Waarom je altijd moet blijven opletten

opletten

Slapen is fijn, rieleksen is beter maar het allerbeste is dat je moet blijven opletten. U ziet dat ik lekker lig. En mijn oren zijn in de aksie-stand van opletten.

Veilig

Nou zult u zeggen Bert jongen ben je niet goed je hebt nou toch een veilig huis wat zal je opletten. Ja, nee, dat is ook zo. Maar toch. Ik weet niet. Het zit in me. Iets van dat ik kater ben en dus oer en een beetje van het straatleven van vroeger waar ik nooit wist wat er kon gebeuren dus altijd een oortje open houden moest wel. En ik voel me veilig thuis maar ik weet ook dat blijven opletten gewoon verstandig is:

 • er kan opeens een geluid in de straat zijn dat raar is en misschien wil ik dan onder tafel gaan zitten zodat niemand me ziet of ik heb knuffels nodig. Vorige week was er een auto en herrie en toen hoorde ik dat er tuinmannen waren voor de bomen in mijn straat.
 • soms gaat mijn vrouw boodschappen doen, dan ben ik graag de eerste die dat weet want ik ben liever niet alleen dus dan kan ik wakker kijken zodat ze kan zeggen dat ze terugkomt dat voelt toch anders.
 • ik heb het weleens dat ik hoor dat mijn vrouw in de keuken staat en een zakje met sneks vast heeft, dat heeft een speciale ritsel dan wil je serieus waar meteen wakker zijn ik wel hoor

Nacht

Maar eerlijk is eerlijk soms slaap ik ook gewoon helemaal rielekst. Dat is ’s nachts boven op het bed. Dan lig ik op mijn dekbed met gestrekte poten te slapen. Ik merk het altijd wel als mijn vrouw dan een beetje aan me friemelt maar dat maakt me niks uit. Op de slaapkamer is alles anders ik weet ook niet hoe dat kan. Dus eigenlijk let ik toch een beetje op maar wel veel minder.

8 thoughts on “Waarom je altijd moet blijven opletten

 1. Hallo Bert.

  Ik slaap of wat vrouwtje zegt doezelen ook heel veel net als jij. Maar ik kan ook heel diep slapen en vooral snurken, dan hoor en merk ik van alles wat er rond mij gebeurt niks. Vrouwtje doet dan altijd heel rustig, want ja ik kan natuurlijk zomaar wakker schrikken en dan ben ik ook weer bang.
  Nou zou ik het wel fijn vinden als ik een diepe slaap doe dat vrouwtje dan op let, maar ja die is natuurlijk ook veel weg, maar vrouwtje zegt altijd dat ze weg gaat en ik zie of ze kort of lang weggaat aan de spullen die ze meeneemt.
  Bert als er veel geluiden buiten zijn dan heb ik ook mijn oren in de waakstand staan en een hazenslaapje doe, nu is het ook lawaaierig buiten en ja dan moet ik weer opletten terwijl in heel veel slaap heb.
  Bert ik heb veel zon en dan kan ik wel vanmiddag heerlijk gaan slapen en ik hoop dat jij ook veel zon zal hebben.
  Geniet van je dag en veel knuffels van vrouwtje en waakkopjes en pootjes van je vriendje Jip

  1. hoi Jip wat lief dat je vrouw voorzichtig doet wegens dat jij slaapt en dat ze alles uitlegt van weggaan. Daar kun jij dan best een mening over hebben maar ze zegt het allemaal wel!! mijn vrouw gaat soms zomaar weg zonder iets te vertellen want ze denkt dan Bertje slaap toch maar ik merk alles, net als jij. poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert,

  Jij ben goed bezig want oplette is belangrijk. Assie slaap dattie dan toch jou oore in jou slaapstand heb. En jij ben ook kontroleur van jou vensterbank., dan hebbie waakzaam zijn wel in jou bloed. Van jou natuur zeg maar. En jij let ook altijd op jou zon, offie wel of niet kom. Jij ben jou eigen waakzame Huiskater Bert en jou vrouw is veilig bij jou. Dat is belangrijk .

  Van me eigen let ik ook goed op. Vooral of alles goed is met mij broer Floris. Assie ze weg kwijt is moet ik wel helpe en assie ze eete laat staan. Dan ben ik van mij eigen in mij waakstand. Maar ook assie harde geluiden hoor in de lucht, dan moet ik wel met mij broer in mij kast of onder mij tafel gaan zitten.
  Maar soms Bert trek ik mij terug in mij eigen. Dan moet ik bijkomen Bert van alle zorge en oplette. Dan slaap ik mij 36 uur op mij dag zeg mij vrouw.
  En mij fijnste oplette Bert is assie denk dat jij van jou eigen al op mij kompjuuter ben. Dan zit ik klaar en mij hart tril van mij geluk. En ook als mij vrouw mij tonijn heb gehaald. Als poes moet jij veel in jou gaate houden…

  Liefs van jou Loesje

  1. het is heel goed Loesje dat je ook tijd aan jezelf geeft want dat is je basis. Dat je kunt uitrusten van zorgen en opletten en aan iedereen denken. Floris is nou best een hele grote zorg voor jou dat snap ik best het is toch je broer die je nodig heeft. Dus als ik jou mis Loes dan weet ik dat je slaapt en dat het goed is, en dan wacht ik gewoon tot je weer tijd hebt. Goed slapen hoorLoesje. Dat is belangrijk!! je Bertje

 3. Hoi Bert,
  Volgens mij zijn alle katten altijd oplettend en waakzaam, het zit gewoon bij ons ingebakken.
  Bij katers zoals jij, die een moeilijke tijd op straat hebben doorgemaakt, is dat natuurlijk helemaal logisch. Maar mijn vrouw zegt dat al mijn voorgangers, ook de katten die altijd veilig geweest zijn in hun jeugd, ook alles hoorden of zagen.
  En als het over eten ging, waren ze er allemaal als de kippen bij 🙂 . We hebben gewoon een nieuwsgierige en oplettende aard. We willen niets missen.
  Mijn vrouw zegt altijd dat ik het ruik als ze naar de keuken gaat. Al ben ik op zolder, of al lig ik diep te slapen, ik ben er als ze naar de keuken loopt, je kan nooit weten.. 🙂 .
  Geniet maar fijn van het leven Bert, je hoeft nu gelukkig niet meer altijd waakzaam te zijn.
  Zacht kopje en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dat is waar ruiken doe ik ook van alles als ik slaap, het komt gewoon in mijn neus en dan weet ik in mijn kop of ik wakker moet worden of niet en dat is bij jou thuis dus gewoon. Volgens mij heeft je vrouw heel veel erfaring met katten dat maakt het voor jou ook weer gemakkelijker dat ze dingen snapt. poot van mij

 4. Dag lieve Bert, ik ben een beetje laat vandaag. Maar ik ben je natuurlijk niet vergeten!
  Ik slaap ook vaak met mijn oren zoals jij ze hebt. Zeker als ik in mijn tuin lig. Dan doe ik ook niet écht slapen, want er kan natuurlijk van alles gebeuren.
  Ik slaap ook het lekkerst als mijn mensen ook slapen. En dan het liefst met zijn allen in het grote bed. Dan ben je vlakbij elkaar, en dat is veilig. Dan snurk ik ook weleens, of ik maak plopjes met mijn mond. Als ik uitadem. Dat zegt mijn vrouw hoor, ik weet niet of het echt zo is.
  Ik denk dat voor jou de slaapkamer ook veilig is, en je bent samen met je vrouw en je weet dat ze niet weggaat en er komt ook niemand meer. Je slaapt samen in een veilig nestje, heerlijk is dat hè?
  Sneks krijg ik niet meer, omdat ik te rond ben. Maar als ik mijn vrouw in de keuken hoor rommelen met een bakje van mij dan kom ik altijd meteen kijken. Nou, soms niet. Als ik in de tuin ben dan vind ik de tuin belangrijker. Misschien moet het maar heel lang zomer worden. Dat ik veel in mijn tuin ben en heel slank word!
  Een heel lief slaapkopje voor jou van Bolle.

  1. hoi Bolle je komt gewoon als je kunt en als je er niet bent dan denk ik Bolle ligt vast lekker in het bed met zijn mensen. Of in de tuin. Som denk ik aan een tuin hoe dat voor mij zou zijn. Misschien fijn maar ik wil er dan niet alleen zijn. En mijn vrouw wil binnen zijn het liefste. Dus ik vind het knap dat je buiten durft en wakker blijft en je weet nooit wie of wat er in je tuin kan komen maar jij bent er dan dat is toch knap!! kopje van mij

Reacties zijn welkom