Waarom Oscar van zijn leefe geniet

genietFandaag is weer mijn blogdag. Hebbe jullie allemaal gezellige Paasdaage gehad saame, met lekkere snekkies en dutjes bij de ferwarming ? Ik fin het eggie waar zo gezellig dat er nieuwe bloggers bij zijn. Dat geeft ferbondenheid en maake we mooie letters zoals Loesje dat altijd noemde. Onze jongste blogger is Joep en wat doet hij het goed he ? Heel leuk dat hij erbij is!

Zon

Ik zit lekker in de zon te tiepen op de aaipet. Eindeluk kwam de zon door fanmiddag op de 2e Paasdag. Heerlijk, je weet niet wat je meemaak. Ik hep er zo naar ferlangt. De balkondeur gaat dan oope en komen de warme zonnestraale binne. Dan lijkt het ooeens een andere dag. Een dag waarop alles mooier is en frolijker. Het had wel hard gewaaid genietfandaag want de Paasbloeme hingen scheef, maar die heeft frouwtje weer rechtop gezet.

Ik woon heel hoog in een flat en op mijn klimpaal kan ik alles oferzien. Ik kijk oofer de huizen heen ik zie de bloesemboomen die bloeien en in de ferte zie ik de duinen. En de lucht kleurt rood als de zon onder gaat. Fanuit de klimpaal kan ik niet op de straat kijke, maar dat fin ik wel rustig zo. In de slaapkamer zijn ook groote ramen en daar kan ik wel op de straat kijke. Dat doe ik op daage dat er markt is en ik de viskraam ruik en de kippenboer. De klimpaal is een fijne plek, daar ben ik rustig en terwijl ik naar buiten kijk doe ik genieten in de zon.

Ekstra pakket

Hebbe jullie nog wat gekregen foor de Paase? Meestal is dat met Kersemus he dat je kadootjes krijg en als je jaarig ben. Maar ik had een pakket foor de Paase. Frouwtje zegt, Oscar jij hept goede trek de laatste tijd, ik heb nog maar een ekstra pakket foor je besteld. Nou daar was ik blij mee!
Als oude kater heb je eigenluk niet zofeel wensen meer maar een pakket met voer is fijn. En dat je weet dat er altijd genoeg op foorraad is. Het pakket doen we altijd saame uitpakke. Dan ruik ik aan alles en doe ik kontroleere of frouwtje de juiste smaake heeft besteld. Kuipjes met vis en kip lust ik graag. Rund neeme we nie meer want daar had ik opeens genoeg van. En ik fin het belangerijk op mijn oude dag met smaak te eete. Nou, de doos is leeg en de kuipjes staan netjes opgestapeld in de foorraadkast. En ik weet precies waar die is!

Zoomertijd

Mijn frouwtje zeg dat het nu zoomertijd is en dat het een fijne tijd is en ’s afonds langer licht. Nou hebbe we gewoon met Paase een uur langer geslaape hoor. Het was toch grijs buite en reege.
Dan hebbie eg niets aan de zoomertijd zeg frouwtje.
Maar nu schijnt de zon en dan is het fijn in de huiskaamer. Ik lig lekker te soezen op mijn oranje zoomerplaid. Omdat de zoomertijd is begonnen koomen er vast meer van die fijne dagen.

Super seeniejor

De koomende week gaan wij heel feel aan Stokkie-Stefan denke. Hij was ook blogger en is forig jaar vlak foor de Paase op 5 april oofer de Reegeboogbrug gegaan. Hij is 21 jaar geworden. Wij gaan dus op die dag een kaarsje foor hem branden en aan hem denken. Hij was net zo lief en sagtaardig als ik zeg frouwtje. Het was ferdrietig en stil toen Stokkie-Stefan er niet mee was, Oscar, zeg ze. Ik begrijpt dat want saame is het mooiste, zeker als je een super seeniejor bent.
genietMaar het was ook goed zeg frouwtje. Ze heeft mij ferteld dat ze daarna heel ziek is geworden en lang in het ziekenhuis heeft gelegen en een longooperaazie heeft gehad. Wie had er anders foor Stokkie-Stefan gezorrugd?
Ik weet dat als het moeiluk is,het leefe alles reegelt, en dat het uiteindelijk goed komt. Toen Stokkie-Stefan naar Reegeboogland ging kon frouwtje onbezorrugd in het ziekenhuis liggen en reevaliederen. En toen ze weer thuis kwam en sterk genoeg toen ben ik gekoome in september. Eerst als logeerkater, maar toen zeiden de mensen van de dierenambulance dat ze mij foor altijd mocht houden.

Ik eindig weer poositief eg waar, uiteindelijk kom alles goed!

13 thoughts on “Waarom Oscar van zijn leefe geniet

 1. Goedemorgen Oscar, wat heerlijk hè, nu het weer zo’n mooi weer wordt! Heerlijk dutten in het zonnetje, wat kun je ver kijken! Smul maar lekker van je Paaslekkernijen😋❤️ Fijne dag, knuffels❤️🌺

  1. Iedereen wacht op de zon he ? Even afwagten maar. Intussen geniet ik van mijn kekkere hapjes. Dag mefrouw Wanda, kopjes van mij.

 2. Hoi Oscar,

  Ach is het alweer ’n jaar geleden dat Stokkie Stefan over de regenboogbrug is gegaan, wil jou en je vrouw heel veel sterkte wensen.
  Stokkie Stefan was een lieverd net als jij Oscar, 5 April ga ik zwaaien naar Oascar!

  Wat een bofferd ben je dat je een mooi lekkers pakket hebt gekregen van je vrouw, dat wordt komende tijd genieten van alle lekkers.

  Lieve oscar geniet van de zonnestralen en van je vrouw, samen zijn is zo fijn en belangrijk.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, wat lief dat jij ook naar Stokkie-Stefan gaat swaaje. Hij swaajt zeker terug hoor ! Kopstoot van Oscar.

 3. aahh liefe oom Oscar,

  wij sulle seeker weete aan Stokkie Stefan denke maar ook denke we aan dat we heul erreg blij sijn dat het goet gaat met uw frau en met u!
  Dat is ook heel erreg belang-rijk!
  En dat er lekker eete in huis is, dat is altijt fijn!
  Ik wou dat er bij ons in de straat een fis en een kipboer waare seg!
  Dan mauwde ik so hart dat de tweefoeters der elleke dag foor mij ginge haale!
  Feel liefs fan Leootje en u krijg ook Boemskoppies fan Tiga, een piew fan Chester een een heeele groote MRRRWWAAAUUUUWWWOOOOHHH fan Simon weeges hij wou wat segge maar hij hoor se eige niet.

  1. Hoi Leootje, wat jemmer nou he dat jij geen fis en kipboer in de straat hep. Maar jij hep vast weer andere leuke en spannende dingen in jou straat. Of misschien hep je een tuin ? Dikke poot van Oscar.

 4. Heee lieve vriend Oscar, wat een gezellige letters heb je gemaakt, poosietiefe letters in een tijd dat er veel ferdriet is, dat is ekstra gezellig!, o en wat find ik het fantasties om te horen dat je het zo goed naar je zin hebt en dat je goed eet van allemaal lekkere dingen!, ik zag op de onderste footoo dat je een zonne-oor hebt, zo noemt mijn vrouw dat als je oor roose wordt door het zonnetje, heerlijk is dat!, ik hoop dat er gouw meer zon komt want ik heb daar zooooooo veel zin in!, en natuurlijk ga ik ofermorgen ekstra naar Stokkie Stefan zwaaien, hij blijft er altijd bijhoren, en ik hoop dat jij nog zo lang mogelijk bij ons blijft Oscar, in ieder gefal tot het stoelendansfeest!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je frauwtje, ze zijn van je vriend Kever!!

  1. Ha groote frient Kever, dat hep je gied gezien Keef, af en toe hep ik een zonneoor. Verfeel jij je niet nu het zo koud in de tuin is ? We wachten op zon, dan is alles gezelliger. Tot die tijd lig ik nog lekker warm op mijn schaapepleet. Tot het stoelendansfeest hoor. Kopstoot van Oscar.

 5. Ha die Oscar,

  Wat geweldig dat jij de Pasen hebt gehaald en nu nog steeds kan genieten van het leven. En natuurlijk van de zon als ie er weer is. De tweede Paasdag was inderdaad geweldig met die warme zon, wij hebben die dag ook zo genoten.
  Is het alweer bijna een jaar geleden dat Stokkie-Stefan over de regenboogbrug ging?
  Wat gaat de tijd toch snel. Gelukkig maar dat je vrouw toen nog voor hem kon zorgen voordat ze zelf behoorlijk ziek werd. Het is maar wat fijn dat dat goed is afgelopen.
  Lieve Oscar, wij hopen dat jij nog een hele poos van het leven mag genieten. En natuurlijk gaan wij op 5 april extra aan Stokkie-Stefan denken en ’s avonds extra lang naar hem zwaaien.
  Veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Dag mefrouw Marjoke, Cindel, Jillie en Ivar, wat aardig dat jullie ook naar Stokkie-Stefan gaan swaaje. Zal hij zeker fijn vinden en terug swaaje. En ik blijf van leefe genieten zolang ik er nog ben hoor. Poot en kopstoot van Oscar.

 6. Hoi Oscar ik begrijp heel goed dat jij van je leven geniet met je lieve vrouw en een mooi uitzicht vanaf je klimpaal.
  Ik heb Stokkie-Stefan niet gekend maar ik ga ook naar hem zwaaien hoor.
  😻🐈‍⬛

 7. Miauw meneer Oscar,

  Is de visboer er nog steeds 😻 daar heeft meneer Stokkie-Stefan heerlijke verhalen over gemiauwd. En ook nog een kippenboer. Dat moet mijn broer Foppe weten. Die is dol op kip.

  Heel veel koppies van Japie (nu niet meer de jongste op de blog). Morgen klim ik hoog in mijn boom en zwaai extra lang naar Stokkie-Stefan 💖✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *