Vijf vragen aan Cat’chy Images

Mijn interview is met  Nynke van Holten en zij is een beroemde fotografe!! Ze heeft mij ook gevraagd om een keer te poseren. Haar bedrijf heet Cat’chy Images en ze zit ook op Facebook.  Dan kunt u ook haar katten zien. Hier komt mijn interview!!

Hoeveel katten heeft u en hoe heten ze en hoe oud zijn ze?
5! De oudste is een uit de boom gevallen Griekse huistijger van 16 jaar. Dan de drie witte dove Maine Coons Tw’Ice, Vlinder en Beebie (leeftijden 3 – 3 – 1). En nieuw hier is Noorse Bosgod (Boskat natuurlijk maar hij is zo knap) Shimmer van 6 jaar oud.

Waar slapen ze?
Ze slapen eigenlijk altijd waar ik ben. Dus overdag half over mijn toetsenbord of ergens anders in de kamer. En ’s nachts allemaal in mijn slaapkamer. Tenminste, dat denk ik… Ze gaan altijd mee als ik naar boven ga en ze zijn er ook als ik wakker word. In de tussentijd slaap ik, dus ze kunnen ook stiekem feestje bouwen waar ik niets van weet.

Wat eten ze het allerliefste?
ik denk biefstuk. Maar dat kan ik niet voor ze betalen. Ze hebben de hele dag brokjes staan van Royal Canin en ’s ochtends en ’s avonds delen ze met z’n allen een paar zakjes natvoer gewoon omdat ze dat lekker vinden.

Wat vinden ze belangrijk?
Liefde en snoepjes! En Tommy 2x daags zijn spuitje insuline. Hij heeft namelijk diabetes en komt het me echt vertellen als ik me zou verslapen.

Hoe praat je met een dove kat?
Gewoon net als tegen een horende kat. Met het verschil dat ze een heel goed excuus hebben om niet te luisteren 😉
Als ik iets van ze wil dan zal ik eerst moeten zorgen dat ze me zien. Dus dat is opstaan en in hun gezichtsveld komen, ze zachtjes aanraken of tikken op waar ze dan op zitten liggen. Ik heb een handgebaar voor ‘kom’, die ze net als het woord bij horende exemplaren 9 van de 10 keer straal negeren. Maar ik denk dat de belangrijkste tool onbewust gaat en dat we communiceren op gevoel. Zij weten mij heel goed duidelijk te maken als ze iets willen, andersom mag ik ook echt niet klagen. En als ze dan stout zijn dan bedenk ik maar weer dat dat nou net de reden is waarom ik gek op katten ben.

Dankuwel voor dit interview!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *