Waarom trappelen katten?

De laatste tijd doe ik het. Trappelen. Of kneden, zo heet het ook. Dat je met je voorpoten op dezelfde plek staat en dan dus trappelt. En waarom? Dat zal ik uitleggen.

Het is persoonlijk, dus iedereen heeft er een andere reden voor. Kan zijn dat je vroeger te snel bij je moeder weg bent gegaan en dan doe je het uit oude gewoonte om melk te halen die je als kitten nodig had. Of je doet het omdat je je heel erg fijn voelt, net zo fijn als toen. Dat heb ik. Dan weet ik dat ik dadelijk ga slapen en ik heb dan net lekker gegeten en dan voel ik me tevreden maar ook onrustig omdat alles zo fijn is.

Ja, fijne gevoelens moet je ook zien te verwerken. Ik wel. Soms wil ik heel graag slapen maar ja dan ben ik door fijne gevoelens aan het spinnen en dan kan ik niet slapen. Dat is best onhandig hoor. Stelt u zich maar voor dat u heel moe bent maar eerst nog een uur in bed moet liggen zingen. Zoiets is het. Maar dan anders.

Wat ik soms ook doe, dat is in de lucht trappelen. Dan lig ik op mijn zij en dan is mijn vrouw op mijn borst aan het kroelen, zo lekker zachtjes met een paar vingers. Dus dan steken mijn voorpoten in de lucht want ja, zo lig ik dan. En dan trappel ik. Lekker langzaam en zachtjes en voorzichtig, precies zoals het borstkroelen is.

Even terug naar het trappelen of kneden of hoe u het ook noemt. Als uw kat dat doet, is alles in orde. U hoeft dus niets te doen. Lekker laten gaan en niet extra gaan aaien ofzo. Anders komen we nooit aan onze slaap toe. Dat was het voor deze keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *