Waarom ik me nou toch laat kammen

kammenHet is warmer en ik foel het aan alles, ook dat ik de hele tijd aan het ferhaare ben. Het gaat nu vlug maar eerlijk waar, het gaat niet helemaal goed.

Artroosie

Als oudere jongen van 16 jaar met artroosie lukt het gewoon niet goed om mezelf in orde te houden. Mijn heupen zijn zo ver weg en daar kan ik niet goed bij als ik me was. Dus dat laat ik. En dat laat ik al een hele poos.
Eerst had ik flokken en nou heb ik daar ook een stukje waarvan mijn vrouw zei: “Bert, dat is een klit dat is niet goed.”

De kam

Die dag kwam er een nieuwe kam in huis. Een tegniese kam.
Toen het weer afond was, kreeg ik mijn gewone knuffel zoals elke keer en ik lag op mijn zij te ontspannen en het aaien ging door. En toen kwam de kam erbij.
Heel zacht op mijn vagt.
Toen een beetje erdoor.
Aaien erbij.
Liefe woordjes.
Weer de kam.
En ik lag stil en ik dacht misschien kan ik het toch met die kam.

Hulp

Want eerst vond ik het stom wegens dat ik het niet durfde. Een borstel wilde ik ook niet. Alleen aaien met de hand kon ik aan. Kammen wilde ik niet.
Maar je wordt ouder en met de artroosie en alles foel je toch, ik heb nou een beetje hulp nodig met de dingen. Deze week kreeg ik een nieuwe waterbak die hoog stond, daar kon ik meteen uit drinken. Thuis hoorde ik iets over mijn brokjesbord dat staat nog laag.
“We doen het rustig aan Bertje,” zei mijn vrouw, “elke verandering daar gaan we eerst aan wennen en pas dan komt de volgende.”

En nou laat ik me dus kammen. Het is wegens het fijne gefoel en de liefe woordjes en dat het eefe duurt en zo kan ik het geloof ik wel. Dat heb ik nou ontdekt.

8 gedachten over “Waarom ik me nou toch laat kammen

 1. Hoi Bert,
  Als het allemaal niet meer zo goed lukt is het fijn om daarbij wat hulp te krijgen!!! Dat is bij mensen ook zo. Alleen moet je er wel aan wennen en ook klaar voor zijn om het toe te laten.
  Maar wat fijn voor je dat dit lukt want niets is zo vervelend als loszittende, jeukende haren!!!!!!
  En als die weg zijn krijg je weer een mooie gladde vacht.

  Rustig aan met alle veranderingen maar we weten zeker dat het helemaal goed komt!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Het is best spannend en soms spin ik foor mezelf om rustug te worden en soms foor het fijn dat is elke keer anders. Een beetje per keer is nou al genoeg ik wil niet heel lang kammen dat duurt te lang!!

 2. Hoi Bert,

  Wat onwijs goed van jou dat je je laat kammen, daar mag je heel trots op zijn.
  En als je ouder wordt dan is het helemaal niet erg als je soms hulp krijgt hoor, mijn baasje helpt mij ook heel vaak.
  En dat vind ik zelfs heel fijn, ik word met dezelfde kam gekamd en dat is zo heerlijk.
  Alleen op mijn buik vind ik het iets minder, maar soms moet dat ook gebeuren.

  En alles op zijn tijd hoor, nu heb je een waterbak wat hoger staan en je wordt ook al gekamd.
  De brokjes hoger zetten komt ook, en je zal zien dat je dan ook veel beter en lekkerder kan eten.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy dus jij hebt er ook erfaring mee!! Ik dacht dat haast niemand gekamd wilde worden maar nou leer ik van wel. Op mijn buik is het fijn alleen zachtjes en met liefe woordjes erbij dan lukt het,
   pootje van Bertje

 3. Lieve Bert,

  wat bennie tog heel feel dapper dattie jou eigen laat kamme mij jongen. Jij krijg ferannering in jou leefe en dan moetie eers wenne. Zo hoor het ook want ferannering is soms moeiluk weeges dat jij het nie ken. En jij heb nooit nie van kamme gehouwe. Dan schrik jij al assie zo een kam zie. Maar soms hebbie zoies tog noodig Bert foor jou fersorging. Wij wor nou stees ouwer en soms luk iets niemeer zofeel goed.
  Selluf heb ik ook zo een kam want als poezedame op leeftijd wil jij ook dat jou loshaar uit jou vagt gaa. En ik doe rolle en spinne Bert.
  Fandaag doe ik nog meer rolle weeges dat mij hart nu weet, mij Bert durref het ook van ze eigen. Hij is heel feel dapper en dan kan jij trots zijn. Als jou verkering ben ik nu heel feel suupertrots,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ja het was een ferannering want ik weet ook wel nou blijft het zo, dat is met ouder worden je wordt nooit meer jonger. En dat is soms best moeilijk dat ik nooit meer die stoere jonge katerman zal zijn. Maar ik doe mijn best. En met jou als verkering wil ik graag een nette dappere katerman zijn,

   je Bertje

 4. Heee lieve Bert, wat zeg je nau?, durf je je te laten kammen door je vrouw?, zooo heee dan ben je echt een tijger!, ik ben helemaal trots op je dat je dat kan!, het is echt fantasties!, en je haaren foelen dan ook fijner, want flokken en klitten zijn niet fijn en kunnen ook pijn gaan doen, nau dat wil je niet toch?!, weet je wat zo grappig is?, ik heb presies deselfde kam!, en ik find het mijn allerfijnste kam, met de paarse borstel erbij, soms doet het efentjes een klein beetje pijn als mijn vrouw me met de kam kamt, maar dan krijg ik altijd kusjes en knuffels en dan is alles weer prima, en na het kammen ben ik zoooo heerlijk glad en glansend en zacht!, heeeeeeeeel veel kopjes en kompliementen van mij voor jau Bertje!!, het is van Kever!!

  1. hoi Kever, die paarse borstel heb ik niet misschien komt dat nog. Ik ben echt alleen aan het oefenen nog want ik heb die klitten en flokken en ik weet niet, ik krijg ze gewoon niet goed dus dan moet ik oefenen. Ik wil ook glad en glansend en zacht zijn net als jij dus dan maar kammen!!
   pootjes van
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *