Vijf vragen aan… Miranda Apeldoorn

Dit is Tokio en zij woont bij Miranda Apeldoorn. En Miranda zit in Deventer. Drie steden!! Maar daar gaat het niet over. Mijn vrouw zei dat ik Miranda moest mailen want dat ze haar kende van de coaching voor ondernemers. En vanwege Tokio, dus. De coaching is heel goed!! Dat moest ik erbij zeggen. Hier komt het interview.

 

 Waarom heet uw kat Tokio?

Er zijn een paar plekken op de wereld die ik graag nog eens zou bezoeken, en Tokio is daar één van. Tokio ligt best ver weg. Het leek me daarom grappig als ik tegen mijn vrienden na iedere afspraak kon zeggen: “Nou, ’t was gezellig, tot ziens! Ik fiets even naar Tokio.”

Hoe gaat voor Tokio een gewone dag?

Bij het opstaan gaat Tokio net zo lang in de weg lopen tot ik haar oppak om haar een poosje te aaien. Dan hoor je haar héél zacht spinnen. Als ik aan mijn ontbijt zit, komt ze vaak op schoot liggen.
En anders gaat ze voetballen met een nepmuis of een balletje.
Vervolgens ga ik aan het werk en gaat Tokio via het kattenluik even kijken hoe het met de rest van de buurt is. Als ze naar tevredenheid haar ronde heeft afgehandeld, zoekt ze een plek op de bank of bij de verwarming en dan gaat ze een paar uur slapen.
Als ze vindt dat ik wel genoeg gewerkt heb, komt ze bij mijn toetsenbord staan. Als ik dan niet snel genoeg ophoud met typen, wordt ze een beetje boos. Dan probeert ze me in mijn hand te bijten om mijn aandacht te trekken. Dat is niet de bedoeling, dus dan pak ik haar op en zet haar buiten neer om af te koelen. Meestal gaat Tokio dan een poosje in de zon op het balkon haar zonden overdenken.
Als ik ga koken, gaat Tokio wat brokjes eten en springt ze daarna op mijn cd-speler, kijkend en wachtend tot ik klaar ben. Soms drukt ze daardoor per ongeluk de cd-speler weer uit. Of misschien denkt ze: “Wat een kattengejank,” dat kan ook.
Ben ik met vrienden, dan blijft Tokio keurig van tafel tot we allemaal uitgegeten zijn, maar daarna komt ze wel eens kijken of we onze nu werkloze handen misschien willen inzetten voor wat ge-aai.
Ben ik alleen, dan komt ze op schoot liggen. Tokio is heel beleefd: ze taalt nooit naar mijn eten.

Als ik eventueel bezoek uitlaat, loopt Tokio altijd even mee om gedag te zeggen. En als ik zelf thuiskom, gaat ze over de grond rollen en schattig doen.

Dit is wel een beetje lang antwoord hè? Je mag wel knippen hoor!

Doe ik niet!! Kijkt u ook samen naar de tv?

Soms gaat Tokio pal voor de tv zitten en slaat met haar pootje naar de acteurs die haar niet bevallen. Dat was het. Voor de rest kijk ik tv, en zit Tokio diep te slapen vlak naast mij, met alleen haar kopje op mijn been.

Zingt u ook liedjes voor haar? En danst u dan samen?

Ik zing heel veel liedjes. Maar dan kijkt Tokio me altijd aan met een blik van: “Doe maar niet.” Als ik sta te dansen, of stretchen voor/na het hardlopen, dan vindt ze dat maar merkwaardig gedrag.
Waarom kan ik niet gewoon stilzitten?

Inspireert ze u bij uw werk en hoe gaat dat dan?

Ze laat zich door iedere in verrukking geraakte coachingsklant gewillig even aaien. Maar verder … Nee. Het is leuk dat ik iets te doen heb terwijl Tokio slaapt, maar dat moet wat haar betreft allemaal niet te lang duren.

Dankuwel voor dit interview!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *