Bram is buiten in zijn struik

buitenHoi lieve allemaal, het is zomer. De zon schijnt de hele dag en het is echt al kei warm buiten. Doen jullie allemaal voorzichtig met dees warmte. Dat je genoeg poeselimonade drinkt, veel dutjes doet binnen waar het koel is en niet te veel aktief bezig bent?

Bertje’s poeselimonade is poesesoep of saus met ekstra water. Dit kan je dan gewoon lekker drinken. Het is ook voor de moeilijke drinkers onder ons. Soms wil ik ook niet drinken met dees heet weer en dan is Bertje’s limonade een goede oplossing want dan lust ik het wel.

De tuin

‘s Morgens is het nog lekker fris buiten en dan mag ik meestal de tuin in. Dan kan ik me helemaal uitleven voordat het te heet wordt. Uitleven wil zeggen dat ik dan gek doe. Ik ga rennen en springen met meestal wat mauwtjes. Ook doe ik Mila vervelen. Het is plagen maar niet gemeen. Zij plaagt mij ook dus ik mag ook een beetje plagen. Afgelopen week, ik weet niet meer welke dag het was maar toen mocht ik ook naar buiten en toen wilde ik me ook uitleven. Alsof ik een kriebel in mijn billen had.
Dat heb je soms wanneer je van de bak af komt. Dat je iets voelt aan je billen, of je denkt dat je iets aan je billen voelt waardoor je ineens van de bak af wilt springen en dan even moet rennen. Sommige noemen het ook wel eens de gloeiende vijf. Waarbij je vijf minuute lang even springt en gek doet als je van de bak komt.

Struik

buitenDit had ik ook toen ik op die ochtend buiten was. Alleen had ik geen kriebel in mijn billen, ik wilde gewoon gek doen van binnen in mijn lijf. Het oer-gevoel was er weer. En nu wilde ik ook lekker oer doen. Ik was buiten en ik voelde van binnen dat ik iets nieuws en iets stoers wilde doen. Iets wat ik nog niet eerder gedaan heb. Ergens in klimmen. Nu heb ik binnen een krabpaal waar ik in kan klimmen dus klimmen kan ik maar ik heb het nog nooit buiten gedaan. En buiten heb ik geen krabpaal maar wat boome en struiken.
Vlak bij mijn bak heb ik een struik staan. Normaal komen daar keiveel bloeme in maar mijn vrouw heeft de struik geknipt. Nu heeft de struik alleen maar blaadjes. De struik is niet zo groot dus ik kan er makkelijk in. Dus dat is op de plenning. Ik ben oer en ik ga die struik in. Vanaf de achterdeur ren ik naar de struik toe om in een keer erin te springen. Maar voor de struik ga ik vol in de rem. Met mijn kop raak ik de struik aan. Ik ga eerst een kijken hoe ik er in moet. Het is namelijk een struik met keiveel blaadjes.

Er in

Mijn kop steek ik langs de blaadjes af de struik in om te zien waar de takjes zijn. Dan volgt mijn lijf. Mijn voorpoten zet ik als eerst op een takje maar dan. Hoe krijg ik mijn kont omhoog. Terwijl ik zo sta te denken krijg ik een idee. Ik kan springen. Dus ik hup mijn kont in de wiebel houding. Ik schud mijn billen van links naar rechts en terug. En dan richt ik op waar ik moet komen. Een, twee, hoppa! Ik spring en ik hang half in de struik want mijn achterpoote zijn vergeten om de tak te pakken terwijl mijn voorpoote al verder zijn. Ik probeer met mijn achterpoote bij te krabbelen maar het lukt niet. Mijn billen zijn te zwaar. buitenDus ik laat me zakken. Dan ga ik het nog maar een keer proberen want nu lukt het wel. Dat moet gewoon. Dus ik maak me klaar. Zet mijn billen in de houding en wiebel een paar keer tot ik durf te springen, en dan, hoppa! Weer een sprong en nu hang ik weer half in de struik. Folgens mij spring ik niet hard genoeg. Maar mijn voorpoote hebben een tak vast en nu krabbel ik met mijn achterpoote al wat ik kan de tak op. Na een paar minuute klimmen is het me gelukt. Ik sta in de struik en ik ben zo blij en trots dat het me gelukt is dat ik ineens gewoon een keiharde mauw los laat. Dees komt van diep van binnen, dat iedereen weet: Brammie is oer en het is hem gelukt! Trots ben ik zeker en ik blijf even trots in mijn struikje zitten totdat ik er genoeg van heb.
Daarna ben ik naar binnen gegaan om te dutten want klimmen is best zwaar werk. Zeker in een struikje.

4 thoughts on “Bram is buiten in zijn struik

 1. Haai Brammie kerel,

  Hier is OOPAAAAAAAA
  Houw aar joe
  De sun is sjaining
  Keivette sjips
  Loes vertel
  Wat ?
  Springt deze jongen in een struik?
  Hee ouwe struikrover
  Haai faif!
  Keivette OERRRR
  Nog meer?
  Niet?
  Dan gaan we een dansje doen
  Kontje naar links
  Kontje naar rechts
  Sjeek sjeek
  Keivette takkendans
  Whaaaaaa haaaaaaaa
  Wat nou ben ik straks de weg weer kwijt
  Oopa is nie gek
  Loes
  Loesie
  Takken voor mijn neus
  Waar ben ik?
  Karel HOOR JIJ MIJ?

  Toedeledokie

 2. Hoi Bram,

  Je mag terecht trots op jezelf zijn dat je de struik in kon springen, dat is kei vet goed joh!
  Je hebt het net zolang geprobeerd totdat het je lukte, nou dan ben je super goed bezig.
  Logisch dat je daarna moe bent en gaat dutten, je moet gewoon bijkomen van het avontuur en dat het je is gelukt.

  Pootje van Tommy!

 3. Heee lieve Brammievlinderleeuw, hier ben ik, je Kevermans!!, wat kan jij toch veel, dat je zomaar in die struiken durft te klimmen, en dat je dat ook kan, ik zau dat nooit durfen en ook niet kunnen!, weet je dat ik presies deselfde struiken in mijn tuin heb?, er komen hele mooie bloemen aan toch?, ik lig altijd onder de struiken als het echt keiheet is, zoals fandaag, onder de struiken is het lekker koel en donker, dan maakt het niet uit dat het zo warm is, en pas als de zon weg is kom ik weer te foorschijn, of als mijn mensen in de tuin komen, dan ook!, en weet je wanneer nog meer?, als jij en Jafita en mijn Milamuis komen, fanmiddag!, ik heb al allemaal lekkere snekkies klaargelegd, er staan roosen voor de dames, en er liggen zachte kussentjes en deekentjes onder een paaraasol, zie ik jullie zo?, heeeeeeeeeel veel lieve zachte neusjes, ook voor je vrouw, ze zijn van je Kevermans!!, en ik tetter zachtjes: 🦋🦁 ik wacht op je!!

 4. Wauw Bram,

  Jij bent superstoer. Pas was je nog zo geschrokken toen je in de boom zat. Toen dacht je dat je nooit meer zou klimmen. En kijk eens wat je nu hebt gedaan. Je bent struikrover geworden.

  Koppie van Japie

Reacties zijn welkom