Wat heb ik nou weer op mijn bord liggen?

bord

Af en toe krijg ik iets nieuws te eten, en daar ben ik van mezelf foorzichtig mee. Als seniejor katerman weet ik wat ik lust en wat niet, en waarin ik trek heb en waarin niet. Dus dat nieuwe, voor mij hoeft het niet.

Snek

Komt mijn vrouw gisteren de kamer in en ze zegt: “Bertje, ik heb een nieuwe snek voor je.” Ze keek me aan en ik foelde gewoon ze wil dat ik blij ben dus ik dacht nou goed dan ruik ik er even aan.
Het viel mee.
Eerlijk waar.

Het was kip-moes van Sheba alleen andere kipmoes dan van Goermet dat is lekker slap spul dat eet ik graag. Dit was met korrels en stukjes. Er is geen foto van wegens dat ik het heb opgegeten en toen pas dacht mijn vrouw oja een foto was leuk geweest.

Stevige moes

bordHet is dus een stevige moes. Het ruikt best lekker, de kamer was meteen vol met de lucht dus je hoeft niet te denken waar staat mijn bord. Dat ruik je heel goed.
Ik heb een paar keer ervan gegeten met pauze. Dan had ik er even genoeg van ook dus vanwege dat het stevig is en ik kreeg een half kupje, hoorde ik dus geeneens heel veel.
Ik denk dat dit iets is van je lust het of niet, en ik lust het wel maar eerlijk waar, ik eet liefer Goermet moes dat is zachter en het eet gemakkelijker van mijn vrouw haar vingers, dus dan heb ik er ook gezeligheid bij en op mijn leeftijd is eten met gefoelens belangrijker.
In priensiepe kan dat ook met iets nieuws alleen niet met dit spul.

Er zaten zes kupjes in het pak dus ik moet er nog vier opeten, de eerste heeft mijn vrouw geloof ik geprobeerd. Vind ik niet erg. Maar een nieuw pak dat hoeft voor mij niet zo.

16 thoughts on “Wat heb ik nou weer op mijn bord liggen?

 1. Hallo Bert,
  Jij had weer een taak erbij lees ikke, nieuwe snekkie proeven en eten. Ikke weet wel dat hapjes van Sheba lekker zijn en lang geleden kreeg ik ook van Sheba, maar nu nooit meer. Mijn snekkies zijn van Miamor en Voske en ja die ga ik altijd verdienen met goed vrouwtje helpen. Je weet wel met voor de voeten lopen, ramen schoon (vies) maken, kijken of ze goed met de stofzuiger de stof opruimt, boodschappen controle en zeker of ze wat lekkers voor mij meebrengt. Helaas niet vaak meer. Geeft niks hoor ik weet dat ze boven een hele grote voorraad heeft. Saai is nooit mijn nattehap, ik geloof als ik al mijn tenen tel ze wel zoveel verschillende smaakjes heeft gekocht. Iedere dag een andere en zo eet ik nooit saai.
  Ikke ga toch nog eens een keertje vrouwtje heel lief met een scheve snuit vrouwtje aankijken voor de naar de winkel gaat en of ze wat anders meebrengt, maar ik vrees van niet, Ze is best streng hoor. Alles moet van de gezonde, heeft ze in jouw blog gelezen. Misschien voortaan een idee dat ik alleen jouw blog lees, zo kan ik haar miauwen dat jij heel gezond ander spul eet.
  Maar Bert in mag niet klaag miauw doen, want ik heb het superdesuper goed en altijd heerlijke hapjes en altijd als vrouwtje mijn bordje voor mij neerzet, zegt ze: lieve Jip lekker knabbelen en krijg ik een aai van mijn bolletje tot het puntje van mijn staart. Dan pas ga ik eten hoor. Pas geleden was vrouwtje dit vergeten en ik bleef maar voor mijn bakje staan en keek haar aan van je vergeet wat vrouwtje. Nou ja ze had het weer eens van de drukke en snapperde er geen sikkepit van dat ik niet wilde eten. Na lange tijd kreeg ze het pas in de smiesjes en toen kreeg ik dubbele aai en toen heb ikke mijn bordje vlug leeg gegeten.
  Nu weer tijd voor mijn straatcontrole, maar ik zal vlug klaar zijn, meeste mensen hebben nu al weekend en maandag ook, Hahamiauw komt dat voor jou wel goed uit,, jij kan dus de nieuwe week op de dinsdag beginnen. Bert maak samen met vrouwtje een fijne dag en veel knufjes van mijn vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat snap ik als je altijd een knuffel krijgt en dan opeens niet hoe weet je dan of je kunt gaan eten? Dat weet je niet. Dan eet je niet dat zou ik ook niet doen en gelukkig snapte je vrouw het op tijd dus dan hoefde je geen honger te krijgen. Gezond eten is heel belangrijk hoor ik thuis maar mijn meediesijn is het allerbelangrijkste folgens mij is het Shebaspul niet helemaal gezond maar ik kreeg wel mijn meediesijn binnen. Wat werk jij ook hard in huis!!
   poot van je vriend
   Bert

 2. Hajoooo oompie.

  Ooooh ikke weet seker dat ik dat nie wust. Ikke hau meer fan kwake. Lekkere kaastoktoknoepies. Hihihi. Ikke lus nies sags. Ikke lus nies uit bwik
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus, ja kraake is ook leuk en lekker, dat doe ik graag als het nacht is dan hoor ik alles goed in mijn kop en in de kamer!!
   pootje
   Oompie Bert

