Waarom de Regenboogbrug open moet blijfe

regenboogbrugOp feesboek zeiden mijn vrienden het en ik las het ook hier, dat ze fonde dat de Regenboogbrug dicht moest het liefste een hele tijd. Ik snap het gefoel want ik wil liefer ook geen vriendjes missen maar mijn mening is anders. Ik find de Regenboogbrug moet open blijfe. Dat ga ik uitleggen.

Ik weet nog van froeger dat ik een operaazie kreeg aan mijn tanden. Dat was moelijk weeges ik moest naar de dokter en mijn vrouw mocht er niet bij zijn en het duurde heel lang, ik kreeg ook narkoozie. Loesje had er erfaaring mee en ze meelde dat ze het moeilijk fond om terug te komen erna. Dat snapte ik eerst niet. Later wel.
De narkoosie was heel diep en ik wist geeneens waar ik was en ook niet meer dat ik Bertje was. Ik zweefde ergens en het was er best fijn en ik wist dat als ik helemaal ferder doorzweefde dat ik dan bij de Regenboogbrug zou komen en daar kon ik dan ofer en dan had ik al mijn tanden weer terug en geen artroosie meer ook.
Maar dat deed ik niet. Ik kwam uit de narkoosie en ik moest wennen aan alles. Ook aan het eete met feel minder tanden, daar heeft Loesje mij toen ook bij geholpen.

En nou is Loesje zelf ofer de Regenboogbrug gegaan. Ze heeft ons allemaal geholpen dat te begrijpen op haar feesboek: mijn gezond was op, dat fertelde ze. Dat snap ik, op is op. Bolle zei ook van je hebt je leeftijd dat is je tijd van leefe. Daarna is het op. Dat is foor ons allemaal zo.
En daarom wil ik dat de Regenboogbrug oope blijft. Dat iedereen die het nodig heeft erofer kan gaan en niet erfoor hoeft te wachten, dat is feels te moeilijk. We mogen niet alleen aan ons eigen denken. Ik mis Loesje elke dag maar belangrijker dan mijn gefoel is dat ze ofer de Regenboogbrug kon toen ze erfoor was, dat is mijn mening.

24 thoughts on “Waarom de Regenboogbrug open moet blijfe

 1. Bertje, je hebt helemaal gelijk, de Regenboogbrug is er voor iedereen die het nodig heeft. Dan is een dichte brug moeilijk. Maar voor nu hoop ik echt dat er voorlopig geen vrienden over de brug hoeven gaan en dat niemand die nodig heeft.

  1. dat gefoel heb ik ook Streepje dat ik geen vriendjes meer wil missen, het is zoon moeilijk gefoel vab binnen om mee te dielen!!

 2. Meow Oom Bert,

  Ik zie het zo voor me. Dat er een lange file staat voor de brug met dieren waarvan hun leeftijd op is. Dat ze met hun doodzieke lijf moeten wachten. Ik snap dat ze bij de poort van de Regenboogbrug eerst je knipkaart moeten checken. Alstie echt vol is, moet je gelijk door kunnen lopen om je nieuwe leven als ster te kunnen starten.

  Koppie van Japie

  1. Zo is het Japie, je kunt pas een ster worden als je ofer de Regenboogbrug bent en dan moet die open zijn!!

 3. Lieve Bertje,
  Wat een wijze woorden en wat kan je dat toch mooi uitleggen!! Je hebt helemaal gelijk. De brug moet open blijven zodat als het nodig is iemand eroverheen kan gaan en niet voor een dichte brug staat. Maar we hopen wel dat er voorlopig even niemand overheen hoeft te gaan.

  Knuffeltjes Binti & Zooka
  🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽

  1. hoi Binti en Zooka,dat gefoel snap ik ook iemand missen is gewoon moeilijk, je kop weet het maar je gefoel nog niet dat is het moeilijke. Maar als het moet dan moet die burg ook oope zijn,
   pootjes
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  wat heb je dat mooi en wijs gezegd en je hebt helemaal gelijk. Als je leeftijd op is of net als bij Loesje haar gezond, dan moet je over de Reegeboogbrug kunnen gaan. En hoe moeilijk en verdrietig ook, op is op. Dan moet je rustig en in liefde gedragen door de poort kunnen gaan. Daar ben je weer vrij van alles wat je hier niet meer kon. Ik denk dat Loesje nu ook weer al haar tandjes heeft Bert en ze straalt iedere nacht van boven om ons te laten voelen dat het goed is. Boven is geen tijd Bert, alleen de tijd dat je leven hier beneden op is. Pas dan ben je van harte welkom.
  Dank je wel voor je wijze letters Bert,

  Warme knuffel

  Mevrouw Loes

  1. hoi liefe mvrouw Loes, wat een superfijn idee dat Loes al haar tanden weer heeft dan kan ze weer gemakkelijk en goed eete en ze blijft rr gewoon gezond bij dat is ook fijn!! De Regenboogburg was gewoon oope toen Loes kwam en ik mis haar heel erg maar ik find de brug moet oope zijn!!
   pootjes
   Bertje

 5. Hajoooooo oompie.
  Ikke weet dat uwes gelijk hep. Maar sjoms heppik hut gefoel dat er soms een fauwtje gemaak wor. Mij bwoertje was pas 10 weekjes. Sniksnik.

 6. Lieve Bert,

  Wat heb je dat mooi gezegd en nu ik het zo lees snap ik ook wat je bedoelt, en ik ben het met je eens.
  Als je gezond op is, en je voor een gesloten regenboogbrug moet wachten dan is dat niet fijn.
  We moeten niet alleen aan ons zelf denken maar ook aan degene waar het gezond van op is, hoe moeilijk dat ook is.

  Vind het heel goed dat je er over verteld hebt Bert, dank je wel.

  Pootje van Tommy!

  1. Ik dacht ik moet mijn meening ook zeggen Tommy en uitleggen waarom ik ben blij dat iedereen er poositief ofer is,
   pootje
   Bertje

 7. As er heel feel liefde was, dan is er ook heel feel ferdriet en misse.
  As er geen liefde was dan is er ook geen ferdriet.
  Dus as we hier allemaal ferdrieteg sijn omdat we iemant misse dan komt dat omdat we fan se hauwe.
  En liefde is altijt goed.
  Het is moeieluk om onse liefe friende te misse, of se nou op fier foete staan of op twee.
  Maar de Reegeboogbrug moet wel oope blijfe.
  Oome Bert heeft gelijk.
  Weeges iedereen met een liggaam die op is mag daar heen en daar ben je frij en daar is ook liefde.
  Dat weete we wel.
  Alleen het misse is so moeieluk maar daarfoor sijn wij allemaal saame.
  Dat je as je ferdrieteg ben dat je dan niet heelemaal alleeneg staat.
  Maar dat je weet fan heej mijn friende hier sijn er nog en die sijn ook allemaal ferdrieteg maar we kunne niet altijt ferdrieteg blijfe weeges dat finde se daaro op de Pinkelweide achter de Reegeboogbrug niet goet.
  Weeges sij finde dat wij fan het leefe moete geniete en mooie herrinerdinge moete maake saame.
  Want so blijfe we foor altijt saame en dan weete we ook seeker dat we mekaar allemaal weer sien oofer de Reegeboogbrug.
  Ik snappet allemaal wel en Chester die snappet ook.
  Dat komt se hebbe tuis heel feel gepraat met ons en met Fre omdat er hier ook feel tweefoeters oofer de Groote Regenboogbrug sijn gegaan.
  Fre font dat ook egt eerlek heus waar heel moeieluk dus wij hebbe derbij geseete foor de troost en de tweefoeters hebbe feel deroofer gepraat.
  Simon is doof, hij heeft het gepraat niet gehoort maar het gefoel wel gefoelt.
  En Tiga.. Ja.
  Die fint het moeieluk te snappe terwijl hij het wel snapt, snap je?
  Dus ik laat hem maar eefe sitte op het bet fan Fre totdat hij er ook freede mee heef.
  Heel feel liefs en Kopjes fan Leootje

  1. hoi Leootje, ja als ze thuis dingen uitleggen en je hebt je eigen gefoel, dan gaat het faak beter ook al is het soms moeilijk, en de ene dag gaat het beter dan de andere dag, dat is ook zo, maakt niet uit wie het is iedereen die gefoelens heeft kan dat foele!!
   Oome Bert

 8. Heee lieve Bert, wat een goede letters heb je gemaakt, en nau snap ik ook waarom de Regenboogbrug open moet blijfen, je hebt helemaal gelijk, het is freselijk als iemand alleen nog maar pijn heeft, of als je leeftijd op is, dan moet je een nieuw leefen als ster kunnen beginnen, en niet dat je dan voor een dichte deur staat, dankjewel voor hoe je het hebt uitgelegd Bert, ik stuur je hele zachte kopjes omdat je Loes zo mist, want dat snap ik heel goed, ze zijn van Kever.

  1. het is een moeilijk iets om ofer te fertellen Kever weeges het is ook mijn emo en ik had liefer dat Loesje er nog was maar het is nou anders gegaan en foor Loes had ik de brug zelf nog oope gedaan want het was foor haar nodig!!
   zachte pootjes
   Bertje

 9. Lieve Bertje, dat heb je heel mooi gezegd❤️ als je leven een last wordt, is de regenboog de mooiste plek om te zijn, de mooiste ster aan de hemel is mijn papa❤️💫 Naast jouw Loesje natuurlijk en al onze lieve harige vriendjes ❤️🐰🐶🐱 Ik mis mijn papa iedere dag, maar ik weet dat hij nou zijn rust heeft❤️Liefs van mij en alvast een mooie Pasen wens ik jou en je Vrouw❤️🐰🌺🐣

  1. Dan snapt u mij goed als u het met uw faader heeft meegemaakt het is moeilijk en toch foelt u dan ik mag niet alleen aan mij eigen denken en dat isook mijn erfaring,
   pootje van
   Bertje

 10. Lieve Bert, je hebt het heel goed uitgelegd en ik begrijp het. Als de brug dichtgetimmerd is kunnen doodzieke vriendjes wiens tijd om is niet naar Regenboogland en moeten zij lijden. En dat willen we niet. We gaan met z’n allen hopen dat alles rustig en normaal blijft en er geen vriendjes ziek worden. Knuffels van ons lieve Bertje.

  1. ja dat is ook zo ik foel het ook, wegens nou wil ik liefer geen vriendjes missen ik foel nog steeds van alles dat moeilijk is daar moet ik dan mee dielen,
   pootjes
   Bertje

 11. Hoi Bert, ben het met je eens hoor. We waren allemaal ferdrietig, zofeel frientjes achter elkaar…..dat wil je niet….Maar wat zou het erg zijn als je lijfie op is en niet meer gezond, en je zou moeten wachten op de Reegeboogbrug tot die oopen gaat…….kan eg nie ! Daarom blijft de Reegeboogbrug oope.

  Dikke poot van Oscar.

  1. Jij snapt het Oscar misschien is het omdat wij alletwee wat oudere jongens zijn dan sta je anders in het leefe, ook als je foelt ik kan nou niet nog meer frientjes missen,
   pootjes
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *