het is nu lekker rustig zonder die kleine druktemaker. Nee hoor wij missen hem toch ook wel een beetje. Groetjes en knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en van onze vrouw en Bikkel

  1. Gelukkig dat alles goed is gegaan! Misschien zijn er op internet tips te vinden voor hoe je het beste pufjes kunt doen? Voor jullie allemaal knuffels, maar voor Bikkel en jullie vrouw nog ekstraveel! Een lief kopje van Bolle.

  2. Fijn dat het goed gegaan is, en bedankt voor het bericht.
   Meestal geeft de dierenarts of de assistente wel een tip hoe die pufjes moeten.
   Misschien kunnen ze het een keer voordoen. Mijn vrouw kent iemand die het bij zijn kat moest doen. Ik het begin schrok Karel van het geluid van het pufje, maar het wende al heel vlug. Ik geloof dat hij een soort kapje op z’n snuit kreeg.
   Zacht kopje voor allemaal, en één extra voor Bikkel en vrouw voor de schrik 🙂 .
   Vlo.

 9. Hoi Bert, ik ben ook al wat ouder. Alleen zeg ik niet presies hoe oud ik bem, want dat is mijn geheim. Maar ik moest al twee keer een senie-oren-onder-zoek. Dat is voor de zekerheid, zeggen mijn mensen en de dokter. Mij wordt nooit iets gevraagd, of ik dat wil.
  Maar ik denk zelf ook wel dat ik geen kitten meer ben.
  En weet je wat het is met je hoofd? Je wanten worden minder bol als ke wat ouder wordt, en je mond wordt wat smaller. Of je hoofd ook langer wordt weet ik niet, maar het zou natuurlijk best kunnen. Want je hebt meer wijsheid en ervaring en verstand. Dat moet toch ergens blijven?
  Dat je meer slaapt en meer knuffels nodig hebt is best logies. Want je bent meer gaan nadenken over het leven, dus dat kost enersjie.
  Dus doe maar lekker slapen en knuffelen en genieten, Bert! En met dan af en toe een ekstra snek erbij is het leven helemaal goed!
  Een lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Haha, ik bedoelde natuurlijk niet dat je wanten minder bol worden, want katten hebben helemaal geen wanten. Ik bedoelde je wangen!

  2. ik ben blij dat het gewoon is Bolle want soms weet ik dat niet zo zeker. Misschien dat mijn poten ook breder worden dat zou fijn zijn. En een grote staart wil ik ook wel dan kan ik misschien wel hoger springen!! Kopje van Bert

Reacties zijn welkom