 3. Hoi Bert, wij hebben dat eten ook in huis, maar wij vinden het ook niet erg lekker. Onze vrouw had het voor Bas gekocht en die vond het eerst wel lekker, maar later niet meer. Nu mogen wij het opeten. Maar als de pakjes op zijn, hoeft ze voor ons geen nieuwe meer te kopen hoor.
  Pootjes en knuffels van Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. hoi Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, ik heb dezelfde smaak als Bas had dat denk ik want eigenlijk lust ik het niet echt. Folgens mij komt er net als bij jullie ook geen nieuw pak, niks erg!!
   pootjes van
   Bertje

 4. Hoi lieve Bert, ik ken dat, dat is patee vind ik!, mijn vrouw zegt weleens dat ik wel reklaame zau kunnen maken voor Sjieba, zo lekker vind ik het, eigenlijk alles van Sjieba, maar ik krijg het niet altijd hoor, ik heb nu hele gezonde brokken voor mijn slank, en een klein beetje natfoer, o ja en een kouwstik want dat hoort zo!, maar ik vind Sjieba het allerallerallerlekkerste!! samen met kouwstiks dan, en knuffels natuurlijk, en zonneschijn en tandensnoepjes en borstelen en eigenlijk alles wel!, heeeeel veel lieve kopjes voor jau van Kever!!, en ik heb een ekstralekkere snek voor jau achter mijn wangen verstopt!!

  1. hoi Kever, wat je lust of niet dat is smaak en smaak is heel persoonlijk, jij houdt ervan en ik helemaal niet. Froeger toen ik niks aan mijn maag had toen at ik het wel geloof ik maar toen at ik haast alles en als je lang gezond eet dan wordt dat je smaak, en nou hou ik meer van gezond geloof ik,
   pootjes van
   Bertje
   PEE ES Ik wist geeneens dat het paatee was

 5. Lieve Bert,

  Oooh jij heb Sjiebaaa, van mij eigen lus ik ook Sjiebaaa. Mij vrouw zeg Loes jij lus ALLES van jou Sjiebaaa. Dan lus jij wel feel van Sjiebaaa Bert. Mij eigen foorkeur is mij zallum van Sjiebaaa maar kip lus ik ook. Het is mij lekkere snek en mij hart hoop dattie er toch van geniet. Maar jij houw nie zofeel van ferannering, dan moet jij eerst wenne. Misschien moetie het nog een keer van jou eigen proobeere. Jij weet jij mag alteit eerluk zijn want assie verkering heb dan akzepteer jij dat jou katerman Sjiebaaa misschien nie zo lekker vin als dattie het selluf vin,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ik ga het nog wel een keer eten maar vandaag niet en morgen ook niet. Ik eet goermet en van dat spul uit een staafje dat is wegens mijn meediesijnen. Dit zitten erin. Maar de Sjiebaa blijft lang goed en als mijn vrouw het lust mag ze het eten daar ben ik heel gemakkelijk in,
   je Bertje

 6. Bert het is wat hé met het eten wat ze ons mee brengen!!!!
  Hier soms ook hoor!!!
  Onze vrouw komt dan binnen en zegt
  “Ohhhhh nou heb ik wat lekkers voor jullie”!!!!
  En dan zoals jij zegt we gaan er naar toe omdat zij zo blij is.
  Maar dan gebeurd het…….we vinden het allemaal niet lekker………ze mag het zelf eten!!!!
  Eigenlijk wel een beetje zielig voor haar.
  Maar wij gaan ook echt niets eten wat we niet lekker vinden!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal het is ook zielig als ze zo blij doet dat heb ik ook dat ik dan ga kijken want je hebt toch gefoel voor elkaar. Ja en dan is het fies en wie eet er nou fies? Jullie niet. Ik ook niet. Dus niemand niet!!
   pootjes terug
   Bertje

 7. Lieve Bertje, je hebt weer een mooi helder stuk geschreven. Je frau koopt iets nieuws voor jou, jij vindt het eigenlijk niet lekker maar om jou frau niet te beledigen of pijn te doen eet je het toch op. Je bent zo’n lieverd Bertje. Je frau merkt best dat het van jou niet hoeft en koopt het niet meer. Dat is echte liefde!

 8. Hoi Bert.
  Mijn zus vond dat heerlijk,maar van mij hoeft het niet.
  Ik ben veel kieskeuriger zegt mijn scullary girl.Tja mijn zus was net een kliko.Die lustte alles.Nou als ik iets niet lekker vindt ruiken eet ik het gewoon niet op.
  Ik ben daarmee niet zo beleefd als jij.
  Geef mij een lekkere brok,een soepje van meneer Felix of een likwit snek, Van mevrouw Vita dinges
  Een kaas snoepje zeg ik ook geen nee tegen.
  Ik krijg elke dag ook een likwit snek,tegen haarballen nou,dat is eggies waar meer dan genoeg.
  Pillen slik ik zo door.Want ik wil niks in mijn snek.
  Maar jij weet heel goed wat je wel en niet wil Bert.En je vrouw begrijpt je en dat is belangrijk.🐾🐾🐾🐾🐾

Reacties zijn welkom